Roi

Sukupuoli: uros
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 9/2012

28.8.2013
Roi sai kodin Espoosta.

5.6.2013
Roin pörröiset sisarukset saivat nopeasti kodit päästyään kotihoitoon, mutta milloin on tämän pojan vuoro valloittaa oma perhe?

On suuri sääli ja väärys, että ihana Roi joutuu odottamaan omaa perhettä vielä kotihoidossa. Musta ja valkoinen velipoika ovat olleet omissa kodeissaan jo tovin, mutta harmaa Roi ei tunnu kiinnostavan ketään, vaikka kotihoidostakin kuuluu näin ihania uutisia:

"Ikää nyt 8 kk, elopainoa 16,8 kg säkäkorkeus 53 cm. Eläinlääkäri päätteli tassujen koosta ja iästä, ettei Roi enää juurikaan kasva enää korkeutta, lähinnä leveyttä. Roi on osoittautunut kekseliääksi ja älykkääksi koiraksi, joka erinäisten tempauksien jäljiltä tunnetaan perheen kesken myös nimellä Roikale ja Rontti.

Jottei Roista nyt saisi ihan väärää kuvaa, on mainittava, että hän on luonteeltaan lojaali perheelleen ja haluaa selkeästi tehdä ihmisen kanssa yhteistyötä. Oikealla motivoinnilla ja koulutuksella tästä koirasta voi saada vaikka mitä. Roi on ketterä ja energinen koira, jonka voisi hyvin kuvitella esimerkiksi agilityradalle.  

Roin haukkuminen on hieman rauhoittunut, pihan ohi saa jo kävellä ilman kommentteja, mutta pihalle ei ole vierailla asiaa ilman haukkua. Ovikellon soitto tai avaimen kääntäminen lukossa käynnistää myös murinan ja/tai haukkumisen. Vaikka Roi murisee ja haukkuu, se ei ole kuitenkaan osoittanut aggression merkkejä vieraita kohtaan.

Lasten kanssa Roi viettää mielellään aikaa, leikit voivat kuitenkin mennä välillä raisuiksi, eikä Roi ehkä sovi ihan pienten lasten kaveriksi. Remmissä poika tuppaa vetämään, joten siinä on vielä harjoittelusarkaa. Samoin toisten koirien ohitus on vielä sekoitus vinkumista ja haukuntaa. Roi haluaisi kovasti mennä moikkaamaan kaikkia vastaantulijoita. Perheen oman uroksen kanssa Roi on tullut mainiosti toimeen, mutta ei ehkä ole hyvä valinta dominoivan uroksen seuraksi, sen verran luonnetta pojalta kuitenkin löytyy.

Roin turkki on snautserityyppinen, nypittävä, ainakin korvakäytävät täytyy nyppiä paljaaksi."

9.2.2013

Roin kotihoitaja kertoo:
"Roi on tämän parin viikon aikana oppinut paljon uusia asioita ja sopeutunut nopeasti hoitoperheen arkeen. Alkuun Roi ei meinannut millään uskoa, että ruoka ei lopu ja sitä annettiinkin ensimmäisinä päivinä usemmin. Ruoka tuntuukin olevan reitti tämän pojan sydämeen, sen avulla ollaan harjoiteltu valjaiden laittoa, vieraiden ihmisten kohtaamista, luokse tuloa, ynnä muita uusia asioita. Opeteltavaa silti vielä riittää. Ulkona Roi kulkee valjaissa hyvin toisen koiran seurassa, mutta yksin ulos menemistä on vielä harjoiteltava. Sisäsiisteysharjoittelu on lähtenyt hyvin käyntiin, mutta muutama vahinko päivässä saattaa vielä tulla sisälle.

Roi on haukkuherkkä ja kova vahtimaan, joten en suosittelisi kerrostaloon. Eroahdistusta ei ole esiintynyt, mutta ihan yksinään Roi ei ole vielä kotona ollut. Roi tukeutuu paljon hoitokodin toiseen, vanhempaan koiraan, joten saattaisi mennä hyvin vaikka perheen toisena koirana.

Kissoja Roi aluksi vähän pelkäsi (lienee Viipurin kissat hieman eri sarjaa kun meidän lempeät kotikisut) mutta nyt suhtautuu niihin avoimen uteliaasti, välillä vähän leikillään jahtaakin jos kissa juoksee, mutta lopettaa kun komennetaan. Toisten koirien kanssa Roi tulee hyvin toimeen, saattaa alkuun uusia kavereita arastella, mutta pian on leikki täydessä vauhdissa. Lapsiin Roi suhtautui aluksi vähän ujostellen (kuten kaikkiin uusiin ihmisiin), mutta nyt ei enää ainakaan hoitokodin lapsia pelkää. Lapset saavat silittää ja vielä ihanampaa on, kun ne antavat ruokaa!

Paijauksesta Roi pitää ihan valtavasti ja haluaisi pian ihka oman ihmisen syliin pötköttämään."

Kotihoidossa olevien koirien kyselyihin vastaavat Noora ja Susanna. Täytä adoptiohakemus ja ota itse yhteyttä parin päivän päästä. Yhteystiedot ja soittoajat löytyvät yhteystiedot-sivuilta. Tutustuthan myös adoptio-ohjeisiin.

--------------------------------------------

13.1.2013
Näillä partakarvoilla kehtaa jo vähän elvistellä! Roi on eläväinen nuorimies, joka haluaisi kovasti omaan kotiin.

Olga sai avunpyynnön kolmen nuoren urospennun pelastamiseksi: erääseen perheeseen oli jäänyt lauma viisikuisiksi varttuneita poikapentuja, joita kukaan ei ollut halunnut itselleen. Pentujen kohtaloksi olisi koitunut enemmän tai vähemmän asianmukainen lopettaminen, jollei Olga olisi suostunut ottamaan poikia luokseen.

Roi on kovin komea nuoren miehen alku, kuten ovat veljensäkin Rem ja Rik. Kaikki pojat ovat saaneet hienon, karkean turkin, joka lienee perintöä joltain terrieriltä tai kenties snautserilta. Pojat ovat kuitenkin aitoja viipurilaisia juhlasekoituksia, joten rotuperimä jää arvailujen varaan.

Tarhalla varttuminen ei koskaan ole ihanteellista nuorelle koiralle, joten Roi toivoisi löytävänsä oman kodin jo pian. Roi on elämäniloinen poika, joka tulee takuulla tarvitsemaan paljon tekemistä ja tapakasvatustakin, jotta yhteiselämä uuden omistajan kanssa sujuisi mahdollisimman jouhevasti.

Pelkkää kainalon lämmittäjää etsivälle Roi ei siis ole sopiva vaihtoehto, mutta aktiiviselle ja koiran kanssa puuhailusta innostuneelle omistajalle Roi olisi oiva kaveri. Tästä Ransun näköisestä pojasta kasvanee isohko poika, joten senkään puolesta ei ihan joka koti sille sovellu.

Rokotustensa puolesta Roi olisi jo aivan valmis uuteen kotiin matkustamiseen, joten poika vain odottaa sopivan omistajan yhteydenottoa!