Zanda

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50-55 cm)
Syntymäaika: 2016

14.4.2018
Zanda on menehtynyt. RIP Zanda. 

25.3.2018
Pöyheäturkkinen kaunotar Zanda päätyi Irinan tarhalle loppuvuodesta. Zanda on ystävällinen nuori tyttö, joka viipottaa iloisena tarhavieraita vastaan.

Saapuessaan tarhalle Zanda oli häkeltyneen ja varovaisen oloinen, mikä on tietysti aivan ymmärrettävää. Tarhaympäristö satoine koirineen ja kovine meteleineen on kelle tahansa koiralle kova järkytys. Varsinkin jos on ennen saanut asua kotikoirana. Meillä ei ole Zandan menneisyydestä tietoa, mutta tyttö viihtyy hyvin ihmisten seurassa ja suhtautuu vieraisiin niin uteliaasti ja ystävällisesti, että sillä on hyvinkin voinut joskus olla oma ihminen tai koti.

Viikkojen ja kuukausien kuluessa Zanda on sopeutunut tarhaelämän arkeen, ja tytön iloksi se saa viettää paljon vapaita hetkiä aitauksensa ulkopuolella muiden koirien kanssa leikkien ja ympäristöä tutkiskellen. Kun tarhavieraat ajavat pihaan, juoksee Zanda innoissaan tervehtimään ja ottamaan selvää tuliaisista. Rapsutukset kelpaavat myös. Vaikka Zanda ilahtuukin kovasti huomiosta ja vieraista, vaikuttaa se tukevasti omilla jaloillaan seisovalta neidiltä, joka ei liiemmin takerru ihmisiin ja pienen seurustelun jälkeen jatkaa omia puuhiaan.

Zanda tulee vaihtelevasti muiden koirien kanssa juttuun eikä suhtaudu aina niin suopeasti esimerkiksi tontille ilmaantuviin vieraisiin koiriin. Osan kanssa ei ongelmaa tunnu olevan laisinkaan, ja joidenkin urosten ja toisen nuoren nartun seurassa Zanda tuntuu viihtyvän.

Koska Zandan menneisyys on tuntematon, tulee uuden kodin olla varautunut kaiken uuden ja ihmeellisen opetteluun. Emme tiedä onko Zanda koskaan saanut asua sisätiloissa, ja esimerkiksi sisäsiisteys, yksin oleminen ja hihnakävely voivat kaikki olla uusia juttuja. Fiksuna tyttönä Zanda varmasti oppii nopeasti, kunhan omistajakin on motivoitunut harjoituksiin. Zanda ei ainakaan tarhalla ole vaikuttanut erityisen haukkuherkältä.

Viipurin koirat - Zanda 13.3.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.