Gita

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: siro keskikokoinen
Syntymäaika: 3/2021
Tautitestattu: 9/2021

9.3.2022
Gita päätettiin päästää pilven päälle pitkään kestäneiden pelkotilojen ja ongelmakäytöksen vuoksi. Lepää rauhassa, pikkuinen! 

2.2.2022
Metsälenkkejä rakastava Gita on mitä mainiointa lenkkiseuraa! Gita on hienosti sujahtanut uuteen hoitopaikkaansa.

Gita vaihtoi hoitopaikkaa rauhallisempiin maisemiin. Hyvin rauhallinen taajama on auttanut Gitan aiemman hoitopaikan liian vilkkaasta sijainnista tulleeseen stressiin laskevasti. Ulkoileminen tapahtuu lähinnä metsässä tai mukavalla suoreitillä. Gita nauttii nuuskutellessaan tuoksuja ja lenkkeillessään rauhallisessa maastossa. Gita on mitä mainiota lenkkiseuraa ja halutessaan Gitan kanssa voi tehdä pitkiäkin lenkkejä. Innokkaassa ulkoilijassa riittää puhtia. Gita osaa hienosti hypätä autoon ja matkustaminen sujuu rauhallisesti. Matkapahoinvointia ei ole.

Tutuille ihmisille hyvin sosiaalinen Gita on tullut hienosti toimeen hoitopaikassa isän, äidin sekä kahden teini-ikäisen lapsen kanssa. Hoitopaikassa ei ole muita koiria tai eläimiä. Gita tykkää leikkiä tehdä kaiken näköisiä puuhatehtäviä. Gitasta on vallan ihanaa pötköttää sohvalla sylissä ja yöt nukkua sängyssä vieressä. Leikkisä Gita odottaa häntä huiskuen oman kodin kutsua Vihdissä!

23.1.2022
Gitalle lisättiin uusi video:

Viipurin koirat - Gita kotihoidossa 23.1.2022

16.1.2022
Ihanan Gitan kotihoitokuulumisia voi seurata kotihoitajan blogista.

7.1.2022
Leikkisälle Gitalle lisättiin uusia kuvia sekä video:

Viipurin koirat - Gita kotihoidossa 5.1.2022

4.1.2021
Ihmisrakas Gita etsii kotia maaseudun rauhasta. Gitasta saa kivan ja reippaan kaverin metsälenkeille! 

Gitan lempihommia on kuivanappuloiden pyörittely aktivointipalloista, luvalla annettujen pahvipakkausten silppuaminen, luiden jyrskyttely ja kainalossa hengaaminen. Gita pitää kovasti siitä, kun se saa pötkähtää ihmisen viereen ja siinä uni maistuukin erityisen hyvälle. 

Gita kävi perusterveystarkastuksessa eläinlääkärillä ja Gita todettiin hyväkuntoiseksi ja terveeksi. Myös otetuissa verikokeissa kaikki arvot todettiin hyviksi. Eläinlääkäriä ja hoitajaa kohtaan Gita suhtautui ystävällisesti, vaikka tilanne oli uusi ja jännittävä.  

Harmillisesti Gitalle tapahtui kova pelästys ulkoillessa, kun polkupyörä hurahti kovaa ohi. Tilanne sekoitti Gitan pasmat ja hyvin edistynyt ulkoilun harjoittelu hoitopaikan ympäristössä koki kolauksen. Gita etsiikin kaupunkialuetta rauhallisemmasta paikasta kotia. Pitkäsäärisestä ja sorjasta Gitasta saisi hienon lenkkeilykaverin metsäisiin maisemiin, ja Gitalla riittää intoa ja puhtia pidemillekin lenkeille.

Gitan toiveena on päästä omakotitaloon maaseudun rauhaan, sillä kaupunki on liian vilkas paikka herkälle tytölle. Gitalla on ollut kaverina pienempi uroskoira, eikä yhteiselo ole aina sujunut ruusuisesti. Gita etsii kotia joko ainoana koirana tai isomman uroskoiran kaverina. Silloin uudella omistajalla täytyy olla valmiutta totuttaa koiria toisiinsa rauhallisesti. Kissat ovat Gitasta liian kiinnostavia, eikä Gita siksi voi muuttaa kissalliseen kotiin.

Jos sydämessäsi ja elämässäsi olisi Gitan mentävä kolo, haluaisi Gita muuttaa ystäväksesi jo pian!

