Bess

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen (40 cm)
Syntymäaika: 9/2016

31.12.2018
Valitettavasti Bessistä on kasvanut niin arka koira, ettei sille enää etsitä kotia Suomesta.

15.5.2017
Bess kävi sterilisoitavana Viipurin keskustassa sijaitsevalla klinikalla. Bessille kokemus oli melko jännittävä.

Bess pääsi suomalaiskyydissä klinikalle ja reissu olikin sen ensimmäinen piipahdus Olgan aitojen ulkopuolelle moneen kuukauteen. Bessiä jännitti kovasti ja se makasi litteänä boksissaan. Kiltisti Bess antoi kuitenkin käsitellä itseään jännityksestä huolimatta.

29.1.2017
Suloinen Bess on ujo tyttö. Mistä löytyisi ymmärtäväinen ihminen, joka osaisi ja haluaisi opastaa Bessiä uusiin asioihin tutustumisessa? 

Bess ja sen kuusi sisarusta ovat lähtöisin Svetogorskin kaupungista. Koska niistä ei kukaan huolehtinut, muuttivat ne Olgan tarhalle jo varsin nuorina pentuina. Nyt ne haluaisivat jo pian muuttaa omiin koteihin. Bessin sisaruksia ovat BeckyBiska ja Belle.

Bess on kaunis ja suloinen tyttö, mutta myös varsin arka. Se pyörii kyllä lähellä, kun liikumme tarhalla, mutta itse se ei tohdi tulla tutustumaan. Se näyttää hakevan paljon turvaa toisista koirista ja niitä seuraten se pysyy lähellämme. Silitysetäisyydelle Bess ei rohkene silti tulla.

Kun Bess otettiin syliin kuvaamista varten, alkoi sitä jännittää todella kovasti. Sylissä se ei malttanut kauaa olla, eikä kuvistakaan meinannut saada kelvollisia. Bess on kuitenkin hyvin kaunis pentu, jolle kuvat eivät tee täysin oikeutta.

Koska Bess on ujo tyttö, etsii se ensisijassa kotia, missä olisi reippaampi aikuinen koira näyttämässä mallia ja tuomassa turvaa jännittäviin tilanteisiin. Olisi myös hyvä, jos uudella omistajalla olisi aiempaa kokemusta arkojen koirien kotiuttamisesta. Fiksuna tyttönä Bess tottuu varmasti vielä uusiin asioihin ja tilanteisiin, mutta se tulee tarvitsemaan siihen aikaa ja rauhallista opastamista. Bess on aikuisena keskikokoinen tyttö.

Vaikka tarhalla Bess on hyvin rauhallinen, voi kotioloissa siitä kuoriutua huomattavasti vilkkaampi, joten uuden omistajan tulee olla valmis tarjoamaan sille puuhailtavaa ja liikuntaa. Ihan tavallinen kotikoiran elämä olisi Bessille suurin mahdollinen lottovoitto, ja se toivoo pääsevänsä lunastamaan lipun Suomeen jo pian!

Viipurin koirat - Biska, Belle, Bess 18.2.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.