Kuzma

SUOMESSA
Sukupuoli: uros (kastroitu)
Kokoarvio: 60 cm, 30 kg
Syntymäaika: 2010

23.8.2013
Kuzma löysi oman kodin Espoosta!

17.6.2013
Kuzma (suomalaisittain Kusma) on erittäin miellyttävä ja ennen kaikkea helppo koira.

Kauhean hyviä kortteja kodin etsintään ei tälle pojalle ole jaettu, mikä on todella sääli, koska hyvän kodin näin kiva koira kyllä ansaitsisi.

Remmissä kävely on moitteetonta, poika ei ikinä vedä (paitsi jäniksen nähdessään) ja tien reunassa pysyminenkin sujuu jo varsin mallikkaasti. Muiden koirien ohitukset sujuvat pääasiassa hyvin, Kuzma ei ole aggressiivinen vaan aivan selvästi erittäin epävarma, joka johtaa siihen että varsinkin isoille uroksille muristaan joskus varmuuden vuoksi.

Kuzmalla ei ole eroahdistusta eikä se ole tuhonnut mitään yksin ollessaan, Kuzma on myös sisäsiisti. Muutenkin kotielämä on varsin mukavaa, tämä poika on sopiva sekoitus iloista leikki- ja rapsuttelukaveria, olematta kuitenkaan liikaa ihmisen perään, eikä sille tarvitse jatkuvasti keksiä aktiviteetteja. Varsinaista miellyttämishalua Kuzmalta ei löydy, mutta nakeilla kouluttaminen onnistuu hyvin, kunhan koulutushetket pitää lyhyinä. Kuzmalle ei ole tarvinnut juuri koskaan korottaa ääntä komennettaessa ja sen onkin karskihkosta ulkomuodostaan huolimatta varsin herkkä poika.

Kuzma on käytännössä lähes valmis kotikoira. Ainoa asia mistä oikeastaan huomaa, ettei Kuzma ole elänyt koko elämäänsä rakastettuna perheenjäsenenä on se että välillä tiettyjen paikkojen (esimerkiksi takapuolen) koskeminen ahdistaa. Tällöin Kuzma ei missään nimessä yritä käydä kiinni, vaan urahtaa ja pyrkii poistumaan paikalta. Muuten Kuzma on ihmisille aina ystävällinen ja ottaa kaikki vieraat vastaan häntä iloisesti pyörien, ei ujostele eikä ikinä hauku ihmisille eikä ovikelloille.

Kuzma annetaan mielellään vain ainoaksi koiraksi. Poika on jo hurmannut koko kotihoitajan lähipiirin: sekä koiraihmiset, että ei-koiraihmiset. Haluatko sinä olla seuraava?

17.4.2013
Kuzma odottelee toiveikkaasti sitä oikeaa nyt Suomen kamaralla. Kuzma on kotihoidossa Espoossa.

31.1.2013
Kuzma se vaan joutuu odottamaan! Tässä iloisessa herrasmiehessä ei ole minkään sortin vikaa, vaan se on aina iloinen ja reipas poika.

Kuzma todellakin rakastaa ihmisiä. Poika on haljeta onnesta, kun se saa meiltä pienenkin hetken huomiota. Silloin pojan koko takapuoli hetkuu puolelta toiselle niin lujaa, että hyvä, että poika ylipäätään pysyy enää pystyssä.

Kuzma joutuu tällä hetkellä asumaan tarhan edessä olevaan koppiin kytkettynä. Järjestely johtuu siitä, että Kuzma ei oikein tahdo tulla toisten urosten kanssa juttuun. Välillä Kuzma saa juosta irrallaan tarhan ulkopuolella, ja silloin Kuzma kyllä kohteliaasti väistää muita uroksia.

Kuzma on iso, aikuinen uros, joten ihan joka perheen koiraksi siitä ei ole. Mutta Kuzma itse olisi hyvin onnellinen, jos sellainen ihme kävisi, että jostain löytyisi aidatulla pihalla varustettu, ihana oma koti ja sellainen omistaja, jolla olisi taitoa ottaa aikuinen uros luokseen asumaan.

1.4.2012
Tapasimme Kuzman ensimmäisen kerran tarhalla syksyllä 2011. Sisähäkissä tuolloin hääräsi, käsittämätöntä kyllä, iloinen ja luottavainen verkkosiderullaturbaanipäinen poika, jonka ilolla ei ollut rajaa, kun menimme tervehtimään poikaa häkkiin. Kuulimme tuolloin, että pojan päälle oli Talikkalan torilla käynyt irtokoiralauma. Kuzmalle jouduttiin ompelemaan korva ja rehellisesti sanoen puolet päänahasta takaisin paikalleen. Kuzman pelastajaksi tuolloin sattui sama mies, jonka tapasimme nyt 30.3. tarhalla käydessämme. Miehen vaimo työskenteli torilla ja hälytti eläinsuojelijamiehensä paikalle, kun Kuzma raadeltuna ja henkitoreissaan makasi torilla. Näin alkoi Kuzman matka eläinlääkäri Julian, mutta myös Irinan hoiteisiin.

Kuzma sai pitää henkensä, mutta pahasta onnettomuudesta muistona on hieman eripari korvat. Poika on nyt noin 2 vuoden ikäinen ja varsinainen ilopilleri.  Kuzma asustaa samaa häkkiä kahden neidon kanssa, ja luultavimmin olisi parasta, ettei tulevassa kodissakaan olisi poikakoiraa kaverina. Kuzma ei ole menneistä millänsäkään. Se on onnellisen muistamaton ikävästä onnettomuudestaan. Kuzman häntä vispaa armottomasti, kun menemme tervehtimään poikaa. Se rakastaa antaumuksetta nameja, Frolicit uppoavat ennen näkemätöntä vauhtia, joka lupailee hyvää pojan tulevaa tapakasvatusta ajatellen. Kuzma on kuitenkin jo nyt varsinainen herrasmies. Se ei ryntäile eikä poukkoile päin, vaan tulee hellästi tuuppimaan kuonollaan. Jos naapurihäkin joku epämiellyttävistä uroksista tulee härnäämään poikaa verkkoaidan toiselle puolelle, se sanoo muutaman niin tehokkaan MurMurrin, ettei epäillystäkään jää siitä, kuka suojelee tämän häkin neitoja.   

Kuzman ei ole tarhalla kuultu turhaan haukkuvan, ja näyttäisi siltä, että poika on jossain vaiheessa asustellut sisätiloissa. Se selkeästi on myös harjoitellut hihnassa kulkemisen taitoja, mutta ei suinkaan ole mestari vielä.

Toivoisimme Kuzmalle omaa kotia, jossa poika voisi alkaa opetella kotikoiran elämää. Kuzma ansaitsee luotettavan ihmisen, joka osaa arvostaa iloisen pojan energistä luonnetta, mutta ei jää sormi suussa ihmettelemään, kun vieraskoreuden jälkeen pojan uhmaikä nostaa ensikertaa päätään. Kuzmassa on todellisia aineksia ihmisen ystäväksi!

Katso video Kuzmasta:

Viipurin koirat - Kuzma

Kotihoidossa olevien koirien kyselyihin vastaavat Noora ja Susanna. Täytä adoptiohakemus ja ota itse yhteyttä parin päivän päästä. Yhteystiedot ja soittoajat löytyvät yhteystiedot-sivuilta. Tutustuthan myös adoptio-ohjeisiin.