Tommi

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2010

1.9.2015
Tommi sai kodin yhdistyksen ulkopuolelta.

18.6.2015
Tommin elämä on tähän asti ollut hyvin karu. Siksi se onkin vähän vaisu uusien ihmisten kanssa, mutta kun näkee vaivaa tutustumisessa, kuoriutuu Tommista ystävällinen poika.

Tommi on pelastettu Viipurin lähistöltä pienestä kylästä, jossa paikallinen vanha nainen keräsi pelastamiaan koiria pienen hökkelinsä pihalle ja sisätiloihin. Koska naisella ei ollut varaa hoitaa saati steriloida koiriaan, lisääntyivät ne siellä miten sattuu. Tommin kohtalo oli asua naisen pihassa usean muun koiran kanssa, vain pari ränsistynyttä koppia suojanaan.

Tommi oli laiha ja heikkokuntoinen tullessaan Irinan tarhalle. Se on kerännyt kuitenkin jo hyvin voimia ja alkaa olla fyysisesti paremmassa kunnossa, vaikka hoikka vielä onkin. Tommin oikeaa ikää emme tiedä, mutta arvelisimme, että se osuu jonnekin 4-6 vuoden välille.

Kun aitaukseen menee, tulee Tommi yleensä rauhallisesti tutustumaan. Aina se ei kuitenkaan välitä jäädä rapsutettavaksi, vaan se saattaa ottaa vähän etäisyyttä ja menee tarkkailemaan tilannetta. Pienellä maanittelulla Tommin saa kuitenkin taas houkuteltua luokseen ja usein Tommi parkkeeraakin sen jälkeen kainaloon nauttimaan rapsutuksista. Perusluonteeltaan Tommi on rauhallinen ja tasainen poika, joka ei tunnu uusista asioista tai ihmisistä paljoakaan hätkähtävän.

Tommi on itsevarma poika, joka koiralaumassa pitää muut helposti järjestyksessä. Toisen uroksen seuraan emme sitä suosittele, mutta mukava tyttökoira olisi varmasti Tommin mieleen.

Koska emme tunne Tommin menneisyyttä tarkemmin, voi olla mahdollista, että sieltä paljastuu myös joitain huonoja kokemuksia. Uuden omistajan tulee siis varautua siihen, että Tommi saattaa pelätä joitain asioita tai tilanteita, tai että se ei esimerkiksi osaa yhtään jäädä yksin. Hihnakin voi olla Tommille täysin uusi kapistus. Mutta jos olet varma, että pärjäät mahdollisten haasteidenkin edessä, olisi Tommi varmasti hyvin onnellinen matkasta omaan kotiin.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.