Mummi

Sukupuoli: narttu
Koko: pieni
Syntymäaika: 2010

21.2.2013
Mummi on adoptoitu! Pikkuneiti muutti toisen viipurilaisen koiran kaveriksi Kainuuseen.

8.11.2012
Nyt ei nimi kyllä ole ihan osuvin: tämä nuori tyttö saa aika paljon vielä vanheta, että sitä Mummiksi voisi varsinaisesti kutsua!

Mummi-tyttönen oli harhaillut yksinään viipurilaisen koulun pihalla. Useita päiviä se oli seuraillut pihalla leikkiviä lapsia ja koittanut kerjätä rapsutuksia ja makupaloja. Kun koira ei poistunut pihalta mihinkään, soitti siihen kyllästynyt opettaja Olgalle ja pyysi hakemaan pikkukoiran pois.

Mummi lienee ollut joskus kotikoirana, niin hyvät pikkukoiran tavat sillä jo on: se rakastaa yli kaiken sylissä istumista. Mummi haaveileekin kodista, jossa iltaisin saa käpertyä emännän tai isännän syliin pienelle kiepille ja uneksia siinä metsäretkistä, koirakavereista, makkaran palasista… Vieraisiin ihmisiin Mummi suhtautuu hieman varautuneesti: liian äkkiä tuttavuutta tekevä voi saada tytöltä kipakan vastauksen. Tuttujen ihmisten kesken Mummi on kuitenkin hyvin ystävällinen sylikoira.

Mummissa voinee olla mäyräkoiraa, joten oletettavaa on, että omaa tahtoa tytöstä voi löytyä kotiutumisen jälkeen. Pelkäksi sylikoiraksi ei Mummista siis ole, vaan tyttö tulee tarvitsemaan niin reipasta lenkkeilyä kuin varmaan vähän arkista tapakasvatustakin. Hihnassa Mummi osaa jo kulkea, joten ihan kaikkea ei tytölle sentään tarvitse opettaa alusta asti.

Mummilla on rokotukset jo kunnossa, joten pikkuinen tyttö kaipaa vain sopivan uuden omistajan yhteydenottoa!

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.