Zaichik

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: suurehko (n. 70 cm)
Syntymäaika: 2010

27.6.2013
Zaichik sai kodin Vihdistä.

18.10.2012
Zaichik on hieno, rauhallinen ja ystävällinen poika, aito herrasmies.

Se rakastaa ihmisseuraa, mutta ei koskaan sen kummemmin hötkyile, vaan nauttii rauhallisesti pienestäkin rapsutushetkestä.

Zaichikin tarina on surkea. Se löydettiin Tina-koiran kanssa pahasti nälkiintyneenä erään autiotalon pihamaalta. Niillä oli myös yhteiset pennut, joista vain yksi, Suomesta jo kodin löytänyt Krim-poika, selvisi hengissä. Kaksi pennuista löytyi tapettuna talon pihasta, kaksi muuta eivät jaksaneet taistella sairauksia ja aliravitsemusta vastaan.

Kun Olga kuuli nälkiintyneen koiraperheen kohtalosta, ei Olgan sydän  kestänyt ajatusta koiraparkojen auttamisesta kieltäytymisestä. Niinpä Olga haki koirat luokseen toipumaan.  Eläinlääkärikäynnillä selvisi myös, että Zaichikin oli yritetty tappaa: sen kyljestä löytyi hauli.

Zaichik on saanut toipua hiljalleen Olgan luona ja kerätä lihaa luidensa ympärille: elämä onkin alkanut raottaa aurinkoisia puoliaan pojalle. On käsittämätöntä, miten luottavaisesti se suhtautuu edelleen ihmisiin, vaikka sen menneisyydessä sitä on kohdeltu niin julmasti.

Zaichik on hyvin viisaan oloinen poika. Vaikka se on kooltaan varsin suuri, ei se koskaan käyttäydy niin, että sen koosta olisi mitään haittaa: Zaichik ei riehu, ei vedä hihnassa, ei karkaile. Olgan mukaan poika ei irti ollessaankaan poistu hänen viereltään mihinkään, vaan  ulkoilut jopa ilman hihnaa sujuvat moitteettomasti.

Käytöksensä perusteella Zaichikia voisi pitää ikäistään vanhempana: niin rauhallinen ja fiksu poika se on. Zaichikista huokuu suurta elämänkokemusta, sellaista, mitä vain kovia kokeneilla koirilla voi olla. Voi kuitenkin olla, että kun Zaichik pääsee omaan kotiin ja sen elämä muuttuu entistä tuhatkertaa onnellisemmaksi, kuoriutuukin yltiötasaisen kuoren alta leikkisämpi kaveri. Tuskin pojasta silti  koskaan tulee mitään vilkkauden tai riiviöyden perikuvaa. Menneisyytensä takia Zaichik tarvitsee kuitenkin kokeneen koiraihmisen omistajakseen - sellaisen, joka ymmärtää, jos menneisyyden haamut joskus nostelevat päätään Zaichikin mielessä.

Zaichik tulee hyvin toimeen niin toisten koirien kuin kissojenkin kanssa. Zaichikin voisi kuvitella sopeutuvan hyvin monenlaiseen kotiin, kunhan pojasta halutaan pitää erinomaisen hyvää huolta ja tarjota sille onnellinen, koiramaisen huoleton loppuelämä. Zaichik ei välttämättä koskaan ole asunut sisällä kodissa, joten uuden omistajan tulee varautua siihen, että esimerkiksi sisäsiisteyttä voi joutua harjoittelemaan. Olisi silti ihme, jos näin fiksun oloinen poika ei oppisi uusia taitoja nopeasti.

Zaichik on aivan valmis aloittamaan uuden elämän Suomessa, joten vain se uusi, poikaan sataprosenttisesti sitoutuva omistaja puuttuu.

Katso video Zaichikista:

Viipurin koirat - Zaichik 7.4.2013

Viipurin koirat - Zaichik

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.