Baks

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: suuri
Syntymäaika: 2004

17.7.2013
Baks pääsi viettämään eläkepäiviä yhdistyksen aktiivin luo.

5.2.2013
Voi Baksia. On lähes mahdotonta löytää isolle, jo elämää nähneelle koirapojalle kotia. Baks tahtoisi vihdoin ojentaa kipeät jalkansa lämpimälle patjalle!

Baksia harmittaa. Sen jalkoja kolottaa, eikä elämä ulkona pakkasessa tee yhtään hyvää. Silti Baks puskee syliin, kun aitauksee piipahtaa harvinainen vieras. Baks jää mielellään viereen nojailemaan rapsutettavaksi.

---

Baks on 7-vuotias, kunnioitusta herättävän kokoinen ja uskomattoman komea uros.

Maatilan pihapiiri metsän ja peltojen keskellä. Tupa, navetta, sauna ja tietysti talon vahdille oma koppi mihin mennä päiväunille. Pihapiirissä talon isäntä tekee askareitaan,  emäntä puuhastelee tuvassa, piipusta nousee savua leivinuunin lämmetessä, kissa vaanii halkopinon alla asustavaa hiirtä ja portilla istuu suuri koira seurailemassa isäntäväkensä puuhia ja samalla pitämässä huolta siitä, etteivät kutsumattomat vieraat pääse yllättämään isäntää ja emäntää. Ei, Baks ei ole tuo koira, mutta juuri tuollaista elämää Baks haluaisi elää.

Nyt Baks joutuu kuitenkin tyytymään elämäänsä Irinan tarhan ahtaassa häkissä. Vielä ei Baksilta löydy harmaita haivenia, mutta vanhemmiten voin kuvitella herran kuonon harmaantuvan arvokkaasti. Baks seuraa tarkkaavaisesti ympäristöään ja auton saapuessa tarhan pihaan, haukahtaa Baks muutaman kerran kumeasti. Kun vihdoin pääsen tekemään lähempää tuttavuutta herran kanssa, paljastuu alkuun vähän jäyhän oloisesta herrasta todellinen kainaloinen. Baks kiehnää ja puskee päätään kainaloon. Huomaan heti, että kyykistyminen oli virhe, sillä kauaa en kyykyssä pysy ennen kuin syliin tunkeva herra onnistuu tönäisemään minut takapuolelleni maahan. Herra nauttii suunnattattomasti saamastaan hellyydestä ja kun rapsutan Baksia pepun päältä, örisee poika onnessaan.

Baksin menneisyydestä ei ole tietoa, mutta herran ulkonäöstä voisi päätellä sen varmasti toimittaneen jonkinlaista vahdin virkaa. Ja vahtikoira Baks onkin. Voin olla varma siitä, että kun Baks vihdoin saa oman kodin ja oman ihmisen, ottaa se asiakseen pitää huolta rakkaistaan ja kodistaan. Ulos ketjunpäähän vartiotehtäviin Baksia ei kuitenkaan tulla luovuttamaan. Baks rakastaa ihmistä, enkä pysty kuvittelemaan Baksin olevan onnellinen, jollei se saa elää ihmisen kanssa. Siitä en mene takuuseen, rakastaako Baks vieraita ihmisiä vielä senkin jälkeen kun se on ensin saanut itselleen ikioman ihmisen ja kodin. Tällä hetkellä Baks on kuitenkin hyvin avoin ja rakastava aivan vierastakin kohtaan.

Baksin koti ei sijaitse vilkkaassa taajamassa eikä siellä ole missään nimessä muita uroksia. Niitä Baks ei voi sietää. Tyttöystävä sen sijaan olisi varsin tervetullutta seuraa herralle.  Nuori neitikoira pitäisi aikapojan mielenkin virkeänä. Tyttöystävänkin kanssa pitää kyllä olla hieman tarkkana varsinkin ruoka-aikaan, sillä Baks söisi mielellään sekä omansa että myös muiden ruuat. Baksin tulevan omistajan pitää olla varustettu koirakokemuksen lisäksi rauhallisella, johdonmukaisella ja tasapainoisella asenteella. Myös hieman hauista tarvitaan pitämään aisoissa iso ja muita uroksia vihaava herra.
Baks tarvitsee arvoisensa ihmisen ja oikealle ihmiselle Baks on varmasti täydellinen ja ehdottoman uskollinen kumppani.

Katso video Baksista:

Viipurin koirat - Baks

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.