Simo

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2001

13.6.2013
Simo sai kodin Helsingistä.

20.12.2012
Simo-herra on jo vanhempi koira, mutta silti vielä virkeä ja elämäniloinen. Simo oli poimittu kadulta lumituiskun keskeltä. Nyt se odottelee uutta omistajaa Irinan tarhalla.

Simolla tuntuu olevan elämänkokemusta vaikka vähän muille jakaisi. Sen harmaantunut kuono ja itsevarma olemus kertovat siitä, että Simo on nähnyt elämää jo pidempään. Ikäarvio on 10-12 vuotta, mutta se on vain arviota. Simon hampaat näyttivät kohtuullisen hyväkuntoisilta, mutta toisaalta pojan liikkeissä tuntuu olevan jo vanhemman koiran lievää jäykkyyttä.

Simo suhtautui uuteen ihmistuttavuuteen ystävällisesti. Simo halusi kovasti rapsutuksia, ja kovin onnellisen oloisena se pyörähteli häkissä, jotta varmasti sain rapsuteltua sitä joka puolelta. Mitenkään aivan ylettömän malttamattomasti Simo ei silti suhtaudu ihmisiin, vaan enemmin se tulee kohteliaan rauhallisesti katsomaan, jos sillekin vähän liikenisi rapsutuksia.

Simo tuntuu omanarvonsa tuntevalta herralta, joten uuden omistajan tulee varautua siihen, että tällä vanhemmalla herralla on omat tapansa, joihin pitää joko sopeutua tai ystävällisesti opettaa sille uusia. Onneksi on pelkästään legendaa, ettei vanha koira oppisi uusia temppuja!

Koska Simo on jo iäkäs koira, tulee sen kanssa varautua myös kunnollisiin eläinlääkäritutkimuksiin ja tarvittaviin hoitoihin. Vanhakin koira ansaitsisi silti oman, huolehtivan kodin, sillä tarhaelämä on kovin rankkaa iäkkäille koirille.

Katso video Simosta:

Viipurin koirat - Simo

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.