Rinja

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2010

16.5.2013
Rinja sai kodin Haminasta.

7.4.2013
Rinja lähettää terveisiä! Talvi on ollut Rinjalle raskas, mutta kevään korvalla näyttää aurinko taas palanneen Rinjan elämään.

Rinja joutui tarhalla ikävään seuraan ja tuli kovasti kiusatuksi. Kiukkuinen aitauskaveri puri Rinjaa, eikä tahtonut jakaa ruokiaan sen kanssa. Rinja alkoi pelätä vähän kaikkea, ja siitä tuli aikaisempaan verrattuna huomattavasti arempi. Nyt Rinja on kuitenkin päässyt sopivaan seuraan rauhallisten koirakavereiden joukkoon. Rinja uskaltaa taas lähestyä ihmistäkin ja tulee pian rohkeasti hakemaan nameja ja rapsutuksia vieraaltakin. Hetken tutustumisen jälkeen Rinja on taas oma itsensä ja nostaa tassunsa tarhavierasta vasten  ja nauttii saamastaan huomiosta.

Viipurin koirat - Rinja 6.4.2013

25.10.2012
Ihmisrakkaasta Rinjasta ei vahtikoiraksi ollut, joten nyt tämä ystävällinen tyttö etsii omaa kotia Suomesta.

Rinja oli hankittu viipurilaiselle varastoalueella vahtikoiraksi. Vaan eihän tästä ihmisiä rakastavasta tytöstä miksikään vahtikoiraksi ollut. Niinpä se toimitettiin Irinan tarhalle odottamaan, että joku kivaa kotikoiraa kaipaava huomaisi tämän kiltin tytön.

Rinja on ystävällinen ja kohtuullisen rauhallinen tyttö. Se ei näytä tietävän mitään parempaa kuin pienet rapsutustuokiot: tytön ilme muuttuu autuaan onnelliseksi, kun se saa edes hetken huomiota ja silityksiä. Lopulta Rinja heittäytyy selälleen ja nauttii maharapsutuksista koko sydämellään: voisipa tämä jatkua loputtomasti!

Rinjassa lienee saksanpaimenkoiraa aimo annos, mutta se on kuitenkin selvästi pienempi kuin puhdasrotuinen saksanpaimenkoiranarttu. Koska Rinjassa virtaa aktiivisen paimenkoiran verta, tulee uuden omistajan varautua siihen, että Rinja tulee tarvitsemaan sekä liikuntaa, koulutusta että muuta aktiviteettia riittävästi, jotta yhteiselo olisi kaikkien mielestä mukavaa. Reippaasta lenkkeilystä ja vähän myös koiran kouluttamisesta kiinnostuneelle ihmiselle Rinja olisi varmasti oiva valinta!

Rinja tulee sujuvasti toimeen aitauksessa olevien urosten ja narttujen kanssa. Tällä hetkellä Rinja vaikuttaa olevan enemmän väistävää tyyppiä, eli se mielummin astuu sivuun kuin alkaa kiistellä makupaloista tai huomiosta. Rokotukset tytöllä ovat jo kunnossa, joten Rinja odottelee vain kutsua Suomeen!

Katso video Rinjasta:

Viipurin koirat - Rinja

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.