Terra

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50-55 cm)
Syntymäaika: 2017
Sijainti: kotihoidossa Pietarissa

29.8.2019
Elämä on heitellyt ihmisrakasta Terraa jo useammasta paikasta toiseen, ja tytön toiveissa olisi viimein löytää se kunnollinen, loppuelämän koti.

Terra löytyi alkuvuodesta yksinään ulkoa. Yllään sillä oli risainen ja likainen vanha panta, ja turkki oli paikoin rastoittunut tiukoiksi möykyiksi. Terran mahdollista omistajaa yritettiin etsiä muutaman viikon ajan, mutta kukaan ei tuntunut kaipaavan tyttöä. Lopulta Terralle löytyi uusi koti Venäjältä.

Terra oli tottumaton moniin asioihin. Se ei osannut kävellä hihnassa ja yksinolojen kanssa oli isoja ongelmia. Valtava innostus vieraita koiria kohtaan purkautui myös remmirähjäyksenä. Omistajapariskunta ei kuitenkaan luovuttanut ja he saivat apua eräältä venäläiseltä kouluttajalta, joka mahdollisuuksien mukaan aina silloin tällöin ottaa tarhakoiria luokseen totuttaen niitä kotikoiran elämään. Vaikka monet ongelmat ratkesivat, omistajat eivät pystyneet pitämään Terraa koirasta riippumattomista syistä ja Terra muutti asumaan kouluttajan luokse.

Kouluttaja kertoo Terran olevan hyvin sosiaalinen ja leikkisä koira. Se on helppo uskoa, sillä onhan Terra perimältään laumasielu ja osaa varmasti arvostaa seuraa. Ikääkin sillä on arviolta vasta korkeintaan muutaman vuoden, joten energiaa eikä leikki-intoa taatusti puutu. Terra on sterilisoitu, mutta operaation yhteydessä siltä löytyi tyrä, joka leikattiin. Tyrä ei ole enää vaivannut Terraa.

Terra tulee reippaasti ja ystävällisesti tervehtimään. Se antaa itsestään hyvin luottavaisen ja välittömän vaikutelman eikä se vaikuta ollenkaan varautuneelta vieraiden ihmisten suhteen. Päinvastoin, jäänsiniset silmät loistavat iloisina ja kostea kuono jakelee suukkoja. Terra on hyvin utelias ja kiinnostunut ympärillä olevista koirista, mutta ne eivät kuitenkaan aiheuta muutamaa kimakkaa haukahdusta suurempaa numeroa tytössä. Kohtaamiset sujuvat hyvin ja Terra suhtautuu nätisti tapaamiinsa muutamaan vieraaseen koiraan.

Lyhyen elämänsä aikana Terra on ehtinyt kokea jo monenmoista. Etsinnässä on sitoutunut ja osaava koti, missä koiran kanssa liikkuminen ja sen kanssa puuhailu ovat iso osa elämää. Ymmärrys ja kokemus alkukantaisista roduista lasketaan plussaksi. Terraa ei luovuteta ainoaksi koiraksi eikä sitä sijoiteta kerrostaloon. Uutta kotia Terra saa odottaa kouluttajan luona eikä se joudu tarhalle. 

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.