Monika

Sukupuoli: narttu
Koko: pieni
Syntymäaika: 8/2012

3.11.2016
Monikan kuulumisia omasta kodista:


"Monika tuli meille 2013 8 kuukauden ikäisenä ja nyt on jo 4 vuotias. Kaikki on mennyt tosi hienosti ja hän on ollut terve ja on erittäin rakas tyttö."

4.5.2013
"Monika-mäyräkoiratyttö on ollut meillä nyt 3 viikkoa ja on ihana koira ja sopeutunut uskomattoman hienosti.

Pari ensimmäistä päivää kulki vähän levottomana eikä oikein löytänyt nukkumapaikkaa ja teki hätiä, mihin sattui, mutta sen jälkeen on kaikki mennyt hienosti ja oppinut aika hyvin sisäsiistiksi, pidämme kuitenkin vielä "pisuliinaa" päivisin kun olemme poissa.

Olemme ulkoilleet paljon ja on ihana nähdä, kuinka Monika on innostunut kaikesta uudesta: linnuista, oravista, kimalaisista ym. Ja on tullut todella hienosti kaikkien koirien kanssa juttuun ja kulkee nätisti myös hihnassa, etuna on tietysti koiran pienuus. Osaa olla autossa hyvin, ostin valjaat + turvavyön ... suosittelen. Ollut tosi helppoa, nukkunut filtissä rauhassa  kun ne on laitettu päälle.

Monika haluaisi nuolla ja tervehtiä niin ihmiset kuin koiratkin, ainoastaan lapsia selvästi vähän pelkää ja on varuillaan lasten äänistä, mitä ulkoa kuuluu. Ruoka ja luut ovat myös maistuneet hyvin ja välillä leikitään pallolla ja leluilla ja moni asia kiinnostaa, Monikahan on vasta n. 8 kk.

Suomalainen eläinlääkäri otti Monikan sydämellisesti vastaan ja oli sitä mieltä, että voisi olla vähän nuorempikin, ei ainakaan yhtään yli 8 kk ... näin häin sanoi ja suositteli kahden maitotorahampaan poistoa, mitkä eivät ole lähteneet ja tuntuvat olevan tiukassa ja keräävän likaa ja saattavat aiheuttaa purentaongelmaa. Muuten on loistavat hampaat. Olemmekin jo varanneet ensi perjantaiksi "hammaslääkärin". Muuten totesi Monikan terveeksi ja reippaaksi ja sopivan painoiseksi.

Eli olemme todella tyytyväisiä uuteen hauva-vauvaamme ja odotamme innolla kesälomaa, mitä kaikkea kivaa sitten teemmekään yhdessö, metsälenkkejä, veneilyä, takan ääressä oleskelua mökillä ym.

Kiitos, että teette tällaista hienoa työtä, jonka kautta saimme Monikan itsellemme, hän on meille niin rakas... Kuin olisi ollut meillä jo pitkään, vaikka vasta 3 viikkoa yhteistä taivalta takana."

11.4.2013
Monika sai kodin Espoosta!

12.3.2013
Herttainen Monika on lyhytkarvainen mäyräkoiratyttö, joka tulee hyvin toimeen niin toisten koirien, kissojen kuin toki ihmisten kanssa.

Monika oli ehtinyt asua noin viisikuiseksi viipurilaisessa perheessä. Perhe joutui kuitenkin äkisti muuttamaan, eikä pieni mäyräkoira mahtunutkaan mukaan muuttokuormaan. Monika oli jätetty oman onnensa nojaan tyhjään asuntoon, mutta onneksi naapuri kuuli jo seuraavana päivänä hiljaista vinkunaa asunnosta. Niin Monika pelastettiin turvaan ja kuljetettiin Olgan tarhalle.

Olgan luona Monika on saanut tottua ison koiralauman vilkkaaseen elämään. Monika menee jo kuin kala vedessä isompienkin koirien joukossa, ja mäyräkoiramaiseen tapaan osaa Monika tarvittaessa muistuttaa niitä olemassaolostaan. Myös kissat ovat tulleet Monikalle tutuksi ja rinnakkaiselo sujuu ongelmitta.

Mäyräkoirat on pieniä suuria koiria, joiden persoonaan on vaikea olla ihastumatta. Pienestä koostaan huolimatta ne ovat ihan oikeita koiria, ja Monikakin tulee tarvitsemaan paljon liikuntaa ja puuhailua, ettei sen tule tarvetta keksiä sellaista omatoimisesti.

Herttainen Monika on ystävällinen ja ihmisrakas tyttö, joka haaveilee ainoastaan siitä lopullisesta, omasta kodista. Rokotukset ovat tytöllä jo kunnossa, joten Monika odottelee vain lupaa loikata Suomeen lähtevään autoon.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.