Aljosha

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2020
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

24.9.2023
Aljosha sai kodin Viipurista.

6.9.2023
Aljosha on hyvin ystävällinen ja kiva poika, jolla on taatusti historiaa ihmisten parissa elämisestä. Ihmisrakas Aljosha kuuluu kotiin, ei tarhalle.

Aljosha päätyi Snezhannan tarhalle heinäkuun alussa yhdessä kahden muun koiran, Eeran ja Togon kanssa. Kolmikko löydettiin Leningradin alueelta, Gostelitsy-nimisestä kylästä. Koirat olivat asustelleet armeija-alueen lähettyvillä eikä siellä suhtauduta aina niin suopeasti eläimiin. Koiria ei haluttu jättää ulos pyörimään ja rankkuri korjasi ne talteen.

Pääsimme tekemään ensimmäisen kerran tuttavuutta Aljoshan kanssa heinäkuun lopulla. Aljosha käveli tottuneesti hihnassa ja istui mielellään rapsuteltavana. Se suhtautui myös luottavaisesti mukanamme olleeseen mieheen eikä pelännyt tätä lähes parimetristä vierasta lainkaan. Aljosha vaikutti olevan ihan kotonaan siinä ihmisten keskellä silityksistä ja huomiosta nauttien. Se suhtautui kaikkeen rennosti ja luottavaisesti, ja uskommekin että reippaasta Aljoshasta olisi monenlaiseen kotiin ja ympäristöön.

Aljosha jakaa saman aitauksen toisen uroksen ja nartun kanssa. Aljoshan suhtautuminen muihin koiriin hihnassa tarhan ulkopuolella oli melko välinpitämätöntä, mutta ahtaassa aitauksessa syntyy helposti nahinaa toisen uroksen kanssa. Aljosha muuttaisikin mieluusti joko ainoaksi koiraksi tai kivan tyttökaverin luokse. Se on niin reipas, että saattaisi pärjätä vilkkaammallakin seudulla.

Aljoshan tarkkaa ikää ei tiedetä, mutta se on arvioitu noin 3-vuotiaaksi. Todellisuudessa vuosia saattaa kuitenkin olla hiukan vähemmän tai enemmän.

Aljoshan menneisyys on meille täysi mysteeri. Yksi asia on kuitenkin varma. Aljosha on saanut pentuaikana sosiaalistua hyvin erilaisiin ihmisiin, mutta on sitten tuntemattomasta syystä joutunut kodittomaksi. Ihmisiä poika näyttää kuitenkin suuresti rakastavan, ja kotiinhan tämä poika kuuluu. Voi olla, että Aljosha ei ymmärrä kotikoiran taidoista hölkäsen pöläystä, mutta se johtuu ainoastaan siitä, ettei kukaan ole sille koskaan moisia taitoja opettanut. Tulevalta omistajalta tarvitaankin oikeaa asennetta, halua ja aikaa paneutua Aljoshan sopeuttamiseen ja mahdollisten pulmatilanteiden ratkomiseen. 

Aljosha ei todellakaan halua jäädä odottamaan talven tuloa, palelemista ja jäätyneitä juomakippoja. Se haluaa kotiin, kunnon lenkeille ja oman ihmisen vierelleen. Kuka tämän upean pojan huomaisi?

Viipurin koirat - Aljosha 28.7.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.