Haiku

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2008

19.12.2013
Haiku löysi kodin Kotkasta.

11.3.2013
Varovaisesti Haiku tulee haistelemaan ja katsoo minua silmiin: ihanko oikeasti huomasit viimein minutkin?

Haiku elelee Irinan tarhalla, ja ties kuinka pitkään se on siellä jo aikaa joutunut viettämään. Haiku kuuluu siihen valitettavaan mustien koirien joukkoon, jotka hukkuvat muiden koirien sekaan eivätkä kiinnitä tarhalla kävijöiden huomiota. Kun tarhalla asuu parisen sataa koiraa, jäävät jotkut huomaamattomat helmet muiden varjoon. Haiku on selvästi sellainen, mutta viimein sekin saa mahdollisuuden löytää oman kodin ja rakastavan omistajan.

Kun astun Haikun aitaukseen, kiinnitän huomioni vähän varovaisesti minua tarkkailevaan mustaan koiraan. Juttelen pojalle, ja rauhallisesti häntä vispaten se lähestyy minua. Kyykistyn alas, ja poika tulee varovaisesti ihan kylkeeni kiinni. Aloitamme hiljaisen rapsuttelutuokion, josta vielä nimetön poika nauttii aivan silmin nähden.

Nimeän pojan mielessäni Haikuksi: koko sen olemus huokuu rauhallisuutta, ja sen silmissä on varovaisen haikea katse. Muut aitauksen koirat haukkuvat ja juoksevat ympäriinsä, mutta Haiku pysyy luonani ja ottaa kaiken irti siitä pienestä hetkestä, minkä se kerrankin saa huomiota ihmiseltä.

Haiku on asunut pitkään tarhalla, joten on selvää, että muutto kotiin tulee olemaan sille hyvin iso muutos. Koska Haiku on hieman ujo poika, tulee uuden omistajan osata suhtautua sen sopeuttamiseen pitkäjänteisesti ja rauhallisesti. Haikusta tuskin kuoriutuu koskaan koiraa, joka suinpäin juoksee tervehtimään vieraita ihmisiä, tai joka suhtautuu täysin rennosti vilkkaisiin kaupunkikävelyihin. Haikulle sopivin koti sijaitsisikin varmasti rauhallisemmalla alueella, jossa lenkit voivat suuntautua pääosin metsiin ja puistoihin.

Haiku on odottanut huomaamistaan ja omaa kotia jo pitkään – poika olisi siis aivan valmis muuttamaan oman kodin lämpöön ja pehmoiselle pedille.

Viipurin koirat - Haiku

Viipurin koirat - Haiku

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.