22.11.2021
Ihana Gita on reipastunut. Lenkkeilyt metsässä ovat mieluisia ja kadullakin kävely sujuu jo.

Gitalle oli alkuun haasteellista uskaltautua kodin lähellä lenkkeilemään ja nyt asiaa on saatu treenattua. Katulenkeille uskaltaudutaan, mutta vielä on jännittäviä juttuja, joihin pitää rauhallisesti totutella ajan kanssa. Autoon loikkaaminen ja sillä huristaminen kivoihin metsäisiin maisemiin sujuu hienosti. Gita nauttii kovasti lenkkeillessään luonnossa ja on siellä ihan rento. Erilaiset hajut kiinnostavat ja Gita touhottaakin innokkaana nenä maassa.

Gita on leikkisä ja askartelee mielellään pallojen ja lelujen kanssa. Ruokanappulat syödään pääasiassa erilaisista aktivointileluista, joita Gita on näppärästi oppinut ratkaisemaan. Gitasta hauskimpia asioita ovat puruluiden jyrsiminen, leikkiminen, jäniksen kakkojen etsiminen sekä metsässä lenkkeily.

Hoitopaikassa ihan kokonaan kotiin yksin jäämistä on harjoiteltu ja silloin Gita on hieman haukkunut perään, mutta aika pian rauhoittunut ja alkanut nukkumaan. Kotiin tullessa vastassa on ollut unelias tyttö eikä paikkoja ole tuhottu. Näppärän kokoisesta ja pitkäsäärisestä Gitasta saisi mainion lenkkikaverin, tarmokas tyttö jaksaa kiertää pidempääkin matkaa. Vaelluksillekin Gitasta saisi varmasti kivan kaverin.

Gita etsii kotia rauhalliselta seudulta, jossa metsässä lenkkeily olisi mahdollista. Maaseutu tai rauhallinen pieni taajama voisivat olla sopivia paikkoja. Gita reagoi jonkin verran ääniin, joten sopiva asuinmuoto on omakotitalo. Gitalla on kaverina hoitopaikassa pienempi poikakoira. Gita tulee aika hyvin toimeen kaverin kanssa, mutta on hieman mustasukkainen huomiosta ja aika tomera komentamaan. Siksi Gitalle sopisikin kaveriksi isompi koirakaveri tai sitten rauhalliseen paikkaan voisi sopia myös ainoaksi koiraksi. Kissakoti ei ole Gitalle soveltuva. Ihanaa Gitaan pääsee tutustumaan pk-seudulla.

Gitalla on tällä hetkellä korkeutta n. 51 cm ja painoa 15 kg.

19.11.2021
Hurmaavan Gitan kotihoitokuulumisia näet uudelta videolta:

Viipurin koirat - Gita kotihoidossa 19.11.2021

19.10.2021
Gitalle on tullut takapakkia totutellessa uuteen elämään Suomessa. Ulkoileminen kaupunkialueella on kovin jännittävää, eivätkä tassut uskalla viedä takapihaa pidemmälle.

Kaupungin äänet jännittävät ja autot ovat kauhistus. Auton sisällä matkailu puolestaan sujuu hyvin. Gita on rauhallinen matkaaja ja on häkissä hienosti paikoillaan. Autoretket vievät usein metsäisiin maisemiin. Metsässä lenkkeily on Gitalle mieluista ja siellä ollaan häntä pystyssä, innokkaana nuuskutellen metsän tuoksuja. Gita on metsäretkillä rennosti ja reippaasti.

Alun hyvin sujunut sisäsiisteys on ulosmenon jännittämisen myötä karissut. Sisälle saatetaan tehdä tarpeita, mutta myös ulos saadaan osumia. Tuttuja ihmisiä kohtaan Gita on rento ja luottavainen. Gita tykkää erityisen paljon nukkua välillä sylissä. Gita on aika tomera tyttö ja itseänsä hieman pienempi hoitopaikan uroskoira saa välillä komentoa. Gita etsiikin itselleen kotia, jossa olisi keskikokoinen tai siitä isompi koirakaveri odottamassa. Gita hurmaavine korvineen odottaa hakemuksia pk-seudulla.  

17.9.2021
Katsokaa näitä upeita korvia! Suloinen Gita etsii ikiomaa kotia pk-seudulla.

Gita on aivan ihastuttava, kiltti ja lempeä nuori neiti, jolla on hurmaavat korvat. Ollakseen tarhaoloista lähtöisin Gita on sopeutunut kotioloihin yllättävän helposti. Gita on sisäsiisti, kulkee hihnassa nätisti ja vetämättä, ei räksytä, ei ole vielä tuhonnut mitään, nukkuu tyytyväisenä kopassaan, ei ole osoittanut merkkejä eroahdistuksesta ja rakastaa ihmisiä. Nämä kaikki taidot ovat Gitalle uusia ja niihin voi tulla muutoksia omaan kotiin muuttaessa, joten tulevan kodin tulee olla valmis jatkamaan opetusta kärsivällisesti ja positiivisin menetelmin.

