Sysi

Sukupuoli: uros
Koko: keskikokoinen (22 kg)
Syntymäaika: 6/2015

19.5.2016
Sysistä tuli enkeli. Ihanan Sysin toinen lonkka todettiin ortopedin tutkimuksessa kivuliaaksi ja epämuodostuneeksi, ja jouduimme jättämään kultaiselle Sysille jäähyväiset.

22.4.2016
Lempeä ja kiltti Sysi etsii uutta kotia Kirkkonummella. Sysi rakastaa ihmisiä niin kovasti, että yksinjääminen vaatii vielä paljon harjoittelua.

Sysi joutuu etsimään uuden kodin, koska yksinjääminen on muodostunut sille kovin haasteelliseksi. Sysi etsii kiireesti sellaista kotia tai hoitopaikkaa, jossa aluksi voidaan olla paljon kotona ja totuttaa Sysiä askel askeleelta luottamaan siihen, että sille niin tärkeät ihmiset palaavat aina kotiin. Sysi on tällä hetkellä ainoana koirana kodissa, ja koirakaveri voisikin auttaa sitä rauhoittumaan yksinoloissa.

Nykyinen omistaja kertoo Sysistä:

"Sysi on maailman upein ja kaunein koira. Se on luonteeltaan hyvin kiltti ja rakastava ja antaa omalle perheelleen kaikkensa. Se ei ole millään tavalla paha, eikä varmasti osaisi edes murista.

Sysi on sisäsiisti, mutta saattaa yksin ollessaan pissata sisälle. Jos joku on Sysin kanssa, ei sillä ole mikään kiire ulos.

Sysi ei millään haluaisi jäädä yksin. Se on maailman onnellisin koira, kun joku on kotona. Sysi haluaa pitää omat ihmiset lähellään, eikä halua olla yksin. Se jopa nukkuu niin, että pitää tassuillaan kiinni ihmisen jalasta. Yksinollessaan Sysi tutkii paikkoja ja saattaa rikkoa tavaroita. Tätä ei tapahdu koskaan ihmisten ollessa paikalla. Sen takia Sysille paras koti olisikin sellainen, jossa joku on hänen kanssaan paljon. Meidän elämäntilanteemme muuttui Sysin kannalta hyvin hankalaksi, ja se joutuu olemaan paljon yksin.

Sysi osaa paljon käskyjä ja tekeekin kaikki temppunsa mielellään. Lenkillä se kulkee nätisti sivulla ja kuuntelee hyvin. Sysi osaa istua, odottaa, antaa molemmat tassut erikseen, mennä maahan, mennä omalle paikalleen, kulkea sivulla, antaa jopa pusun, katsoa kun pyydetään, Sysi odottaa aina lupaa nätisti ennen kuin alkaa syömään. Sysi ei hauku yhtään eikä rähjää hihnassa muille koirille. Sysiä voi pitää jopa vapaana, se tulee kutsuttaessa luokse

Sysi rakastaa lapsia ja usein kaksi lastamme ovatkin samassa kasassa koiran kanssa. Sysi osaa olla hyvin lasten kanssa ja tietää ettei heidän leluja saa ottaa. Toki Sysi on melko iso koira (21 kg), ja saattaa innostuessaan olla vähän kohelo. Kuitenkaan se ei häslää vaan on kotona ihan rauhallinen, jos joku on sen kanssa. Sysi on aina valmis leikkimään ja sen saa innostumaan helposti.

Hyvin haikein ja surullisin mielin etsitään Sysille kotia, jossa se saa olla sellainen kun se on. Kaikkein paras koira kaipaa ihmisen lähelleen, joka on paljon kotona. Sysillä on voimakas eroahdistus, mikä purkautuu panikoimisena. Ihmisen ollessa läsnä Sysi on täysin erilainen, hyvin rakastava ja uskollinen nappisilmä."

 

30.11.2015
Sysi asuu nyt omassa kodissa.

22.11.2015
Sysi pääsi hoitopaikkaan ja on tavattavissa Helsingissä.

30.9.2015
Näihin liikuttaviin ruskeisiin nappisilmiin on helppo unohtua pitkäksi aikaa. Tummakasvoinen Sysi on ystävällinen poika, joka alku-ujostelun jälkeen kaveeraa jo iloisesti.

Sisarukset Sienna, Sysi ja Sepi asustavat isossa pentutalossa muiden pentujen kanssa. Niiden päiväohjelmaan kuuluu lelujen riepottelua, painileikkejä, päiväunia ja jos oikein hyvin käy - ihmisten kanssa seurustelua. Sisarukset joutuivat tuntemattomasta syystä kodittomiksi, mutta nyt niillä sentään on katto pään päällä ja aitaus suojanaan. Pieni pentu haaveilee kuitenkin vieläkin paremmasta, nimittäin siitä ihan ikiomasta kodista ja ihmisestä.

Sysi kuikuilee sisarustensa ja muiden pentujen lomasta saapuvia vieraita. Se katselee aluksi vähän siihen malliin, että onkohan varmasti turvallista lähestyä vieraita ihmisiä. Reippaampien pentujen juostessa jalkoihin päättää Sysikin rynnistää joukon jatkona luokse eikä aikaakaan, kun pikku herra seisoo jalkojen juuressa vastaanottamassa rapsutuksia. Vieraan syli onkin sitten jännittävämpi paikka, mutta alas päästessään poika ravaa ympärillä iloista kunniakerrosta rohkeasta saavutuksestaan.

Sysi vaikuttaa oikein ihastuttavalta ja ystävälliseltä nuorelta koiran alulta, jonka suurin toive on päästä pian omaan kotiin. Pienen pennun paikka ei ole isolla koiratarhalla vaan turvallisessa ja rakastavassa ympäristössä, jossa ei tarvitse kantaa huolta huomisesta. Koska Sysillä tuskin on aiempaa kokemusta kotikoirana olemisesta, tulee se tarvitsemaan varmasti omistajansa ohjausta ja tukea monissa asioissa. Kunhan nuorelle pojalle on tarjolla riittävästi liikuntaa ja tapakasvatusta sekä huolenpitoa, rakkautta ja ymmärrystä, on Sysillä hyvät eväät kasvaa aikuiseksi, onnelliseksi koiraksi!

Viipurin koirat - Sysi 24.10.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.