Maisa

Sukupuoli: narttu
Koko:
Syntymäaika: 1/2013

9.12.2016
Maisan kuulumisia omasta kodista:

”Maisa täyttää kuukauden päästä 4 vuotta ja on edelleen hyvin leikkisä, vilkas ja sosiaalinen. Välillä Maisaa luullaankin pennuksi!
Maisalla oli viime vuonna lievä korvatulehdus, mutta muuten Maisa on ollut varsin terve. Pentuna Maisalla oli vatsa usein löysällä, mutta nykyään enää harvoin. Ruoka maistuu Maisalle liiankin hyvin ja Maisa on nyt laihdutuskuurilla.

Maaliskuussa perheeseemme tuli kissanpentu. Maisa otti kissanpennun hyvin vastaan ja taitaa suhtautua pentuun suojelevasti, sillä kun vanhempi kissa ja pentu painivat, Maisa menee väliin. Maisa yrittää houkutella kissoja leikkimään, mutta kissat eivät Maisan leikeistä innostu. Onneksi Maisalla on koirakavereita, joiden kanssa voi leikkiä ulkona.

Maisa on edelleen innokas vahtimaan kotia ja omaa pihaa, mutta huonompi
vaihtoehto olisi, jos Maisa ei vahtisi lainkaan. Maisa tuo turvaa!”

22.2.2015
Maisan kuulumisia:

"Maisalle kuuluu hyvää! Vietimme viime kuussa Maisan 2-vuotissynttäreitä.

Maisa on nyt lähes 20-kiloinen upea narttukoira. Maisa on rauhoittunut pentuajoista, mutta on edelleen hyvin eloisa ja leikkisä. Maisa on hieman arka, mutta on saanut jo paljon kavereita ja tutustuu mielellään uusiin koiriin. Kotikadullemme tuli viime kesänä Espanjasta adoptoitu tyttökoira, jonka kanssa Maisa käy välillä lenkillä. Maisalla on käynyt koirakavereita myös kylässä.

Maisa on hyvä vahtikoira. Vieraat ihmiset saavat kylään tullessaan kunnon haukut! Maisa haukkuu välillä myös ohikulkijoita katsellessaan sohvalta ikkunasta ulos. Maisan vahtimista pitäisi saada vähän hillittyä. Onneksi asutaan omakotitalossa, niin naapurit eivät häiriinny koiran haukkumisesta.

Maisa pitää läheisyydestä ja tulee myös syliin. Maisa ei kuitenkaan pidä, kun annan huomiota omalle kissalle tai muille koirille, vaan tulee paikalle ja haluaa huomiota. Maisa sai varmaan tarhalla tarpeekseen kilpailusta hoitajien huomiosta!

Maisa pelkää hieman juoksevia lapsia, sillä viime keväänä lenkillä ollessamme meidän eteemme juoksi lapsia koiran kanssa, jota lapset eivät hallinneet. Maisa alkoi pelätä juoksevia tai huutavia lapsia, mutta pelko on jo paljon hellittänyt, ja Maisa uskaltaa kulkea jo koulun tai päiväkodin ohi.

Maisa näyttäisi olevan elämäänsä tyytyväinen koira ja toivottavasti saa iän myötä myös lisää rohkeutta ja itsevarmuutta!"

21.8.2013
Maisan kuulumisia:

"Maisalle kuuluu hyvää! Maisa on ollut terveenä ja kasvanut hyvin. Painoa Maisalla on nyt noin 13,5 kg, eli paino on lähes tuplaantunut siitä, kun Maisa saapui, ja korkeutta on tullut noin 10 cm lisää. Maisa ei varmaan enää paljoa tuosta kasva.

Olimme Maisan kanssa kuukauden verran Pohjois-Savossa kesämökillä. Maisan seurana oli oman kissan lisäksi vanhempieni kissa ja siskoni sekarotuinen lähes 10-vuotias koira. Maisa sopeutui hyvin ”laumaan”. Maisa pääsi juoksemaan vapaana ulkona ja sai käydä metsälenkeillä. Maisa osaa matkustaa jo hienosti autossa.

Maisa on oppinut peruskäskyt ja tottelee melko hyvin. Maisa on tullut paljon rohkeammaksi eikä enää pelkää esim. autoja tai muita koiria. Maisa houkuttelee koiria leikkimään ja on saanut kavereita. Maisa leikkisi kenen kanssa tahansa ja on houkutellut jopa siiliä leikkimään! Maisa tykkää leikkiä kävyillä tai kepeillä, ja leikimme usein Maisan kanssa omalla pihalla pallolla. Maisan harrastuksiin kuuluvat myös puutarhatyöt: Maisa osallistuu kitkemiseen ja kaivaa perunoita maasta!