Harjoittelua tarvitaan vielä rohkeuden keräämisessä ja uusiin asioihin opettelussa. Tässä auttaisi mallia näyttävä reipas koirakaveri, josta Gita saisi tukea jännittävissä tilanteissa. Kotihoitoon saapuessaan Gita oli kovin jännittynyt ja se ei mm. uskaltanut lainkaan kulkea pariakaan porrasaskelmaa. Nyt ulko-oven portaat sujuvat jo helposti, mutta moni muu asia saa vielä jarrut päälle. Esimerkiksi vilkas autotie ja alikulkutunneli ovat olleet liian jännittäviä. Silloin Gita menee mielellään puskaan eikä suostu liikkumaan milliäkään. Näistä tilanteista on selvitty niin, että Gitaa on kannettu muutama metri pois tilanteesta, jolloin omatkin jalat ovat taas löytyneet. Gita antaa myös jännitystä aiheuttavissa tilanteissa käsitellä itseään eikä ole osoittanut minkäänlaista aggressiota ketään kohtaan.

Jo kolmen kotihoitopäivän jälkeen oli nähtävissä, että Gitasta kuoriutuu vielä leikkisä ja valloittava lemmikki. Alun varovaisen häntä koipien välissä hiiviskelyn sijaan Gita jolkottelee jo iloisena koiramaiseen tyyliin häntä heiluen ja ottaa jopa hienoja loikkia tuulessa lentäviä syksyn lehtiä pyydystellessään.

Kotihoitopaikan kissaa Gita ei ole päässyt vapaasti tapaamaan, mutta kissan läsnäolo samassa taloudessa mahdollisesti hieman jännittää Gitaa. Välillä Gita pälyilee ympärilleen ja nuuskii paikkoja ikään kuin pelkäisi kissan tulevan jostain kulman takaa. Ulkoillessa on käynyt selväksi, että saalisviettiä löytyy - linnut ja muut saavat helposti kyytiä tielle osuessaan ja kissaa Gita saattaisi yrittää myös jahdata, jos mahdollisuus tarjoutuu.

Tulevan kodin tulee sitoutua harjoittelemaan Gitan kanssa uusia taitoja, joista osa on tällä hetkellä aloitettuina. Gita etsii kotia koirakaverillisesta kodista. Rivi- tai omakotitalo olisivat Gitalle sopivia asumismuotoja. Kaupungin keskustan melskeeseen Gitasta ei ole, vaan koti voisi sijaita rauhallisessa kaupunginosassa, taajamassa tai maaseudulla. Suloinen Gita odottaa yhteydenottoja pk-seudulla!

Gita kotihoidossa 9/2021

10.9.2021
Gita heitti hyvästit tarhaelämälle ja saapui Suomeen odottamaan sitä oikeaa kotia! Gitalle etsitään kotia, jossa on koirakaveri.

9.9.2021
Gita pääsee pian Suomeen! Matkaa odottaessa siitä otettiin rabiesvasta-ainetesti ja se testattiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. Gitalta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

Gita jatkaa pian oman kodin etsimistä Suomesta käsin.

7.9.2021
Gita sterilisoitiin Viipurin Koirien tuella.

3.7.2021
Gita on täynnä elämäniloa ja pentumaista energiaa! Se haluaa tutustua jokaiseen uuteen ihmiseen ja nauttia silityksistä ja huomiosta edes hetken.

Gita ja siskonsa Zita päätyivät Sovetskin kylästä Snezhannan tarhalle toukokuussa. Ne ovat selvästi olleet ihmisten kanssa tekemisissä syntymästään asti, sillä molemmat tytöt ovat reippaita ja sosiaalisia.

Gita rakastaa yli kaiken sitä, kun koittaa se päivä, jolloin tarhalle saapuu venäläisiä vapaaehtoisia ja mahdollisimman moni koira pääsee lenkille. Gitan mielestä se ihmisseura on kuitenkin ehkä vieläkin kivempi asia kuin tarhan ympäristön tutkiminen, joten Gita hakee rapsutuksia minkä ehtii ja häntä vispaten touhottaa ihmisystäviensä ympärillä.

Gitasta kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö. Se on iloinen ja touhukas pentu, joten varmaa on, että se tulee kaipaamaan myös uudessa kodissaan aktiviteetteja ja reilusti ulkoilua. Kaiken kivan puuhailun jälkeen on mukava sammahtaa sohvalle ja antaa omistajan hoitaa tv:n tuijottelu. Ja vaikka Gitalle on hihnassa kävely tullut tarhalla tutuksi, tulee kaikki muut kotikoiran taidot opettaa sille alusta asti. Fiksuna tyttönä se oppii ne varmasti nopeasti, mutta silti uuden omistajan tulee varautua siihen, että pitkäpinnaisuutta tarvitaan tämänkin iloisen pennun kasvatuksessa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.