Robbe

Sukupuoli: uros
Koko: suuri (n. 65 cm)
Syntymäaika: 2017

19.9.2019
Robbe menehtyi tarhalla.

4.2.2018
Nuori ja ihmisrakas Robbe paleli loppuvuodesta yksinään kadulla. Kukaan ei haikaillut Robben perään, joten kajaalisilmäinen nuorukainen korjattiin Irinan tarhalle.

Ensimmäiset viikkonsa Robbe asusti pienessä ulkoaitauksessa tyttökoiran kaverina. Robbe joutui yksiössä ahtaalle tomeran nartun pitäessä kuria ja muistoksi poika sai näyttävät hampaanjäljet molemmille puolille kuonoansa. Narttu siirrettiin pois ja Robbe jatkoi yksineloa siihen saakka, kunnes tarhalle saapuville uusille aikuisille tarvittiin tilaa. Robbe joutui narun päähän ja sai oman kopin.

Robbe on iloinen, reipas ja mitä ihmisrakkain kaveri. Se jolkottelee helmikuisena pakkaspäivänä innoissaan tarhalle saapuvia vieraita vastaan. Robbe käy moikkaamassa jokaista, nätisti ja kohteliaasti nuuskuttaen. Kauniit silmät loistavat onnesta, kun rapsutuksia ja huomiota on jaossa. Robbe jää rauhallisena seurailemaan ihmisten puuhia, kun vieraat keskittyvät lahjoituskuorman purkamiseen ja muihin hommiin. Päivän edetessä Robbe pääsee myös kokeilemaan hihnassa kävelyä ja sehän sujuu. Robbe osaa ottaa myös rennosti ja ihmisten vierellä rapsutusten saattelemana poika ottaa pienet nokosetkin. Tarhanpitäjä Irinan mukaan on selvää, että Robbella on joskus ollut oma ihminen ja koti ja siltähän se vähän vaikuttaisikin. Tarhalle saapuvia vieraita rakastetaan ja niiden seurassa ollaan tottuneesti, kaikkialta saa käpälöidä, hihnassa kuljetaan eikä ohi ajavia autojakaan säikytä.

Robbe on nuori koira ja ikää sillä on arviolta muutaman vuoden verran. Toistaiseksi Robbe viettää aikaa jonkin verran vapaana tarhan edustalla, sillä mikään nahkahihna ei poikaa pidättele kun herra päättää että on lenkin aika. Naps vaan ja Robbe jolkottelee taas omatoimilenkille. Irinan tarhan edustalla asuu muutamia vapaana olevia koiria, joiden kanssa Robbe tulee ihan mukavasti juttuun. Erään ketjussa asuvan nuoren uroksen kanssa Robbe ei tule juttuun ollenkaan. Vieraiden rapsuteltavana ja herkkutuliaisia maistellessa Robbe näyttää välillä myös vähän siltä, että muut koirat voisivat vaan pysytellä siellä sivussa. Onnellisimmillaan Robbe saattaisikin olla kodin ainoana koirana, jolloin ihmisten ihanaa huomiota ei tarvitsisi jakaa muiden kanssa. Narttukaveri voisi mennä, mutta varmuudeksi Robbea ei anneta talouteen josta löytyy ennestään uros.

Vaikka Robbe ei tule tarhaoloissa saumattomasti muiden urosten kanssa juttuun, löytyy pojasta kuitenkin paljon hyviäkin puolia. Se on tähän mennessä suhtautunut kaikkiin tapaamiinsa tarhavieraisiin luottavaisesti ja tuntuu rakastavan ihmisiä koko sydämestään. Lisäksi Robbe on reipas poika, joka on kasvanut ja viettänyt elämänsä suurella todennäköisyydellä jossain muualla kuin tarhaoloissa. Sillä on mahdollisesti ollut koti ja tarhan ulkopuoliset asiat eivät ole sille niin uusia ja pelottavia.

Nuoresta Robbesta saisi varmasti uskollisen ja kivan kaverin monenlaiseen tekemiseen. Etsinnässä on aktiivinen koti, jossa tykätään liikkua koiran kanssa peruskoulutusta suinkaan unohtamatta. Emme voi tietää onko Robbella millaisia kotikoirantaitoja hallussaan, joten on tärkeää että tulevalta omistajalta löytyy motivaatiota harjoitella puuttuvia taitoja, kuten esim. yksin olemista tai sisäsiisteyttä. 

Viipurin koirat - Robbe 2.2.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.