Richik

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 2017

9.1.2019
Richik on komea ja ystävällinen nuorimies, joka löydettiin hylättynä mökkialueelta.

Richikin elämä ei alkanut kovin onnellisten tähtien alla. Se ehkä ehti elää tovin jossakin kodissa, kunnes siihen kyllästyttiin ja se jätettiin selviytymään yksinään. Se oli hakeutunut kesämökkialueelle Viipurin laidalle, jossa se etsi ruokaa ihmisten pihoista. Kunnes yhtenä päivänä paikalle osui myös lauma muita irtokoiria, jotka kaikki hyökkäsivät Richikin päälle. Kaikeksi onneksi paikalle sattui kaksi hyväsydämistä ihmistä, jotka saivat ajettua irtokoirat pois ja napattua Richikin kyytiinsä.

Tämä pariskunta on hoitanut Richikin rokotukset kuntoon, se on käytetty kastroitavana ja se on muutenkin saanut opiskella elämää kotikoirana. He eivät kuitenkaan voi pitää Richikiä omana, vaan sille pitäisi löytää Suomesta oma koti ja omistaja.

Richik tuotiin tapaamaan meitä Irinan tarhalle. Se ihmetteli aitojen takana haukkuvia koiria ja oli selvästi vähän hämillään tilanteesta. Hetken ihmettelyn jälkeen Richik tuli kuitenkin silitettäväksi. Se vaikutti ystävälliseltä ja varsin rauhalliselta pojalta, joka kaipaa vain ihmistä, joka haluaa antaa sille aikaansa ja opastaa sitä arkielämässä eteenpäin.

Richik on arvioitu noin 1,5-vuotiaaksi. Se on keskikokoinen, ehkä noin 25-kiloinen poika. Richik on saanut jo oppia hihnassa kävelemisessä ja kotona asumisessa. Uuden omistajan tulee kuitenkin varautua siihen, että opetettavaa tulee vielä riittämään. Sympaattinen Richik oppii kuitenkin varmasti tarvittavat taidot nopeasti, kunhan sitä niihin rauhallisesti ja palkitsemalla opetetaan.

Tarhan alueella vapaana juoksentelevien koirien kanssa Richik tuli hyvin toimeen. Uskoisimme, että ainakin mukavan tyttökoiran kaverina se tulisi hyvin toimeen. Richik pärjännee tarvittaessa myös ainoana koirana.

Viipurin koirat - Richik

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.