Yona

Sukupuoli: narttu
Koko:
Syntymäaika: 6/2016

12.10.2016
Suruviesti tarhalta: Yona ei selvinnyt.

3.10.2016
Kunhan alkujännityksestä on päästy, tulee Yona-kaunokainen tekemään tuttavuutta häntä varovaisesti heiluen.

Sisaruskolmikko Yasha, Yolanda ja Yona tuotiin syksyisten sateiden saattelemana Irinan tarhalle Kamennogorskin alueelta. Kuulemamme mukaan pennut saivat kuljetuksen tarhalle eläinlääkäreiden toimesta, mutta muuten niiden taustasta meillä ei ole tarkempaa tietoa.

Sateinen lokakuu tarhalla on ankeaa katseltavaa. Vettä ja rakeita, märkä ja mutainen betonimaa ja kylmissään olevia koiria. Yona on juuri joutunut tarhalle ja turvallisin paikka on pimeä koppi, jossa voi painautua tiiviiseen kasaan sisarusten kanssa. Vieraiden saapuminen herättää kuitenkin Yonan mielenkiinnon ja häntä alkaa varovasti heilua. Pienet etutassut ottavat muutaman haparoivan askeleen eteenpäin ja ystävällinen katse mittaa vierailijaa: Millä aikeilla olet? Ethän tee pahaa minulle?

Yona vaikuttaa ystävälliseltä, mukavalta ja uteliaalta pennulta. Kunhan alkujärkytyksestä selvitään, kuoriutuu Yonasta varmasti vielä iloinen viikari. Yona on toistaiseksi sisaruskatraasta ainoa, joka uskaltautuu muiden pentujen joukkoon seuraamaan ihmisten puuhia. Isommat pennut kuitenkin tuppaavat vähän komentamaan uutta tulokasta ja Yona paineleekin pian takaisin sisarustensa luokse. Kunpa matka omaan kotiin alkaisi pian, sillä Yonakin haluaisi päästä kokemaan miltä tuntuu lämmin katto pään päällä ja rakastavat ihmiset ympärillä.

Meillä ei ole tarkempaa tietoa Yonan taustasta tai sen vanhemmista. Rakenteeltaan Yona on suht siro, joten mitään raskasrakenteista möhköä siitä ei kasva. Perusviipurilaiset mitat lienevät todennäköisemmät: 50-55 cm ja painoa parikymmentä kiloa tai vähän päälle. Ulkonäöstä päätellen Yonan perimästä saattaa löytyä ripaus saksanpaimenkoiraa.

Yonan tulevan kodin on syytä varautua siihen, ettei tytöllä ole minkäänlaista käsitystä kotikoiran elämästä. Hihnaa se ei ole nähnytkään, sisäsiisteydestä se ei ole kuullutkaan ja yksinoleminen on ihan uusi juttu. Yona ei kuitenkaan vaadi paljon tai toivo mahdottomuuksia: ymmärtäväinen koti, jossa sen annetaan rauhassa sopeutua omaan tahtiin. Paljon kehuja, kannustusta ja herkkuja. Lämmin peti ja kainalo, jossa on tilaa vielä kymmenenkin vuoden päästä.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.