Jack

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen, n. 55 cm
Syntymäaika: 2007

12-12-2013
Jack sai kodin Helsingistä!

11.9.2013
Jack on Pietarissa kotihoidossa, joten pojalla ovat kotikoiran käytöstavat jo erinomaisesti hallussa. Jack on ystävällinen, rauhallinen ja tottelevainen poika.

Jackin tarina on pitkä ja monivaiheinen. Pojan alkuperäinen omistaja tiedetään, mutta kodissa ei huolehdittu pojasta kunnolla ja lopulta poika jätettiin oman onnensa nojaan kadulle. Jack otti erään puiston asuinpaikakseen, ja siellä pojasta tuli niin paikallisten vanhusten kuin lastenkin ystävä ja seuralainen. Lopulta eräs alueella asunut ihminen sääli kadulla yksinään asuvaa, mutta kovin kilttiä ja ystävällistä poikaa niin paljon, että otti pojan luokseen asumaan. Jackin seurana uudessa kodissa oli Mara, rauhallinen koirarouva.

Jackin uusi omistaja kuitenkin kuoli, ja Jack sekä Mara joutuivat jälleen kodittomiksi. Omistajan naapuri, koirarakas eläinlääkäri, päätti kuitenkin pelastaa pariskunnan luokseen siksi aikaa, että niille löytyisi uusi koti. Nykyisellä koirien hoitajalla on valitettavasti niin pitkät työpäivät ja paljon työmatkoja, että vakituisesti hän ei pysty Jackista ja Marasta huolehtimaan.

Tapasimme Jackin Irinan tarhan edustalla. Jack suhtautui hyvin rauhallisesti ympärillä haukkuviin vieraisiin koiriin, eikä poika alkanut rähistä kellekään takaisin. Kotihoitajan mukaan Jack on hyvin viisas ja rauhallinen poika, ja sellaisen vaikutelman Jack antoi myös meille itsestään.

Jack osaa kulkea hienosti hihnassa, ja Jack on tottunut ulkoilemaan myös vapaana ilman pelkoa siitä, että poika katoaisi horisonttiin. Myös pyörälenkit ovat Jackin mieleen. Jack tulee hyvin toimeen niin aikuisten kuin lastenkin kanssa, ja kissojenkin kanssa poika on tottunut asumaan.

Jack ja Mara ovat asuneet viime vuodet yhdessä ja pariskunta tuleekin hienosti toimeen keskenään. Olisikin aikamoinen lottovoitto, jos Jackille ja Maralle löytyisi yhteinen koti. Mutta koska tämä vaihtoehto on kovin epätodennäköinen, etsimme molemmille myös erillisiä koteja. Jack on tällä hetkellä arviolta 5-6 vuotias, sympaattinen ja todella mukava koiraherra, joka tottunut asumaan myös kerrostalossa ongelmitta.

Viipurin koirat - Mara & Jack

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.