Maisa on ollut jo useita kertoja pidemmän aikaa yksin kotona (enimmillään noin 7 tuntia), eikä eroahdistus näytä vaivaavan. Maisaa ei enää haittaa sadekaan, ellei nyt melkein kaatamalla sada. Maisan kanssa sujuu siis hyvin, ja kissakin jo puskee Maisaa! :)"

20.5.2013
"Maisa on kotiutunut hyvin! :)

Maisa käyttäytyy hyvin pentumaisesti: Maisa on innostunut, utelias, leikkisä ja välillä riehakas. Maisalle maistui jo tuloiltana ruoka hyvin, ja Maisa nukkui koko yön omalla petillään yhtään uikuttamatta. Oma peti on Maisalle tärkeä, ja Maisa vetäytyykin sinne välillä lepäilemään ja leikkimään leluillaan.

Tuloiltana ja perjantaina Maisalla oli ripulia, ja aloin antaa perjantaina Maisalle maitohappobakteereja (Aptus tehobakt pet). Lauantaina vatsa oli jo paljon paremmassa kunnossa! Maisa tekee tarpeensa jo enimmäkseen ulos, vahinkoja tietysti sattuu.

Maisa pestiin perjantaina, ja hieman on iho kutissut, mutta ei sillä kirppuja ole. Annan kuitenkin Maisalle ja kissalleni ravintolisää, joka auttaa vähentämään kirppuja ja punkkeja (Fixodida Zx). Aloin antaa Maisalle matolääkkeitä perjantaina. Maisa syö ne hyvin ruoan kanssa. Annan samalla myös kissalle matolääkkeet. Maisa saa myös vitamiineja (Aptus Multipuppy).

Maisa on hyvin kiinnostunut hajuista: tuloiltana Maisa nuuhki kodin läpi, ja ulkona hajut ovat ihmeellisiä! Maisa on ulkoillut omalla pihalla ja lähiympäristössä. Hihnassa kävely sujuu jo aika hyvin, välillä Maisa innostuu vetämään. Maisa pelkää hieman kovia ääniä, kuten lentokoneita ja ruohonleikkurin ääntä. Silloin Maisa haluaa omalle pihalle ja rentoutuu siellä hetken päästä. Maisa tottelee jo hieman käskyjä: Maisa tulee useimmiten kutsusta luokse.

Maisa on kovin kiinnostunut kissasta. Maisa koettaa saada kissaa leikkimään ja alkaa uikuttaa kissalle, kun kissa ei ala leikkiä! Lopulta Maisa alkaa leikkiä omilla leluillaan. Kissa antaa Maisan nuuhkia itseään, mutta jos Maisa on liian tungetteleva, kissa menee karkuun tai sähähtää Maisalle. Varmaan niistä tulee vielä hyvät kaverit, kunhan Maisa hieman aikuistuu!

Olen opettanut Maisaa olemaan jo hieman yksin. Lauantaina ja eilen Maisa oli noin 1 ½ tuntia yksin, kun olin kissan kanssa ulkona. Vakoilin välillä Maisaa ikkunasta, ja Maisa vain lepäili petillään. Ei vaikuta siltä, että Maisalla on pahempaa eroahdistusta.

Maisan kanssa pärjäillään siis hyvin! :) Maisa on ihastuttava koiranpentu, jonka kanssa aika ei käy pitkäksi!"

16.5.2013
Suloinen Maisa muutti Vantaalle.

10.4.2013
Maisa on varsinainen kaunokainen: sievä ja iloinen tyttö, joka rakastaa kovasti ihmisten huomiota.

Maisa sisaruksineen, joista sivuillamme ovat kotia etsimässä Mio ja Mika, oli löydetty perinteiseen tapaan tarhan edestä pahvilaatikosta. Neljä pientä kuonoa oli varovasti kurkottanut laatikon laitojen yli, kun tarhan työntekijä oli aamulla aloittanut työpäivänsä. Koirien hylkääjästä ei tietenkään näkynyt enää jälkeäkään, joten miehen oli tehtävä tilaa yhteen pienistä pentutaloista ja siirrettävä pennut sinne.

Maisa on sievä ja suloinen tyttö. Vilkkaammat veljet koittavat viedä kaiken ihmisten huomion, mutta kyllä Maisakin koittaa pitää puolensa, jotta se saisi osansa huomiosta ja pääsisi myös hetkeksi syliin. Ja tokihan nappaan myös Maisan kainaloon rapsuteltavaksi ja nauttimaan pieneksi hetkeksi huomion keskipisteenä olemisesta.

Maisa on luottavainen ja iloinen pentu. Sellaisena Maisa haluaa pysyäkin, joten Maisa etsii vain sellaista omistajaa, joka haluaa tarjota Maisalle turvallisen, koiramaisen tulevaisuuden. Maisa veljineen on valmis muuttamaan Suomeen kesän kynnyksellä eli toukokuun loppupuolella – sopivasti nauttimaan auringosta, lämmöstä ja huolettomasta kesäajasta.

Viipurin koirat - Maisa

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.