Ulpukka

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 6/2016
Sijainti: Olgan tarha, Viipuri

23.3.2023
Ulpukan kodin etsintä lopetetaan Olgan toiveesta. Ulpukka jää asumaan Olgan luokse.

1.2.2020
Kun Ulpukka vielä viime kesänä vieraita saadessaan livahti mökkinsä alle piiloon, se jää nyt muiden tavoin pyörimään ihmisen lähistölle.

Sen on vaikea pysähtyä paikoilleen, mutta sen osoittama kasvava kiinnostus ihmistä kohtaan on kuitenkin lupaava viite siitä, että siitä saa ajan ja kärsivällisen opastamisen kanssa uskollisen ja hyvän ystävän. Kun se saa itse päättää ajankohdan ja tilanteen sekä oman rohkeutensa tason, se tulee hakemaan namit kädestäkin. Rapsuttamiset ovat sille jännittävässä tilanteessa vielä hiukan liikaa, mutta nekin varmasti onnistuisivat, jos vierailla olisi aikaa olla pidempään aitauksessa tai jos sillä olisi mahdollisuus harjoitella yhtään useammin.

Vaikka tarjolla on herkkuja ja koirien stressitaso nousee aina vieraiden myötä, Ulpukka ei näytä minkäänlaisia ärtymisen merkkejä, vaan se osaa jakaa namit ja huomion muiden koirien kanssa. Se hyötyisikin varmasti reippaasta ja tasapainoisesta koirakaverista. Ja koska herkut kiinnostavat sitä niin kovin, se motivoituu varmasti opiskelemaan kotikoiran tavoillekin, jos sille vain jostain sellainen onnistuisi löytymään.

Viipurin koirat - Ulpukka 25.1.2020

18.10.2019
Ulpukka-kaunokainen on jäänyt kaikilta koiraa kaipaavilta huomiotta. Se on kuitenkin ujo, mutta kultainen tyttö, joka haluaisi vihdoin oman kodin.

Ulpukka on sopuisa ja utelias tyttö, mutta samaan aikaan kuitenkin hyvin arka. Sen ensi reaktio on usein juosta aitauksessa olevan mökin alle piiloon, mutta pienen tuumaustauon jälkeen se tulee sieltä esiin ja hakee herkut kädestä. Silittää se ei kuitenkaan anna. Ulpukan aitauskaverit pitävät sitä herkästi hieman turhan paljon kurissa, joten sekin on omiaan tekemään Ulpukkaa entistä varovaisemmaksi. Kunpa joku silti huomaisi Ulpukan lempeyden ja haluaisi näyttää sille, millaista on onnellisen kotikoiran elämän.

15.8.2019
Kauniille ja ujolle Ulpukalle lisättiin uusi video:

Viipurin koirat - Ulpukka 13.8.2019

19.9.2018
Tarhalla vietetty aika on saanut Ulpukan ujostelemaan. Varovasti se tulee haistelemaan tulijoita, mutta silityksiä se ei tohdi ottaa vastaan.

Ulpukka on asunut Olgan tarhalla jo kaksi vuotta. Alun hieman varovaisesta pennusta on kasvanut kaunis, mutta ujosti vieraisiin ihmisiin suhtautuva tyttö. Ulpukka katselee tulijoita mielellään pienen matkan päästä, ja se tulee välillä varovasti haistelemaan kättä. Silitykset ovat sille kuitenkin liikaa, ja hetken meihin tutustuttuaan se meneekin keräämään rohkeutta kauemmas.

Koska Ulpukka on jäänyt ujoksi tytöksi, etsii se erityisen ymmärtäväistä omistajaa. Sellaista, joka ei oleta, että koiran koskaan tarvitsee ruveta kaikkien vastaantulijoiden kaveriksi. Riittää, että koira saa omaan tahtiinsa rohkaistua oman perheensä parhaaksi ystäväksi, rauhallisten ympäristöjen lenkkikaveriksi ja rapsuttelukaveriksi sohvalla. Sellaisena Ulpukka on varmasti parhaimmillaan, kun vain se oikea ihminen näkisi sen ujon ulkokuoren alle ja olisi valmis yhteisen polun kulkemiseen.

