Wilhelmiina

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2/2013

10.9.2016
Wilhelmiina sai kodin Saksasta.

2.1.2015
Yleensä tarhaoloissa arat koirat tulevat aina vain aremmiksi ja pelokkaammiksi, mitä pidempään tarhalla asuvat.

Wilhelmiina kuuluu niihin harvoihin koiriin, jotka ovat iän karttuessa onnistuneet keräämään itselleen itsevarmuutta pieni hitunen kerrallaan. Miksikään hurjapääksi tai seikkailijaksi ei Wilhelmiinaa voi edelleenkään sanoa, mutta varsin reippaasti tyttö tulee nykyään tutkailemaan tarhalle tulleita vieraita. Kosketusta Wilhelmiina arastelee edelleen, mutta rauhalliset silitykset tyttö uskaltaa ottaa vastaan ja taitaa jopa salaa mielessään olla ihan mielissään saamastaan huomiosta. Itse tyttö ei kuitenkaan uskalla vielä silityksiä pyytää.

Wilhelmiina on osoittanut, että hänessä on ehdottomasti potentiaalia kotikoiraksi. Vaikka aluksi uudessa ympäristössä tyttö varmasti ujostelee taas enemmän niin pikkuhiljaa tytön rohkeus ja itsevarmuus varmasti kasvavat myös kotioloissa. Reipas koirakaveri auttaisi asiassa varmasti. Wilhelmiina on koirien kesken hyvin seurallinen ja tulee tarhalla toimeen kaikkien kanssa. Reippaan kaverin esimerkkiä seuraten tytön rohkeus saattaisi nopeastikin riittää vaikka millaisiin seikkailuihin uudessa maailmassa.

Viipurin koirat - Wilhelmiina 10.1.2015

15.11.2013
Wilhelmiina on reipastunut hieman: se tulee varovasti nuuskimaan käsiä ja ottaa herkut vastaan, ja saa tyttöä jo pienen hetken silittääkin.

Wilhelmiina on kuitenkin edelleen varsin ujo koira, joten se tulee tarvitsemaan omistajaltaan aikaa ja viitseliäisyyttää, jotta siitä pääsee kuoriutumaan luottavainen ja iloinen nuori tyttö. Wilhelmiina on muuttunut koko ajan rohkeammaksi, joten uskomme ja toivomme, että tyttö reipastuisi selvästi, kunhan se pääsisi arkojen koirien elämää ymmärtävän ihmisen parhaaksi ystäväksi.

10.7.2013
Wilhelmiina on kaunis ja siro tyttönen. Vieraat ihmiset Wilhelmiinaa vähän jännittävät, mutta kiltisti tyttö antaa silti silitellä ja nostaa syliin.

Herttainen Wilhelmiina tuntuu kovasti vielä aprikoivan, miten meihin vieraisiin ihmisiin pitäisi suhtautua. Toisaalta sitä kiinnostavat ihmiset paljon, toisaalta se katsoo paremmaksi vetäytyä syrjään, kun useita vieraita astuu yhtä aikaa pentuaitaukseen.

Wilhelmiinan lepäillessä rauhassa aitauksen nurkassa, lähestyn sitä hitaasti. Wilhelmiinan ilme kertoo, että sitä vähän jännittää lähestymiseni. Rauhallisesti se kuitenkin jatkaa makoiluaan ja antaa minun tulla viereensä itseään silittelemään. Kuvia varten joudun kaappaamaan tytön kainaloon, eikä Wilhelmiina siitäkään suuresti hätkähdä. Kuvaustilanne tyttöä kuitenkin jännittää sen verran paljon, että tytön komeat, isot korvat pysyvät mieluummin takaviistossa kuin nousevat uteliaasti pystyyn.

Koska Wilhelmiina on vielä ujo pentu, tarvitsee se omistajan, joka osaa ja jaksaa sopeuttaa arkaa koiraa arkielämän asioihin. Wilhelmiina varmasti ilahtuisi, jos kodissa olisi jo reippaampi koirakaveri odottamassa! Wilhelmiinasta tuskin kasvaa mitään kovin suurta jättiläistä, vaan siitä jäänee sporttisen mallinen, keskikokoinen tyttö. Wilhelmiina toivoisi oman kodin löytyvän jo pian, sillä rokotukset tälle kaunokaisella ovat jo kunnossa!

Viipurin koirat - Wilhelmiina

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.