Hasan

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikoinen
Syntymäaika: 01/2011

17.1.2012
Hasan löysi kodin Nilsiästä.

17.8.2012
Sympaattinen Hasan on odottanut kotiaan jo pitkään. Hasan on rauhallinen ja ystävällinen koira, joka tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa.

Hasan on kasvanut Olgan tarhalla jo nuorukaiseksi. Koskaan ei toivoisi, että yksikään koira joutuu viettämään tärkeän nuoruusaikansa tarhalla. Mutta aina se jonkin koiran kohtaloksi jää, kuten on käynyt Hasanille.

Hasan on ikäisekseen hyvin rauhallinen poika. Ystävällisesti se tulee tervehtimään vieraatkin ihmiset, mutta koskaan poika ei sähellä tai hae kovasti huomiota. Hasan on vähän sellainen vaatimattoman oloinen poika, joka ei tee itsestään numeroa.

Koska Hasan on elänyt pennusta asti tarhalla, ei sillä ole mitään kokemusta sisällä asumisesta. Fiksuna poikana Hasan oppii vamasti kuitenkin nopeasti niin sisäsiisteyden, hihnassa kulkemisen kuin muutkin tärkeät kotikoiran taidot - kunhan Hasan vain löytää rauhallisen ja pitkäpinnaisen omistajan, joka jaksaa opettaa pojalle arkielämässä tarvittavat asiat.

9.4.2011 johdattaa Olga vierailijat tyhjään aitaukseen, jonka perällä on mökki. Mökin sisällä näkyy pientä liikettä ja huolestuneita silmäpareja.

Sisarukset Hloia, Harvat, Hariton ja Hasan kykkivät perimmäisessä nurkassa yhdessä kasassa hakien toisistaan turvaa, kun isot, vieraat ihmiset astuvat sisään. Kysyn Olgalta, ovatko pennut arkoja. Olga vastaa etteivät ole, mutta ujostelevat meitä vieraita. Hetkisen mökissä kykittyämme, pennut alkavat varovasti hiipiä kasastaan tutun Olgan jalkojen taakse, josta ne meitä kurkistelevat. Sitten on ihan pakko jo varovasti lähestyä vieraitakin, uteliaisuus voittaa. Lopulta koko sisarusparvea sai silitellä ja käsitellä, vaikka vielä vähän ujostuttikin ja välillä piti kellahtaa selälleen alistumisen merkiksi, ihan varmuuden vuoksi vain. Ei ole tietoa, mistä pennut ovat Olgalle ilmestyneet, mutta mahdollisesti ne on pistetty kadulle niiden kasvettua vieroitusikäisiksi. Sisarusparvi on rauhallisen tuntuinen. Tuskin kuvaustilannekaan olisi onnistunut, jos pennut olisivat kovin riehakkaita. Hloia on pesueen ainoa tyttö, kaunis ja naisellinen. Veljet Harvat, Hariton ja Hasan ovatkin poikamaisempia. Koska pentujen vanhemmista ei ole mitään tietoa, ei niiden tulevaa kokoa voi ennustaa. Kolmikuisina sisarukset eivät kuitenkaan ole huomattavan suuria, joten ne saattavat kasvaa keskikokoisiksi. Pentujen on arvioitu syntyneen tammikuun puolessa välissä 2011.

Katso video veljeksistä:

Viipurin koirat - Harvat & Hasan

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.