Wuokko

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2009

25.6.2018
Wuokko sai kodin yhdistyksen ulkopuolelta.

11.11.2017
Wuokko tuotiin Irinan tarhalle loppusyksyllä liikkuvan sterilointiklinikan toimesta. Wuokko on hyvin lempeä, herttainen ja ihmisrakas neiti.

Liikkuva sterilointiklinikka toi loppusyksyllä tarhalle kolme koiraa. Ne olivat eläneet kadulla, niillä ei ollut omistajaa (tai ainakaan omistaja ei halunnut ilmoittautua) ja ne steriloitiin/kastroitiin. Sen sijaan, että ne olisi palautettu takaisin kadulle ne tuotiin Irinan tarhalle. Wuokko oli yksi näistä koirista. Se oli tullessaan hyvin peloissaan ja tärisi kauttaaltaan. Ei mikään ihme, sillä se oli juuri steriloitu ja joutunut keskelle suuren koiratarhan hälinää. Wuokko ei juuri uskaltanut liikkua vaan enimmäkseen se vain istui ja makasi paikoillaan kovalla betonilattialla. 

Pian saapumisensa jälkeen Wuokko pääsi vähäksi aikaa asumaan Irinan kotiin, mutta Irinan oma mäyräkoira ei ilahtunut uudesta koiravieraasta ja kovia kokenut Wuokko sai osakseen pelkkiä haukkuja ja murinaa. Wuokon olo kävi mäyräkoiran takia lopulta niin tukalaksi että se siirrettiin Irinan kodista tarhalla sijaitsevaan lämmitettyyn sairasparakkiin eikä sen tarvitse asua ulkona.

Järkyttyneestä Wuokosta ei ole ole enää jälkeäkään - onneksi. Wuokko tassuttaa heti iloisena vastaan, kun sairasparakin oven avaa. Tytöllä on niin lempeä ja onnellinen katse silmissään kun se tulee ja tuuppaisee kuonollaan käsiä, ettei voi olla hymyilemättä. Ihmisten läheisyyttä ja rapsutuksia Wuokko rakastaa niin paljon, että heti kun rapsuttelu loppuu, läpsäisee se tassullaan ja pyytää jatkamaan. Ihmisten helliteltävänä oleminen taitaa olla parasta mitä Wuokko tietää.

Wuokon menneisyydestä ei ole tietoa. Roikkuvista ja kuluneistä nisistä voi päätellä, että pentueita on vuosiin mahtunut monia. Muiden koirien kanssa Wuokko tulee sopuisasti toimeen, samoin kissatkin ovat Wuokon ystäviä. Ihmisiä Wuokko rakastaa, joten todennäköistä on että ihmiset Wuokon aiemmassa elämässä ovat kohdelleet sitä hyvin.

Wuokolla on hyvin lyhyt, ohuempaa ohuempikin turkki eikä se voi elää ulkona. Wuokko ei ole missään kovin hyvässä fyysisessä kunnossa eikä se pärjäisi muille isommille ja parempi kuntoisille koirille tappeluun joutuessaan. Tarhalla onkin hyvin vähän tarpeeksi lämpimiä ja turvallisia paikkoja Wuokolle, joten toivottavasti tyttö pääsisi pian Suomeen.

Viipurin koirat - Wuokko 21.10. & 10.11.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.