Gita

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 3/2021
Tautitestattu: 9/2021
Sijainti: Vantaa, Suomi

17.9.2021
Katsokaa näitä upeita korvia! Suloinen Gita etsii ikiomaa kotia pk-seudulla.

Gita on aivan ihastuttava, kiltti ja lempeä nuori neiti, jolla on hurmaavat korvat. Ollakseen tarhaoloista lähtöisin Gita on sopeutunut kotioloihin yllättävän helposti. Gita on sisäsiisti, kulkee hihnassa nätisti ja vetämättä, ei räksytä, ei ole vielä tuhonnut mitään, nukkuu tyytyväisenä kopassaan, ei ole osoittanut merkkejä eroahdistuksesta ja rakastaa ihmisiä. Nämä kaikki taidot ovat Gitalle uusia ja niihin voi tulla muutoksia omaan kotiin muuttaessa, joten tulevan kodin tulee olla valmis jatkamaan opetusta kärsivällisesti ja positiivisin menetelmin.

Harjoittelua tarvitaan vielä rohkeuden keräämisessä ja uusiin asioihin opettelussa. Tässä auttaisi mallia näyttävä reipas koirakaveri, josta Gita saisi tukea jännittävissä tilanteissa. Kotihoitoon saapuessaan Gita oli kovin jännittynyt ja se ei mm. uskaltanut lainkaan kulkea pariakaan porrasaskelmaa. Nyt ulko-oven portaat sujuvat jo helposti, mutta moni muu asia saa vielä jarrut päälle. Esimerkiksi vilkas autotie ja alikulkutunneli ovat olleet liian jännittäviä. Silloin Gita menee mielellään puskaan eikä suostu liikkumaan milliäkään. Näistä tilanteista on selvitty niin, että Gitaa on kannettu muutama metri pois tilanteesta, jolloin omatkin jalat ovat taas löytyneet. Gita antaa myös jännitystä aiheuttavissa tilanteissa käsitellä itseään eikä ole osoittanut minkäänlaista aggressiota ketään kohtaan.

Jo kolmen kotihoitopäivän jälkeen oli nähtävissä, että Gitasta kuoriutuu vielä leikkisä ja valloittava lemmikki. Alun varovaisen häntä koipien välissä hiiviskelyn sijaan Gita jolkottelee jo iloisena koiramaiseen tyyliin häntä heiluen ja ottaa jopa hienoja loikkia tuulessa lentäviä syksyn lehtiä pyydystellessään.

Kotihoitopaikan kissaa Gita ei ole päässyt vapaasti tapaamaan, mutta kissan läsnäolo samassa taloudessa mahdollisesti hieman jännittää Gitaa. Välillä Gita pälyilee ympärilleen ja nuuskii paikkoja ikään kuin pelkäisi kissan tulevan jostain kulman takaa. Ulkoillessa on käynyt selväksi, että saalisviettiä löytyy - linnut ja muut saavat helposti kyytiä tielle osuessaan ja kissaa Gita saattaisi yrittää myös jahdata, jos mahdollisuus tarjoutuu.

Tulevan kodin tulee sitoutua harjoittelemaan Gitan kanssa uusia taitoja, joista osa on tällä hetkellä aloitettuina. Gita etsii kotia koirakaverillisesta kodista. Rivi- tai omakotitalo olisivat Gitalle sopivia asumismuotoja. Kaupungin keskustan melskeeseen Gitasta ei ole, vaan koti voisi sijaita rauhallisessa kaupunginosassa, taajamassa tai maaseudulla. Suloinen Gita odottaa yhteydenottoja pk-seudulla!

Gita kotihoidossa 9/2021

10.9.2021
Gita heitti hyvästit tarhaelämälle ja saapui Suomeen odottamaan sitä oikeaa kotia! Gitalle etsitään kotia, jossa on koirakaveri.

Gitan yhteyshenkilönä toimii Arja.

9.9.2021
Gita pääsee pian Suomeen! Matkaa odottaessa siitä otettiin rabiesvasta-ainetesti ja se testattiin 8 vektorivälitteisen taudin varalta.

Gita jatkaa pian oman kodin etsimistä Suomesta käsin.

7.9.2021
Gita sterilisoitiin Viipurin Koirien tuella.

3.7.2021
Gita on täynnä elämäniloa ja pentumaista energiaa! Se haluaa tutustua jokaiseen uuteen ihmiseen ja nauttia silityksistä ja huomiosta edes hetken.

Gita ja siskonsa Zita päätyivät Sovetskin kylästä Snezhannan tarhalle toukokuussa. Ne ovat selvästi olleet ihmisten kanssa tekemisissä syntymästään asti, sillä molemmat tytöt ovat reippaita ja sosiaalisia.

Gita rakastaa yli kaiken sitä, kun koittaa se päivä, jolloin tarhalle saapuu venäläisiä vapaaehtoisia ja mahdollisimman moni koira pääsee lenkille. Gitan mielestä se ihmisseura on kuitenkin ehkä vieläkin kivempi asia kuin tarhan ympäristön tutkiminen, joten Gita hakee rapsutuksia minkä ehtii ja häntä vispaten touhottaa ihmisystäviensä ympärillä.

Gitasta kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö. Se on iloinen ja touhukas pentu, joten varmaa on, että se tulee kaipaamaan myös uudessa kodissaan aktiviteetteja ja reilusti ulkoilua. Kaiken kivan puuhailun jälkeen on mukava sammahtaa sohvalle ja antaa omistajan hoitaa tv:n tuijottelu. Ja vaikka Gitalle on hihnassa kävely tullut tarhalla tutuksi, tulee kaikki muut kotikoiran taidot opettaa sille alusta asti. Fiksuna tyttönä se oppii ne varmasti nopeasti, mutta silti uuden omistajan tulee varautua siihen, että pitkäpinnaisuutta tarvitaan tämänkin iloisen pennun kasvatuksessa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.