Tuta

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pieni (n. 40 cm)
Syntymäaika: 06/2008

19.10.2014
Tutan poistamista kotia etsivistä on pohdittu jo pitkään. Tuta on täysin yhden ihmisen koira, eikä se halua ottaa minkäänlaista kontaktia suomalaisiin tarhakävijöihin.

Tuta jää asumaan tuttuun ympäristöön Olgan tarhalle.

___

Olga löysi Tutan kadulta. Tuta oli sidottu hihnalla kiinni pylvääseen ja siinä Tuta oli odotellut vapauttajaansa jo ties kuinka kauan.

Tuta on kiltti, herkkä ja hieman ujo tyttö. Vieraat ihmiset pelottavat tyttöä aluksi kovin, mutta tuttuja ihmisiä Tuta rakastaa ja istuu mielellään sylissä rapsutettavana. Tutalla on korkeutta noin 45 cm, joten tyttö kyllä mahtuu syliin hyvin. Tutalla ei ole pahaa sanottavaa niin muille koirille kuin kissoillekaan ja voisi olla hyväkin, että uudessa kodissa olisi reipas ja kiltti koirakaveri, joka reippaalla käytöksellään auttaisi Tutaa sopeutumaan uuteen kotiin. Tuta on tottunut kävelemään hihnassa ja varmasti uuteen ympäristöön totuttuaan lenkkeilee mielellään.

Tutan arvioidaan syntyneen kesäkuussa 2008 ja se on ollut tarhalla vuodesta 2010.

Katso video Tutasta:

Viipurin koirat - Tuta

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.