Tina

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2010

5.1.2013
Toipilaskummikoira Tina parani hienosti ja pääsi vuoden alussa muuttamaan omaan kotiin.

27.12.2012
Tina pääsi pikakyydillä Suomeen hoitoon, sillä sitä kiusattiin tarhalla pahasti eikä tyttöparka uskaltanut edes syödä.

Hoitotäti kuvailee Tinaa kiltiksi ja helpoksi koiraksi. Tina ottaa uudet ihmiset hyvin vastaan (joskus pienen ihmettelyn jälkeen) ja tulee toimeen lasten, kissojen ja toisten koirien kanssa.  Tinan purtua korvaa on Suomessa leikattu ja nöyrä Tina antaa tehdä hoitotoimenpiteet hyvin. Tina on kokemistaan kurjuuksista huolimatta elämäniloinen hellyydenkipeä tyttö, joka ansaitsee vain parasta.

Tina pärjäilee hyvin yksin työpäivien ajan, eikä ole kova haukkumaan. Tinan kohdalla voidaankin miettiä monenlaisia kotiehdokkaita. Tina voisi mukavan luonteensa takia sopia vaikka ensimmäiseksikin koiraksi, eikä kerrostalo ole tyttösen kohdalla poissuljettu vaihtoehto. Myös rauhallinen lapsiperhe voisi Tinalle sopia, koirakavereilla tai ilman.

4.11.2012
Tina on ystävällinen ja ihan vähän ujo tyttö, joka kaipaisi kovasti pois tarhalta.

Tinan tarina on surullinen. Se löydettiin Zaichik-koiran kanssa pahasti nälkiintyneenä erään autiotalon pihamaalta. Niillä oli myös yhteiset pennut, joista vain yksi, Suomesta jo kodin löytänyt Krim-poika, selvisi hengissä. Kaksi pennuista löytyi tapettuna talon pihasta, kaksi muuta eivät jaksaneet taistella sairauksia vastaan.

Kun Olga kuuli nälkiintyneen koiraperheen kohtalosta, ei Olgan sydän kestänyt ajatusta koiraparkojen auttamisesta kieltäytymisestä. Niinpä Olga haki koirat luokseen toipumaan.

Tina on saanut toipua hiljalleen Olgan luona ja kerätä lihaa luidensa ympärille: elämä onkin alkanut raottaa aurinkoisia puoliaan tytölle. Silti Tina on vielä kovin hämmentynyt kaikesta, ja tarhaelämä masentaa tyttöä harmillisen paljon.

Ihmisiin Tina suhtautuu hyvin ystävällisesti ja rauhallisesti, kuitenkin hieman varoen. Suurella uteliaisuudella Tina haluaa tulla tervehtimään jokaista vierastakin tulijaa, mutta silityksiin se suhtautuu hieman ujostellen. Kovasti heiluva häntä kertoo kuitenkin siitä, että ihmisten seura on tytön mieleen, vaikka sitä tilanne välillä vähän jännittääkin.

Zaichikin tapaan Tina on hyvin fiksun ja elämänkokemusta omaavan koiran oloinen. Tina suhtautuu kaikkeen hyvin rauhallisesti. Osittain sen ylirauhallinen käytös johtuu tarhalla asumisesta: Tina selvästi kaipaisi sieltä kovasti pois. Tina on ottanut aitauksen yhden pienen mökin omakseen, ja siellä se nukkuu päivät läpeensä: Olga saa houkutella tyttöä tosissaan, että saa sen välillä syömään ja lenkille.

Tina on oppinut kulkemaan hihnassa ja tekeekin sen hienosti. Lenkeillä Tina tuntuu olevan jatkuvasti huolissaan siitä, ettei ulkoiluttaja vain pääse katoamaan Tinalta.

Tinan arvioidaan syntyneen vuonna 2010. Rokotusten puolesta Tina olisi jo aivan valmis muuttamaan omaan kotiin, ja sinne se tuntuisi kovasti myös kaipaavan.

Katso video Tinasta:

Viipurin koirat - Tina

Tinan on hoidossa Vihdissä ja tytön kyselyihin vastaa Noora numerosta 040 834 2427.
Tutustuthan myös adoptio-ohjeisiin.