Bonifazi

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 09/2010

19.9.2013
Bofifazin elämä muuttui tuhatkertaisesti paremmaksi: ensin se pääsi kuntoutusjaksolle Pietariin ja sitten omaan kotiin Sipooseen.

22.2.2013
Bonifazi on vieläkin arka poika, mutta viimeisillä tarhamatkoilla se on osoittanut selvästi lisääntyvää mielenkiintoa ja rohkeutta vierailijoita kohtaan. Äskettäin tuli tarhalta ikävä viesti, että Bonifazin toinen silmä on jouduttu poistamaan. Nyt joutuu jo ennestään arka poika selviytymään vain toisella silmällä. Bonifazille etsitäänkin kotia, joka osaa toimia aran koiran kanssa ja ymmärtää sen käytöstä ja syitä siihen. Toivottavasti tämä liikuttava poika löytää vielä ihmisen, joka on valmis antamaan sille hyvän ja turvallisen elämän.

10.2.2013
Bonifazi on vieläkin arka poika, mutta viimeisillä tarhamatkoilla se on soittanut selvästi lisääntyvää mielenkiintoa ja rohkeutta vierailijoita kohtaan. Viime matkalla sattui kuitenkin ikävä välikohtaus, joka lannisti pojan ainakin hetkeksi takaisin kuoreensa. Bonifazin seuraillessa ujon kiinnostuneena ja vähän riehakkaanakin meitä vierailijoita hyökkäsi suurempi uros sen kimppuun. Nopean väliintulon ansiosta ei fyysistä vahinkoa ehtinyt tapahtua, mutta henkisiä haavoja poikaan selvästi tuli, koska välikohtauksen jälkeen se vetäytyi takaisin vanhaan arkuuteensa. Oli sydäntäsärkevää nähdä ujo poika ensin iloisena ja rohkeampana ja öykkärin hyökkäyksen jälkeen taas lannistettuna ja arkana.

18.5.2012
Kun Bonifazin aitaukseen menee, poika tulee kyllä varovasti tervehtimään. Se selvästi miettii, että uskaltaako ihmiseen luottaa. Bonifazi tulee nuuhkaisemaan kättä ja ottaa varovasti annetun herkun kädestä, mutta koskettaa poika ei oikein anna.

On kovin surullista, että aika tarhalla muuttaa herkimpiä koiria useasti aroiksi. Bonifazille on näin käynyt, ja siksi poika etsiikin kotia enää sellaisen ihmisen luota, jolla on jo aiempaa kokemusta koirista ja mieluiten vielä arkojen koirien sopeuttamisesta normaalielämään. Bonifazilla on varmasti vielä toivoa, mutta mitä pidempään poika joutuu tarhalla odottamaan, sitä työläämmäksi sopeutuminen kotikoiran elämään tulee muuttumaan.

30.5.2011
On keskipäivä. Aurinko paahtaa. Sieltä täältä kuuluu erinäisiä haukahduksia, mutta muuten on rauhallista. Osa nuorista koirista leikkii ja nahistelee keskenään. Osa makaa kovalla betonilattialla ja uneliaina tarkkailevat ympäristöään. Ruoka-aikana on hirveä häslinki, kun jokainen yrittää saada vatsansa täyteen. Vesi on likaista, mutta muutakaan ei ole. Sitten jotain tapahtuu, ja jokainen vähänkin unelias silmä- ja korvapari havahtuu. Ihmisiä, ihmisiä! Portin edessä on hirveä tungos, kun jokainen yrittää nähdä missä ihmiset liikkuvat. Ne tulevat tänne! Lukemattomat silmäparit yrittävät valppaina tavoittaa vierailijoita. Ihmiset rapsuttelevat meitä, halivat meitä ja pitävät meitä hyvänään. He jättävät taakseen lukemattomia silmäpareja, katseita, jotka ovat täynnä odotusta ja toivoa. Pian hiljenee, ja ihmiset lähtevät pois. Jotkut onnekkaat pääsevät heidän mukaansa.

Tämä hauskan näköinen nuori pojan koltiainen on nimeltään Bonifazi. Pojalla on kaunis harmaa turkki ja viisas ilme, joskin vähän ihmettelevä. Mitä mahtaa pojan mielessä liikkua?

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.