Jos harkitset Ulpukan adoptoimista, suosittelemme lukemaan artikkelin aran aikuisen koiran kotiuttamisesta. Ulpukka etsii kotia, jossa sillä on koirakaveri ja joka sijaitsee rauhallisella alueella.

8.4.2017
Ulpukka on viettänyt elämänsä ensimmäisen talven Olgan pihan koiratarhassa. Jatkossa se toivoo saavansa sohvapaikan suomalaisesta kodista.

Jokohan joku huomaisi Ulpukankin, vaikka suloisin pentuikä jäi jo taakse? Ulpukka on siskoaan Umaa aavistuksen ujompi, mutta muuten se on samanlainen tasapainoselta ja suht rauhalliselta vaikuttava tyttö. 

Viipurin koirat - Ulpukka 25.3.2017

11.10.2016
Ulpukka on nätti tyttö! Eikä tämän tytön ihanuus tietenkään rajoitu ulkonäköön, sillä Ulpukka on myös luonteeltaan hyvin suloinen koira.

Ulpukka ja siskonsa Uma syntyivät maailmaan mitä ilmeisimmin ei-toivottuina. Eräänä syyskuun päivänä ne olivat ilmestyneet puulaatikossa Olgan portin taakse. Niinpä ne päätyivät Olgan hoiviin etsimään sitä ikiomaa kotia. Onneksi nämä pikkukoirat suhtautuvat ihmisiin ystävällisesti, ja niillä onkin hyvät edellytykset ryhtyä ihan oikeiksi kotikoiriksi.

Tumma Ulpukka istahtaa mielellään ihmisen syliin ja nauttii hiljaa saamistaan rapsutuksista. Ulpukka ei ole niitä kaikkein villeimpiä koiria Olgan pentulaumassa, mutta ottaa mielellään vastaan sen huomion jota on tarjolla. Ihan aluksi Ulpukka oli hieman peloissaan tarhan hyörinästä ja suuresta koiraporukasta ympärillään, mutta onneksi tyttö sopeutui nopeasti ja reipastui aivan silminnähden jo muutamassa viikossa. Nyt Ulpukka puuhastelee tarhassa jo siinä missä muutkin pennut, syö, juo ja leikkii toisten mukana. Yöt ovat kuitenkin jo viileitä ja talvi taitaa olla tulossa tänäkin vuonna, eikä Ulpukan kaltaisen pennun soisi viettävän talviöitä kylmällä tarhalla. Olisi ihanaa jos tämäkin pentu saisi muuttaa pakkasten alta omaan kotiin ja käpertyä nukkumaan lämpimälle pedille.

Ulpukkaa on helppo suositella kotikoiraksi, sillä se vaikuttaa tosi kivalta pennulta joka kyllä oppii kotikoiran elämän temput siinä missä joku muukin. Tietysti kotona sisällä asuminen, valjaissa ulkoilu ja sisäsiisteys ovat ulkona asuneelle pennulle vielä vieraita asioita, ja ne täytyy opetella uudessa kodissa ihan alusta alkaen. Pentukoiran opettamisessa tärkeää on johdonmukaisuus ja positiivinen kannustaminen; hyvästä suorituksesta annettu kehu kantaa pitkälle. Oppimiselle täytyy antaa myös aikaa, sillä jokainen pentu omaksuu asioita omassa tahdissaan.

Aikuisena Ulpukasta kasvaa todennäköisesti keskikokoinen koira. Se tulee tarvitsemaan päivittäin reilusti liikuntaa, ja varsinkin nuoruusvuosinaan myös muuta mielekästä puuhaa. Parhaassa tapauksessa Ulpukka elää reilusti yli kymmenen vuotta, ja siksi tulevan omistajan on sitouduttava koiranhoitoon pitkäksi ajaksi. Koiran kanssa on jaksettava lähteä ulos kaikkina aamuina, silloinkin kun sataa räntää tai pakkanen paukkuu. Jos olet valmis tarjoamaan koiralle hyvän ja vastuuntuntoisen kodin koko sen elämän ajaksi, muuttaa Ulpukka mielellään luoksesi.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.