Jirka

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 10/2015

2.3.2016
Jirka katselee kauniilla mantelin muotoisilla silmillään varovaisesti ympärilleen. Vähän vielä pientä poikaa jännittää, kun ei tiedä onko vieraisiin ihmisiin varmasti luottamista.

Pentutalossa käy kova hulina. Yksi siellä, toinen täällä. Kolmas kiinni lahkeessa. Reippaat vintiöt varastavat helposti huomion, mutta kun meno on tasoittunut, jää aikaa seurailla muita pentuja. Kurkistus koppiin paljastaa vielä yhden pennun. Jirka lymyilee tiukasti pehmustikasan suojissa ja katselee siihen malliin tarhavieraita, kuin olisi nähnyt kummituksen. Voi Jirkaa.

Jirka antaa kuitenkin nätisti käsitellä itseään eikä tee vastarintaa, kun se nostetaan lämpöisestä pesästä syliin. Ihmeissään olevat silmät katselevat varovaisesti kulmien alta ympäristöä ja outoja tuijottelevia naamoja. Päästessään sylistä takaisin maan pinnalle Jirka vilkaisee taakseen ja kömpii takaisin pimeään turvapaikkaansa.

Jirkan kaltaiselle ujolle pennulle kodin löytyminen ajoissa on usein ainoa mahdollisuus parempaan elämään, sillä aikuisen aran koiran kodinsaantimahdollisuudet ovat hyvin onnettomat. Jirkan omistajalta vaaditaan kuitenkin kärsivällisyyttä ja aikaa pojan sopeuttamiseen. Jirka voisi hyötyä myös reippaasta koirakaverista, josta olisi hyvä ottaa mallia.

Mistä löytyisi ihminen, joka tarjoaisi Jirkalle rakkautta ja huolenpitoa ja turvallisen sataman koko loppuelämäksi?

Viipurin koirat - Jirka 17.11.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.