Sari

Sukupuoli: narttu
Syntymäaika: 10/2023
Koko: jää pienehköksi
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

16.2.2024
Sari adoptoitiin venäläiseen kotiin.

4.2.2024
Voi miten suloinen Sari-terrieri onkaan! Se on hyvin ihmisrakas ja eläväinen tyttö, joka etsii terriereitä ymmärtävää ja aktiivista kotia.

Viime syksynä Sarin emon Ritan omistaja kuoli. Kodittomiksi jäivät kaksi terrieriä, Rita ja uros Karat. Pian selvisi, että Rita oli kantavana, ja se synnytti sijaiskodissa lokakuussa viisi pentua. Karat sekä neljä pentua onnistuivat löytämään kodit Viipurista, mutta Ritalle ja Sari-pennulle ei kotia löytynyt. Niinpä parivaljakko siirtyi Snezhannan tarhalle ja Snezhanna pyysi lisäämään tämän kaksikon Suomesta kotia etsivien joukkoon.

Sari on emonsa tapaan erittäin aktiivinen ja reipas tyttö. Se rakastaa ihmisten seuraa ja on aina ratketa liitoksistaan, kun joku tulee sitä tervehtimään. Se saattaa alkuun hieman jännittää vieraita ihmisiä, mutta nopeasti rohkeus voittaa ja se on valmis leikkimään uuden tuttavuuden kanssa.

Sari saattaa olla paperiton saksanmetsästysterrieri, tai ainakin sekoitus, jossa on tätä rotua vahvasti mukana. Sen luonne on hyvin samantyyppinen kuin miten rotua kuvataan: rohkea, kiihkeä, seurallinen ja yhteistyöhaluinen. Saksanmetsästysterrierit ovat metsästyskoiria, joita käytetään erityisesti kettujen ja supikoirien luolametsästyksessä, ja siinä koiralta tarvitaan huomattavaa rohkeutta.

Luolametsästyksessä on isoja riskejä koiran terveyttä ja hyvinvointia ajatellen, ja tästä syystä haluamme, että Sari saa viettää aktiivista, mutta turvallista elämää. Sarista saisi varmasti menevän harrastuskaverin esimerkiksi jäljestykseen, noseworkiin tai rally tokoon ja tietysti ihan vain jaksavaisen seuralaisen pitkille ja reippaille metsälenkeille säässä kuin säässä.

Saksanmetsästysterrierit eivät aina aikuisina tule kovin hyvin toimeen samaa sukupuolta olevien koirien kanssa, joten Sari etsii kotia ainoana koirana tai uroksen kaverina. Rodun voimakkaan metsästysvietin takia kodissa ei voi olla pieneläimiä tai kissoja. 

Terrierimäiseen tapaan Sari on myös energinen ja herkästi innostuva, joten on uudessa kodissa Sari tulee tarvitsemaan paljon arkitaitojen opettelua, mielekästä tekemistä ja reipasta liikuntaa, ettei energiaa pureta ei-toivottuihin asioihin.

Sari on kasvanut pari ensimmäistä kuukautta sijaiskodissa, jossa se on sosiaalistunut ihmisiin. Se ei kuitenkaan ole nähnyt juurikaan muuta maailmaa, joten uudet asiat voivat hyvin sitä alkuun ihmetyttää ja jännittää. Kuten kaikki pennut, tulee Sari tarvitsemaan yksinolemisen opettelua, sisäsiisteystreenejä ja muiden arjessa tärkeiden taitojen harjoittelua. Vahvan metsästysvietin takia mahdollisen pihan tulee olla hyvin aidattu, eikä Saria voi koskaan pitää vapaana aitaamattomalla alueella.

Jos elämääsi mahtuu reipas annos terrierimäistä energiaa ja kaipaat koiraa, jonka kanssa voit touhuta kaikkea kivaa, voisi Sari olla oiva valinta! Tutustu saksanmetsästysterrieriin rotuna esimerkiksi täällä.

Sari tautitestataan 8 vektorivälitteisen taudin varalta ennen Suomeen tuloa ja sen tiedot lisätään Ruokaviraston koirarekisteriin. Sen kodinetsintää hoitaa Viipurin Koirat ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 22917870.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.