Choka

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm, 25 kg)
Syntymäaika: 03/2011

2.6.2013
Kotikoira Chokan kuulumisia:

Choka on oppinut nopeasti kotikoiran tavoille ja tuntuu viihtyvän uudessa kodissaan hyvin. Tarhalla kasvaminen näkyy pienenä arkuutena uusia asioita ja ihmisiä kohtaan, mutta tytön luonne on täyttä kultaa. Choka on valtavan miellyttämisenhaluinen ja on aina iloisena mukana ihmisten puuhissa. Lenkille sitä ei tarvitse houkutella, vaikkei tyttö mikään yltiöaktiivinen tarmonpesä olekaan.

Sisäsiisteys oli hallussa oikeastaan ensimmäisestä päivästä lähtien, ja toisen koiran esimerkin myötä Choka on sisäistänyt muutkin asiat vauhdilla. Koirat ovat kuin paita ja peppu mutta osaavat oikeiden sisarusten tapaan välillä myös nahistella. Metsästysviettiä Chokassa ei tunnu olevan, ja sitä onkin voinut pitää huoletta vapaana. Yksi toive Chokalla taitaa vielä olla, ja se on, että myös Vinni-sisko pääsisi pian Suomeen.

25.4.2013
Choka sai kodin! Choka adoptoitiin Joensuuhun toisen viipurilaisen kaveriksi.

26.12.2012
Choka rakastaa, rakastaa aivan kaikkia. On surullista, ettei tämä iloinen tyttö tunnu millään löytävän kotia.

Chokassa ei ole kerrassaan mitään vikaa: se on avoin, elämäniloinen ja luottavainen tyttö. Toki se on ulkoisesti monen mielestä varmasti kovin tavanomaisen näköinen koira - mustanruskea saksanpaimenkoirasekoitus. Mutta ulkonäön ei pitäisi antaa peittää sitä iloista ja mukavaa tyttöä, joka Choka todellakin on.

Choka on elänyt pennusta asti tarhalla, joten selvää on, että uudella omistajalla on edessään arkisten käytöstapojen opettamista tytölle. Sen kuitenkin uskomme onnistuvan helposti, sillä Choka vaikuttaa fiksulta tytöltä. Ja koska se rakastaa sekä ruokaa että huomiota, on uudella omistajalla jo hyvät palkkiot helposti käytettävissä!

7.3.2012
Choka on ratkiriemukas ja avoin tyttö. Elämä on sen mielestä kovin hauskaa, vaikka se tarhalla joutuukin elämään.

Choka rakastaa aivan estoitta kaikkia ihmisiä. Se on varsinainen vauhtimimmi, jonka kyydissä kovin laiska omistaja ei tule pysymään. Choka haaveileekin kovasti kodista, jossa olisi paikka auki aktiiviselle ja elämäniloiselle tuulispäälle. Choka on erittäin kiltti ja ystävällinen, mutta tarhalla ei luonnollisestikaan ehditä koirille opettamaan juuri mitään, joten Choka on vielä vähän sellainen luonnonlapsi. Innokkaana tyttönä Choka kuitenkin takuulla oppii kotikoiran käytöstavat äkkiä, kunhan omistaja jaksaa ne sille opettaa. Choka on mainio tyttö, jonka ansaitsisi päästä vihdoin omaan kotiin!

Katso video Chokasta:

Viipurin koirat - Choka

21.7.2011
Choka ja Vinni ovat ilmeisimmin sisaruksia ja he ovat päätyneet tarhalle varsin erikoisella tavalla, ainakin tällä kertaa pentujen hylkäämisessä on käytetty luovuutta.

Olga oli jättänyt autonsa tarhan ulkopuolelle ja kuuma kun on, oli ikkuna jäänyt auki. Olgan palattua autolleen, olikin kuskin paikalla ujon, mutta uteliaan oloinen Choka. Paria päivää aikaisemmin juuri samalla tavalla avonaisesta ikkunasta autoon sisälle oli jätetty Vinni.

Olga toi pienokaiset tarhalle, ruokki hyvin, sirutti, rokotti ja paijasi. Tytöt ovat reippaita ja aivan valmiita oman kodin etsintään.

Tytöt ovat harjoitelleet autossa istumista joten nyt olisi aika päästä matkaamaan autossa kohti omaa pysyvää kotia.

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.