Nuppu

Sukupuoli: narttu
Koko: keskikokoinen (n. 45 cm)
Syntymäaika: 6/2012

20.6.2013
Nuppunen sai kodin Suolahdelta.

24.2.2013
Nuppu on kovin kaunis ja sympaattinen tyttönen. Ihmisiä se tuntuu rakastavan ehdoitta. Tätä pienehköä koiraa on siunattu suloisella viirunenällä ja kultaisella luonteella.

Nuppu on alun perin löytökoira Kazanista, Tatarstanista. Kaupunki sijaitsee Moskovan takana. Viranomaiset ovat ryhtyneet ampumaan irtokoiria kaduilta ennen ensi kesän urheilun suurtapahtumaa. Huolestuneet eläinsuojelijat alkoivat etsiä ystävällisille koirille sijoituspaikkoja Venäjän tarhoilta, sillä Kazanissa ei ole omaa koiratarhaa. Ja niin Nuppu yhdessä kaverinsa Laskan ja muutaman muun kodittoman koiran kanssa sai kuljetuksen Viipuriin Irinan tarhalle, 1300 kilometrin päähän.

Olimme tarhalla, kun Nuppu ja Laska koirakavereineen saapuivat Irinan luo. Nuppu ja Laska laitettiin muiden nuorten koirien kanssa samaan aitaukseen, ja ympärille pyrähtäneet parikymmentä innokasta kaveria saivat varsinkin Laskan pienen pään kovin pelokkaaksi. Nuppu sen sijaan oli jo pian valmis tapaamaan uusia ihmisiä, ja nautti silityksistä ja huomiosta kovasti. Nämä kaksi ovat kuin paita ja peppu, ja Nuppu on selvästi ystävälleen turva.

Nuppu on pian valmis omaan kotiin. Kotiehdokkaiden on syytä huomioida, että Nupulla ei välttämättä ole aiempaa kokemusta sisällä asumisesta, hihnassa kulkemisesta, eikä muistakaan kotikoiralta vaadittavista taidoista. Vaikka Nuppu on kovin suloinen, kuoriutuu siitäkin omassa kodissaan varmasti rajojaan koetteleva murrosikäinen, joka vaatii isännältään ja emännältään johdonmukaista ohjausta. Nupulla on kuitenkin tällä hetkellä tarhakoiraksi varsin kauniit käytöstavat, ja se tervehtii ihmisiä iloisen kohteliaasti turhia riehumatta.

Nuppu on kooltaan pienehkö keskikokoinen, mutta se on vielä kasvuiässä.

Katso video Nupusta:

Viipurin koirat - Nuppu

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.