Liinus

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 10/2018

5.8.2019
Suruksemme saimme kuulla Liinuksen menehtyneen tarhalla. 

30.6.2019
Kaunis, kaunis Liinus. Liinus ilmaantui kesän alussa Irinan tarhalle. Pienestä varovaisuudestaan huolimatta Liinus vaikuttaa ystävälliseltä pojalta, joka on aina kovin ilahtunut ihmisseurasta.

Ensimmäisellä tapaamisella Liinus asusteli pienessä yksiössä usean muun tarhalle saapuneen uuden koiran kanssa. Se heilutteli innoissaan häntäänsä, mutta kun aitaukseen astui sisälle pujahti se koppiin piiloon. Piilossa Liinus ei kuitenkaan malttanut pysyä vaan sen ystävälliset silmät ja pusutteleva kuono pilkistivät kopin suulta vähän väliä. Muiden koirien riehuessa ympärillä Liinukseen oli hankala päästä tutustumaan, joten poika nostettiin kopin katolle tarkempaa tutustumista varten. Vieraat selvästi jännittivät sitä, mutta kovin nätisti Liinus antoi kuitenkin käsitellä itseään. Pari pusuakin tuli.

Liinus on sittemmin saanut siirron isompaan ulkoaitaukseen, jossa sillä on kavereinaan useita nuoria koiria. Kiltin oloinen Liinus vaikuttaa sopuisalta pojalta, joka tulee hyvin toimeen muiden kanssa. Se ei ole enää yhtä järkyttyneen oloinen kuin saapuessaan tarhalle, ja tulee muutenkin paljon rohkeammin tekemään tuttavuutta, mutta pieni varovaisuus pojassa yhä on. Rapsutuksille jääminen jännittää ja silloin Liinus helposti jähmettyy paikoilleen. Liinuksen menneisyydestä ei ole tietoa, mutta vaikuttaa vähän siltä, että poika on saanut elellä ihmisten parissa mutta ihmisten käsittelyyn tottuminen on jäänyt vähän vähemmälle. Liinuksella olisi kuitenkin kova halu olla ihmisten lähellä, joten pitkäjänteisen ja ymmärtäväisen omistajan käsissä voisi Liinuskin nopeasti rohkaistua.

Liinus etsii kotia rauhalliselta alueelta ja aikuisperheestä. Reipas koirakaveri olisi Liinukselle varmasti iso tuki ja turva sekä helpottaisi sopeutumista uuteen ympäristöön. Sen vuoksi uuden kodin kriteereihin kuuluu myös koirakaveri (tai miksei useampikin). Kotikoiran elämä kaikkine erilaisine taitoineen on Liinukselle varmasti ihan tuntematon ja uusi maailma, joten tulevalta omistajalta on löydyttävä ymmärrystä, motivaatiota ja aikaa Liinukselle. Uusia asioita ja taitoja harjoitellaan pikkuhiljaa, asia kerrallaan ja pienimmistäkin onnistumisista palkiten. Liinus jää tarhalle odottamaan, että sopiva ihminen huomaisi sen ja haluaisi omakseen.

Viipurin koirat - Liinus 30.5. & 23.6.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.