Miku

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 11/2011

18.6.2014
Miku sai kodin Viipurista.

4.8.2013
ERITYISADOPTIO. Miku haluaisi mielellään pois häkistä ulos juoksemaan - viis siitä, että sen toinen takajalka ei meinaa pysyä vauhdissa mukana!

Viipurin koirat - Miku

31.1.2013
ERITYISADOPTIO. Mikua itseään ei loukkaantunut jalka tunnu vaivaavan: poika on suorastaan hengästyttävän ilahtunut, kun se saa kerrankin seuraa ihmisistä!

Miku on varsinainen hymypoika: sen iloisuutta ei tunnu lannistavan mikään, vaan Miku jaksaa riemuita tauotta koko sen ajan, kun se vain saa meiltä huomiota. Mikussa riittää siis hyväntuulista energiaa, satoi tai paistoi!

Mikun leikattu jalka on kuntoutunut jonkin verran. Se ei vaikuta lainkaan kipeältä, mutta Miku ei ole silti alkanut käyttää sitä entiseen tapaan. Miku kyllä varaa jalalle jonkin verran, mutta heti kun vauhtia tulee pojan askeleisiin lisää, alkaa se loikkia kolmella jalalla.

Mikun jalka tulee tarvitsemaan kuntoutusta Suomessa, jotta poika oppisi jälleen käyttämään sitä. Uutta leikkausta tuskin tarvitaan, sillä jalan asento vaikuttaa normaalilta, mutta tietysti uuden omistajan tulee varautua jalan suhteen kaikkeen. Miku kyllä korvaa kaiken vaivan äärimmäisen positiivisella elämänasenteellaan!

Miku on alkanut hieman äristä toisille uroksille, joten varmuuden vuoksi emme luovuta sitä toisen uroksen kaveriksi. Myöskään kerrostalo ei Mikulle välttämättä sovellu, sillä Miku tykkää haukuskella jonkin verran. Mutta omakotitaloon, leikkisän tyttökoiran kaveriksi Miku sopeutuisi varmasti mainiosti!

9.10.2012
Miku on jotenkuten toipunut onnettomuudestaan. Sen takajaloista toinen toimii vielä varsin huonosti, mutta se ei iloisen Mikun vauhtia näytä hidastavan.

Ja Mikussahan vauhtia riittää, ainakin silloin, kun tarhavieraat menevät sen aitaukseen. Miku todella rakastaa ihmisiä! Se tulee myös mutkattomasti toimeen aitauksessaan niin urosten kuin narttujenkin kanssa.

Katso video Mikusta:

Viipurin koirat - Miku

 

6.7.2012 Mikulle oli käynyt kurjasti: se oli jäänyt auton alle ja loukannut toisen takajalkansa. Jalka on nyt leikattu ja iloinen poika toivoo löytävänsä kodin vammasta huolimatta.

Viipurilaiselle eläinklinikalle oli tuotu nuori koira, joka oli jäänyt juuri auton alle. Koira ei astunut vasemmalle takajalalleen lainkaan, ja röntgenkuva kertoikin karusti, että jalka oli kahdesta kohtaa poikki. Eläinlääkäri totesi kuitenkin onneksi, että leikkauksen avulla jalka voidaan vielä korjata. Kiireesti Miku kiikutettiin leikkauspöydälle.

Nyt Mikun jalka on siis operoitu ja eläinlääkärin mukaan siitä pitäisi vielä kuntoutua kelpo jalka. Reisiluun päähän jouduttiin leikkauksessa asentamaan tukimetalli. Toisen murtumakohdan annetaan parantua itsekseen, sillä lääkärin mukaan luu oli jäänyt oikeaan asentoon.

Vammoistaan huolimatta Miku on erittäin iloinen ja reipas poika. Miku rakastaa ihmisiä todella kovasti, ja pieni kippurahäntä alkaakin vipattaa hurjasti, kun Miku huomaa saavansa seuraa ihmisestä. Muiden koirien kanssa Miku vaikuttaa tulevan ihan hyvin juttuun, mutta nuoremmille uroksille Miku vaikuttaa näyttävän kaapin paikan varsin helposti.

Jotta Mikun jalka kuntoutuisi mahdollisimman hyvin, tulee poika tarvitsemaan eläinlääkärin seurantaa ja fysioterapiaa. Tällä hetkellä Miku ei vielä juurikaan käytä leikattua jalkaa, mutta kuntoutumista tukevien hoitojen avulla jalka pitäisi saada kuntoon. Toki on mahdollista ja jopa todennäköistä, että viimeistään vanhuuden päivinä jalka voi jälleen tarvita erityistä huolenpitoa. Tulevista hoidoista johtuen Mikusta tehtiin erityisadoptiokoira.

Mikusta joku saa aurinkoisen ja hauskan koirakaverin. Ehdotonta on kuitenkin se, että jalan kuntouttamiseen sitoudutaan niin pitkäksi aikaa ja niillä keinoin, mitkä ovat tarpeen. Niiden avulla Mikulla on toivottavasti edessään monta iloista koiramaista vuotta. Miku haluaisi jo pian Suomeen treenaamaan jalkaansa!

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.