Orfeus

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2009

4.4.2013
Orfeus muutti Suomeen!

1.1.2013
Orfeus on ystävällinen, persoonallisen näköinen poika. Se on asunut tarhalla jo pitkään ja ansaitsisi vihdoin oman kodin.

Orfeus on elänyt Irinan tarhalla jo pitkään. Se on tullut sinne nuorena, ehkä jo ihan pentuna. Kukaan ei ihan tarkkaan muista se ilmestymistä koiralaumaan, sillä hyvin sujuvasti se on onnistunut siellä elämään.

Orfeus ujostelee ihan vähän vieraita ihmisiä: se tulee kyllä aina tervehtimään ja jää rapsuteltavaksi, mutta sen ilmeestä näkee, että tilanne on sille vähän jännittävä. Orfeus rakastaa pienestä varovaisuudestaan huolimatta kovasti ihmisiä, ja kun se saa tarhaoloissa harvinaisen rapsutteluhetken, ojentaa poika kovin hellästi tassunsa ja toivoo selvästi, että yhteinen tuokiomme kestäisi mahdollisimman pitkään.

Orfeus tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. En muista, että olisin koskaan nähnyt sen rähähtävän edes toiselle urokselle. Orfeus on enemmin sellainen kiltti poika, joka jää muiden jalkoihin: arvet Orfeuksen korvissa ja jaloissa kertovat siitä, että joku muu koira on ottanut Orfeuksen silmätikukseen ja antanut sille kyytiä.

Nyt Orfeus joutuu elämään sisähäkissä, ettei sitä kiusattaisi enempää. Elämä siellä ei ole kummoista, joten hartaasti toivomme, että viimein Orfeuskin saisi mahdollisuuden elämään omassa kodissa.

Orfeus on asunut tarhalla mahdollisesti ihan pennusta asti. Se suhtautuu ystävällisesti ihmisiin, mutta sillä ei varmasti ole mitään kokemusta esimerkiksi hihnassa kulkemisesta. Välttämättä se  ei ole koskaan edes asunut sisätiloissa. Siksi uuden omistajan tulee varautua sen kanssa ihan kaikkeen sisäsiisteyden opettamisesta yksinolemiseen ja hihnassa ulkoiluun. Mutta ovat niihin monet muutkin tarhalla pitkään asuneet koirat oppineet, joten mistään mahdottomuuksista ei ole kyse. Kunhan vain löytyy pitkäjänteinen ihminen, joka osaa ja jaksaa panostaa Orfeuksen sopeuttamiseen.

Orfeukselle sopisi varmasti, jos kodissa olisi mukava koirakaveri odottamassa. Kodin toivotaan myös sijaitsevan kohtuullisen rauhallisella alueella. Orfeus on hyvin persoonallisen näköinen poika, joka on varustettu sympaattisella luonteella ja suurella sydämellä. Jos uskot olevasi pojan tuki ja turva tuleviksi vuosiksi, ole yhteydessä yhdistykseen!

Katso video Orfeuksesta:

Viipurin koirat - Orfeus 16.2.2013

Viipurin koirat - Orfeus

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.