Figaro

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen, n. 50 cm
Syntymäaika: 6/2012

14.5.2013
Figaro sai kodin yhdistyksen ulkopuolelta.

10.3.2013
Figarossa on takuulla shar pein verta pisara jos toinenkin. Ja kyllä tästä elämäniloisesta pojasta löytyy myös sellaista luonnetta, joka on rodulle varsin ominaista.

Figaro on iloinen, ystävällinen ja reipas koira. Se alkaa olla siinä iässä, jossa kaiken mahdollisen ja mahdottoman kokeileminen on suurinta hupia. Figaro rakastaa kovasti ihmisiä, mutta sen tervehtiminen on välillä kovin vauhdikasta. Millään pahalla Figaro ei rieku, mutta vauhdin hurmassa saattaa hammas vahingossa käteenkin kolahtaa.

Figaro asuu nyt samassa pienehkössä häkissä usean muun nuoren koiran kanssa. Omasta mielestään Figaro taitaa tulla hyvin toimeen muiden koirien kanssa, mutta häkkikaverit eivät taida olla asiasta ihan samaa mieltä. Figaro komentaa erittäin mielellään muita koiria, ja kaikkien pitäisi sitten aina tehdä herran mielen mukaan sillä samalla sekunnilla.

Figaro on hyvin elämäniloinen poika. Se tulee takuulla tuomaan uuden omistajansa elämään vauhtia ja haasteita. Shar pei tyyppiset koirat ovat hyvin omansa laisia, joten Figaro etsii vain sellaista kotia, jossa on aiempaa kokemusta shar peista tai sen tyyppisistä koirista. Figaroa ei siis anneta ensimmäiseksi koiraksi eikä toisen uroksen kaveriksi. Narttukoira kaverina voisi mennä, jos se on luonteeltaan sellainen, joka pärjää komentelevaisen ja riehakkaankin uroksen kanssa.

Tarhaolot eivät ole millekään koiralle ihanteelliset, mutta Figaron kaltaiselle koiralle ne ovat vielä normaaliakin stressaavammat. Toivommekin, että Figaro löytäisi kodin, jossa sen itsenäiseen ja vahvatahtoiseenkin luonteeseen osataan suhtautua oikein. Omasta puolestaan Figaro voisi reissata Suomeen vaikka heti.

Viipurin koirat - Figaro

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.