Alya

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 3/2021
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

27.7.2021
Alya sai kodin Venäjältä.

13.7.2021
Ihmisrakas ja iloinen Alya odottaa helteisessä Viipurissa kovasti uuden kodin löytymistä. 

Vielä vähän aikaa sitten Alyalla oli oma perhe ja koti Viipurissa. Alya oli kuitenkin hankittu perheeseen lapselle, ja kun tämän innostus koiraan lopahti eivät vanhemmatkaan jaksaneet elämää hampaita vaihtavan ja tavaroita järsivän pennun kanssa. Niinpä he päättivät hylätä pentunsa suurelle 300 kodittoman koiran tarhalle, toivoa että se pärjää siellä ja löytää joskus uuden kodin. Heidän murheensa se ei enää ollut.

Alya-parka. Se ei voi ymmärtää, minne tutut ihmiset hävisivät ja miksi se ei pääse enää kotiin. Elämä tarhalla on stressaavaa ja ahdistavaa, alkuun usein myös pelottavaa. Ihmisiin Alya luottaa silti edelleen eikä sen elämässä ole tällä hetkellä mitään parempaa kuin tarhalla käyvät vapaaehtoiset. Sukupuoleen ja ikään katsomatta kaikki ovat Alyan parhaita ystäviä, suukkoja jaellaan ja toivotaan etteivät ihanat seurusteluhetket loppuisi ollenkaan. 

Alyasta kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö. Pentu tuo aina paljon iloa omistajalleen, mutta myös suuren vastuun. Alya haluaakin löytää tiensä sellaisen ihmisen luokse, joka on valmis harjoittelemaan sen kanssa uusia taitoja, tarjoamaan sille riittävästi liikuntaa ja muuta mielekästä aktivointia, ettei sen mielenkiinto suuntaudu ei-toivottaviin harrastuksiin.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Viipurin koirat - Alya 18.7.2021

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.