Hiski

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: suuri (n. 60-65 cm)
Syntymäaika: 2013

21.9.2016
Hiski on muutaman kerran napannut ihmistä käteen, kun sille on annettu ruokaa. Tästä syystä Hiskille ei enää etsitä kotia Suomesta.

16.4.2016
Hurmuri-Hiskin ihmisrakkaus ja iloisuus eivät ole kadonneet kuukausien saatossa minnekään. Löytyisipä jostain sopiva koti, sillä Hiski olisi jo ihan valmis muuttamaan!

Hiskin elämä tarhalla ei ole hääppöistä. Ahtaalla tarhalla ei ole tarjota muuta paikkaa ihmisystävälliselle pojalle, kuin pieni häkki tarhan edustalla, jossa Hiski on joutunut asumaan jo kuukausia. Kämppiksenä sillä on iloinen tyttökaveri ja yhteiselo sujuu hyvin.

Aika on kulunut ja Hiski kuukausien saatossa vain komistunut. Hontelo kroppa on kerännyt massaa ja rotevoitunut. Talven jäljiltä muhkeassa turkissa ylväästi seisova Hiski on vaikuttava ja upea ilmestys. Huhtikuisella tarhavisiitillä Hiskille oli tarjolla herkkujen lisäksi jotain ihanaa ja ihmeellistä: hihnakävely aurinkoisessa kevätsäässä. Ja sehän herralle kelpasi!

Remmikävely sujui Hiskiltä hienosti. Kävelyn päätteeksi poika sai vielä jäädä nauttimaan ihmisten seurasta ja huomiosta. Onnellisena se kävi maahan loikoilemaan ja otti kiitollisena maharapsutuksia vastaan. Kunpa Hiski saisi viettää samanlaisia onnen hetkiä päivittäin oman perheensä parissa.

Vaikka Hiskin yksiö on kooltaan aivan minimaalinen eikä se saa purkaa nuoren koiran energiaansa juuri mihinkään, vaikuttaa se kaikesta huolimatta hyvinkin tasapainoiselta ja hyvähermoiselta kaverilta. Alkutäpinöiden ja pienen tepastelun jälkeen Hiski osaa myös hienosti rauhoittua. Meille tarhamatkaajille Hiski on ainakin esitellyt vain parastaan; äärimmäisen ihmisrakas, avoin ja kiltti poika, joka ansaitsisi paljon parempaa, kuin joutua virumaan kaltereiden takana kaukana eniten rakastamastaan asiasta: ihmisistä.

23.8.2015
Tässäpä salskea nuorimies kotiin vietäväksi. Ihmisrakkaalla ja iloisella Hiskillä olisi paljon annettavaa, mutta mistä poika löytäisi elämänsä tosirakkauden - ikioman ihmisen?

Hiski otettiin talteen kadulta. Löydettäessä sillä oli metallipanta, joka oli uponnut syvälle ihon sisään tehden ikävää jälkeä. Mätivää ja tulehtunutta ihoa on nyt hoidettu, ja kaulan haava on paranemaan päin.

Hiski on iloinen ja ystävällinen nuorukainen, joka tulee häntä heiluen tervehtimään tarhavieraita. Uusia ihmisiä tavatessaan Hiskillä tuntuu olevan ensimmäisenä mielessä rapsutukset, ja poika tuleekin luottavaisena nojailemaan vieraiden jalkoihin. Hiski viettää usein aikaa vapaana tarhan edustalla, mutta ei lähde omille teilleen vaikka saattaakin tehdä pieniä tutkimusmatkoja tarhan läheisyydessä.

Hiskin menneisyys on hämärän peitossa. Emme tiedä, onko se asunut sisätiloissa ja tottunut ulkoilemaan hihnassa. Ihmisiin poika suhtautuu kovin luottavaisesti, joten todennäköisesti se kuitenkin on elänyt ihmisten parissa. Hiski on nuori ja iso poika, jota tuskin koskaan on kukaan kouluttanut. Jotta elämä olisi kaikille helppoa ja vaivatonta, tuleekin uuden omistajan paneutua myös Hiskin koulutukseen. 

Kameralle Hiski poseeraa ilomielin ja esittelee mieluusti itseään eri kuvakulmista. Mutakylvyn raikkaana on helppo hymyillä, joskin sen olisi voinut ajoittaa ennen tai jälkeen kuvaussession. "Väliäkös sillä", tuumii poika. Ehkäpä nauravainen ilme ja mudansekainen turkki kuvaavatkin poikaa parhaiten: elämäniloinen epeli ja huumorintajuinen hassuttelija. Luotettava ja uskollinen ystävä, joka ilahtuu aina näkemisestäsi, vie toisen puolen sängystäsi ja rakastaa sinua elämänsä viimeiseen henkäykseen saakka.

Viipurin koirat - Hiski & Rock 15.8.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisestiadoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.