Luru

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu) 
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 4/2014

10.10.2015
Luru adoptoitiin Venäjälle.

2.3.2015
Luru on hyvin sympaattinen ja herttainen koira. Se on varsin rauhallinen tyttö, joka rakastaa kovasti ihmisiä ja silityksiä.

Luru asustaa samassa tarhassa neljän muun koiran kanssa ja on lempeänä ja rauhaa rakastavana koirana hieman alakynnessä vilkkaampien kanssa. Siksi sen olisi hyvä päästä leppoisampiin oloihin omaan kotiin.

Sen etujaloissa on todennäköisesti lievä kasvuhäiriö, joka kuitenkaan ei haittaa sen menoa nykyisellään. Vaikka Lurun susimaisessa olemuksessa on häivähdys erämaan taikaa, se saattaisi mukautuvan luonteensa ansiosta sopeutua hyvin jopa kaupunkioloihin.

Viipurin koirat - Luru & Otto kävelyllä 25.1.2015

16.9.2014
Luru on kaunis harmaaturkki, joka tervehtii kaikkia tarhavieraita iloisesti. Surukseen se joutui juuri kodittomaksi, mutta odottaa Irinan tarhalla toiveikkaana uutta kotia.

Tapasimme Lurun ensimmäistä kertaa syyskuun puolivälissä. Luru vaikuttaa uteliaalta ja avoimelta nuorelta koiralta, joka tervehtii ystävällisesti kaikkia tarhavieraita. Tyttö sai juuri kuvaushetkellä herkullisen luun kaluttavaksi, mutta antoi silti nätisti silittää itseään suussa olevasta aarteestaan huolimatta. Ennemminkin tyttö vaikuttaa häkeltyneeltä, kun ei osaa päättää kummasta haluaisi juuri sillä hetkellä eniten nauttia: herkullisesta luusta vai hellistä rapsutuksista.

Lurun menneisyydestä emme tiedä mitään. Avoin suhtautuminen ihmisiin voisi kertoa siitä, että sillä on joskus saattanut olla koti, mutta jonka on syystä tai toisesta menettänyt. Tavallista on, että kesää mökeillänsä viettävät ihmiset ottavat luokseen suloisia pentuja. Syksyn alussa valitettavan moni nuori koira joutuu sitten kodittomaksi, kun kesämökeiltään palaavat ihmiset pakkaavat tavaransa ja muuttavat takaisin kaupunkiin. Koiralle on harvoin siinä kyydissä tilaa ja se hylätään kylmästi oman onnensa nojaan. Ehkä näin on käynyt myös Lurulle ja sen veljelle Otolle.

Luru toivoisi löytävänsä ihmisen, joka olisi valmis huolehtimaan ja sitoutumaan siihen koko sen loppuelämäksi. Tätä kaunokaista ei ole tehty sohvankoristeeksi vaan tyttö haaveilee aktiivisesta kodista, jossa saa riittävästi purkaa nuoren koiran energiaansa. Oikean kodin löydyttyä Luru on valmis pakkaaman tavaransa ja aloittamaan uuden elämän!

Luru 11.10.

Viipurin koirat - Luru 20.9.2014

Viipurin koirat - Luru 13.9.2014

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.