Dahlia

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2010

28.7.2013
Dahlian kuulumisia:

"Kaikki on mennyt todella hyvin. Dahlia on sopeutunut perheeseemme hienosti. Alussa (ekan/tokan päivän aikana) tuli pari vahinkoa sisään, mutta siinä kaikki. Oli todella hyvä, että Dahlia tuli meille kesälomani aikana, alussa ravattiin ulkona tiuhaan ja nopeasti se tajusi mistä on kyse. Ja alusta alkaen ollaan jätetty koirat keskenään kotiin, jotta töihin meno ei sitten tule shokkina.

Se tykkää kovasti olla huomion keskipisteenä, rapsuteltavana tai muuten vaan kölliä kainalossa. 

Dahlia kävelee hihnassa todella nätisti, toisin kuin Rudi – koirakoulun käynyt :)

Ollaan lisäksi harjoiteltu ihan perusjuttuja ja nyt luokse tulo, istuminen ja maahan meno sujuu jo ihan hyvin. 

Pikkuhiljaa Dahlia on tullut rohkeammaksi ja välillä jo intoutuu riehumaan Rudin kanssa. Leluista se ei oikein ymmärrä mitään, Rudi ravaa keppien ja pallojen perässä, mutta Dahlia vaan katselee vierestä. Puruluut sentään maistuvat.

Eli täällä kaikki hyvin :)"

11.7.2013
Dahlialle löytyi koti Helsingistä.

8.4.2013
Dahlia on ihastuttava koira! Se nauttii suuresti ihmisten seurasta ja painautuu vasten saamaan rapsutuksia.

Dahlia on tottunut ihmisen kosketukseen ja antaa kauniisti esimerkiksi katsoa hampaat, korvat ja varpaat.

Dahliassa on annos omanarvontuntoista rouvaa ja rottweileria, joka mielellään pitäisi ihmisten huomion itsellään. Ei Dahlia toisille koirille vihainen ole, mutta puskee kyllä toiset tieltään ja saattaa ärähtää, kun on rapsutuksia tarjolla. Toisten aikuisten narttujen kanssa Dahlia ei ehdoitta halua jakaa asioita. Nuorempien koirien kanssa se tulee kuitenkin hyvin juttuun, ja intoutuu nuorison kanssa leikkiinkin. Dahlian kotona voisikin olla nuorempi, mukava koirapoika odottamassa.

Viipurin koirat - Dahlia 6.-7.4.2013

23.1.2013
Dahlia on hyvin rauhallinen ja ihmisrakas koira. Persoonallisen näköinen tyttö hylättiin tarhalle pentujensa kanssa.

Lokakuun lopussa olimme tarhamatkalla, kun juuri ennen kotiin lähtöämme tarhan eteen kurvasi uudehko auto. Autosta astui ulos nuoripari, jotka nostivat auton peräkontista ulos laatikollisen lähes vastasyntyneitä pentuja ja niiden peloissaan olevan emon. Pariskunta väitti löytäneensä pennut ja emon metsästä, mutta tätä väitettä hieman epäilimme: emo näytti varsin hyvin hoidetulta, joten ainakaan kauaa se ei olisi ehtinyt omine nokkineen olemaan.

Dahlian pennuista menehtyivät valitettavasti kaikki muut paitsi suloinen Petunia. Dahlia huolehti ainokaisestaan erittäin antaumuksella, ja Petunia selvisi kuin selvisikin tarhan karuissa oloissa luovutusikään asti. Nyt Petuniankin on aika lähteä koittamaan tassujaan maailmalla, joten Dahliakin haluaisi löytää oman kodin!

Dahlia on hyvin rauhallinen ja erittäin ihmisystävällinen koira. Se tulee omaan, rauhalliseen tapaansa tervehtimään jokaisen tulijan, ja erittäin mielellään se jää nauttimaan rapsutuksista.

Dahlialla on korkeutta noin 55 cm, mutta se on rakenteeltaan varsin jykevä. Siksi tytöstä löytyy voimaa kuin isommastakin koirasta. Dahlia on jo tottunut kulkemaan hihnassa, ja usein tyttö on saanut ulkoilla myös vapaana tarhan edustalla.

Dahlia on toiminut turvallisena emohahmona Petunian lisäksi parillekymmenelle muulle Irinan tarhan pennulle. Toivottavasti tämä sympaattinen tyttö saa vielä itsekin mahdollisuuden nauttia oman kodin lämmöstä, pehmeästä pedistä ja tietenkin rakastavasta omistajasta! Dahlian rokotukset ovat jo voimassa, joten matka Suomeen voisi alkaa koska tahansa!

Katso video Dahliasta:

Viipurin koirat - Dahlia 9.3.2013

Viipurin koirat - Dahlia

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.