Dasia

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2009

2.9.2013
Dasian kuulumisia:

"Ensimmäinen kuukausi on mennyt todella hyvin. Käytiin eläinlääkärissä, jossa oli tuo ihan perusterveystarkastus ja rokotus. Lääkärin mielestä vaikutti hyvin terveeltä ja pirtsakalta koiralta.

Dasia on ollut jo vapaanakin, ja mihinkään ei karkaa, se on niin kiintynyt meihin, ettei yhtään tarvi pelätä että karkaisi. Muut ihmiset ei kauheasti kiinnosta. Vaikka ollaan vanhempieni luona oltu aika paljonkin, niin ei Dasia heistäkään välitä juuri ollenkaan, ainoastaan silloin kun on jotain herkkua tarjolla :D. Metsäteillä olen käynyt pikkasen juoksentelemassa, ja Dasia on ollut vapaana. Melko nätisti juoksee lähellä melkein koko ajan.

Yksinoloa on treenailtu pikkuhiljaa, ja sitä pitää vielä treenata. Vaikka ei Dasia tuhoa mitään, eikä meteliä pidä yksin ollessaan, niin pieni taistelu on aina ovella, että sen saa jäämään kämpän puolelle, kun lähdetään. Pisin aika minkä Dasia on yksin ollut, on noin 7 tuntia. Silloin Dasia oli "hieman" järjestellyt kämppää :). Kaikki suuhun sopivat tavarat oli vaihtanu paikkaa, mutta mitään ei ollut hajoittanut."

25.7.2013
Dasia sai kodin Ruovedeltä.

11.5.2013
ERITYISADOPTIO. Dasia rakastaa leluja. Dasia rakastaa myöskin ihmisiä. Näiden seurasta saa tarhakoira valitettavasti varsin harvoin nauttia.

Dasia on joutunut tarhalla jälleen ketjun päähän. Se on niin kova komentelemaan muita koiria, että sen on parempi asustaa yksin. Dasian elämänpiiri on taas vain ketjunmittainen, joten voi sitä riemua, kun joku poikkeaa sen kopilla. Dasia esittelee meille kaikki taitonsa istumisesta noutamiseen ja luun hautaamiseen. Kouluikäistä lasta kohtaan Dasia käyttäytyy varsin kauniisti, ja taitaa samalla saada itselleen uuden ihailijan. Myös aikuiset tarhamatkalaiset tutustuvat koiraan nyt paremmin ja Dasia saakin sekä leikkiä pallolla että päästä hihnalenkille.

Vanhasta onnettomuudesta ei sen olemuksessa kerro enää mikään.

Viipurin koirat - Dasia

13.9.2012
ERITYISADOPTIO. Dasia joutui kesällä auto-onnettomuuteen. Tyttö on toipunut törmäyksestä hyvin, eikä Dasia tiedä nyt mitään ihanampaa kuin vinkuleluilla leikkiminen.

Kesäkuun lopussa Irinalle oli soitettu ja pyydetty häntä hakemaan auton alle juossut koira. Kolaripaikalla Irinaa odotti törmäyksestä pökerryksissä ollut ja varovasti hoippunut Dasia, joka nostettiin varoen autoon ja kuljetettiin Irinan tarhalle tutkittavaksi. Ensimmäiset päivät kolarin jälkeen Dasia vaikutti kipeältä, mutta varsin pian tyttö alkoi toipua. Nyt, reilut kaksi kuukautta onnettomuuden jälkeen, Dasia mennä viilettää muiden koirien joukossa kuin ei koskaan olisi kipeä ollutkaan.

Dasialla lienee joskus ollut koti ja omistaja, niin kovin iloisesti ja luottavaisesti se suhtautuu ihmisiin. Omistajaa ei kuitenkaan kiinnostanut kovinkaan paljon tytöstä huolehtia, kun se sai juoksennella päivät pitkät missä lie kaduilla. Itsenäiset retket koituivatkin Dasian kohtaloksi, mutta onneksi onnettomuudessa ei käynyt tytölle kuitenkaan ihan se pahin mahdollinen.

Dasia ei rakasta toisia koiria mitenkään kovasti, joten Dasian mielestä mukavin koti olisi varmaankin ainoana koirana. Rauhallisen ja leppoisan uroksen kaveriksi Dasiaa voisi ehkä ajatella, mutta toisen tyttökoiran kanssa Dasia ei halua lelujaan, nukkumapaikkojaan ja varsinkaan niitä uusia omistajiaan jakaa. Ihmisiä Dasia rakastaa yli kaiken, ja melkein yhtä paljon se rakastaa myös vinkuleluja - sellaisen kun Dasia saa suuhunsa, tuntuu muu maailman sen ympäriltä unohtuvan.

Koska emme voi olla varmoja siitä, aiheuttaako kesäkuinen törmäys Dasialle terveysongelmia vielä joskus myöhemmin, on Dasia erityisadoptiossa. Tällä hetkellä Dasia on kuitenkin lihaksekas, iloinen ja reipas tyttö. Dasia voisi muuttaa Suomeen vaikka saman tien.

Katso video Dasiasta:

Viipurin koirat - Dasia

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.