Ris

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: 60 cm
Syntymäaika: 2011

17.1.2012
Ris sai kodin Vantaalta!

17.11.1012
Ris asuu aina vain samassa aitauksessa alati vaihtuvien kavereiden keskellä. Näyttää siltä, että monet muut lähtevät pojan ympäriltä omiin koteihin. Risiä ei vaan kukaan ole vielä halunnut.

Ris on selvästi ajan mittaan rauhoittunut ja muuttunut vaisummaksi. Pitkä tarhalla asuminen ei tee hyvää kenellekään, saati nuorelle pojalle, jonka kuuluisi päästä haistelemaan metsän tuoksuja, tutkimaan maailman ihmeitä ja tonkimaan myyränkoloja. Risin suurin toive onkin, että joku vielä joskus huomaa sen ja haluaa tarjota juuri sille paikan omassa kodissaan ja sydämessään... muistaen sen, että pojan tapakasvatukseen tulee alussa panostaa, sillä tarhalla ei kauniita käytöstapoja opita. Ris on kuitenkin ihastuttava poika, joka ansaitsisi vihdoin viimein päästä pois tarhaoloista normaaliin kotikoiran elämään.

Katso video Risistä:

Viipurin koirat - Ris

18.5.2012
Ris on valloittavan reipas nuorimies. Risin mielestä kaikki ihmiset ovat ihania ja mitä ikinä tapahtuukaan, se on pojasta ylihauskaa.

Sohvaperunaksi Risistä ei ole, mutta aktiiviseen kotiin Ris sopii mainiosti. Risin voisi kuvitella innostuvan tottelevaisuustreeneistä, ja rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että kyllä poika niitä vähän tarvitsisikin. Kun kukaan ei ole pojalle vielä käytöstapoja opettanut, käyttäytyy poika kuten aito luonnonlapsi: hyppii vasten, pussaa naamaa ja ratkeaa riemusta pelkästä ihmisen näkemisestä.

Ris asuu samassa aitauksessa usean muun uroksen ja nartun kanssa. Ris tulee kaikkien kanssa toimeen, mutta varmuuden vuoksi Risiä ei suositella kotiin, jossa on toinen samaa ikäluokkaa oleva uros. Samaa kokoluokkaa oleva narttukaveri olisi sen sijaan varmasti Risin mieleen - kunhan se kaveri on sellainen, joka osaa pitää vilkkaan nuoren miehen aisoissa.

Katso video Risistä:

Viipurin koirat - Ris

27.11.2011
Energiaa pursuava Ris taitaa olla saksanpaimenkoiran sukua. Puhdarotuinen se ei kuitenkaan ole, vaan taattu viipurilainen juhlasekoitus.

Ris on ystävällinen poika, joka on vielä hieman hämillään löytökoiratarhalle päätymisestä – kahdensadan haukkuvan koiran keskelle joutuminen on ymmärrettävästi kovin outoa sen mielestä.

Ris tulee hyvin iloisesti tervehtimään tulijoita. Se jakaa tällä hetkellä aitauksensa pienen, mutta hyvin tomeran tyttökoiran kanssa. Tyttö antaa Risille kyytiä vähän väliä, joten Ris joutuu usein väistämään pois vierailijoiden luota, vaikkei se selvästi sitä haluaisi.

Toivottavasti jostain löytyisi pian koti, joka kiinnostuisi tästä kovin tavallisen näköisestä pojasta. Ris ei vaadi mahdottomia: tavallinen, ulkoilusta  kiinnostunut koti olisi varmasti Risin unelma. Eikä Ris varmasti laittaisi pahakseen myös pieniä koulutustuokioita: ehkä se jopa löytäisi sisäisen saksanpaimenkoiransa ja innostuisi oikein ahkeraksi oppilaaksi.

Ris on saksanpaimenkoiraa pienempi: painoa sillä on noin 25 kiloa ja korkeutta kuutisenkymmentä senttiä.  Sen arvioidaan syntyneen alkuvuodesta 2011. Ris on valmiudessa hyppäämään Suomeen lähtevään autoon heti, kun sopiva koti on antanut kuulua itsestään!

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.