Daniel

ERITYISADOPTIO
Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2/2013

24.12.2013
Daniel sai kodin Lohjalta.

3.11.2013
Daniel on utelias ja iloinen nuorimies. Danielilla on silmissään synnynnäinen vika, jonka vuoksi se näkee hyvin vähän.

Arkielämä Dannyn kanssa sujuu kuitenkin hyvin näön puutteesta huolimatta. Daniel on kotihoidossa Vihdissä.

Daniel ja veljensä Noel tuotiin Suomeen kotihoitoon lokakuussa. Veljekset olivat asuneet kadulla, mistä ne pelastettiin turvaan tulevan talven ja vaarojen vuoksi. Lähes sokeita koiria ei voitu kuitenkaan pitää tarhalla, koska ne olisivat joutuneet jatkuvasti toisten koirien kiusaamisen kohteiksi.

Suomessa veljesten silmät tutkittiin ja molempien kohdalla todettiin, että silmissä on synnynnäinen kehityshäiriö: pojat näkevät hieman jotain, todennäköisesti lähinnä valojen ja varjojen vaihteluja. Silmät eivät kuitenkaan ole kipeät, ja veljekset ovat oppineet elämään niin hyvin heikon näkönsä kanssa, että kotioloissa näköongelmaa ei pahemmin edes huomaa.

Kotihoitaja kertoo Dannystä: 

"Daniel tutki reippaasti hoitokodin alakerran jo heti ensimmäisenä iltanaan ja liikkui huononäköiseksi koiraksi hämmästyttävän sujuvasti. Toki törmäyksiä sattui, muun muassa keittiön tuolit tuntuivat alkuun olevan vaikeita havaita. Samoin portaat olivat alkuun hankalat, mutta nyt Danny kulkee niissä ongelmitta.

Hoitoperheen oman koiran kanssa ensitapaaminen oli myrskyisä. Parin rähinän jälkeen poika kuitenkin alkoi rauhoittua, kun toinen koira ei provosoitunut tappelemaan. Dannyn käytös lienee itsesuojelua, kun ei ole huonon näkönsä vuoksi varma onko toinen kaveri vai ei, niin aloittaa aina kanssakäymisen varmuuden vuoksi rähinällä. Koiralaumassa eläessään Dannyllä on oletettavasti ollut huonoja kokemuksia, jotka ovat vahvistaneet tätä käytösmallia.

Huonosta alusta huolimatta Danny leikki innoissaan hoitoperheen koiran kanssa jo samana iltana ja tulee nyt hyvin toimeen sen kanssa. Perheen kissojen kanssa kohtaaminen oli samanlainen, ensin hirveä rähinä ja sitten hyväksyntä. Nyt kissat saavat tulla jalkoihin kähnäämään, koira ei ole moksiskaan.

Pimeällä Danny on arempi ulkona liikkuja, oletettavasti sen hämäränäkö on todella huono. Myös kova liikenne selkeästi pelottaa Dannya. Valoisaan aikaan tai hyvin valaistulla tiellä ulkoilu sen sijaan sujuu hyvin, Danny liikkuu kuin kuka tahansa koira ja juokseekin, kun koirakaveri menee edellä tai rinnalla. Lyhyellä remmillä ohjattuna Danny kulkee myös metsäpolkuja pitkin ongelmitta.

Vapaana tätä koiraa ei voi pitää kuin esteettömällä ja tasaisella aidatulla pihalla. Ulkoillessaan Dannyn on oman turvallisuutensa vuoksi oltava aina hihnassa: Danny ei havaitse ojia eikä pensaita. Samoin kuopat ja katujen reunuskivet ovat Dannylle kompastumisen paikka. Ulkoiluttajan tulee siis ohjata koiraa siten, ettei se vahingoita itseään.

Luonteeltaan Danny on utelias, hellyyden ja huomionkipeä hömppä, oikea sohvaperuna."

Huonon näkönsä vuoksi Danny etsii kotia jo aiempaa koirakokemusta omaavasta aikuisperheestä. Dannyn pääsee tapaamaan Helsingissä.

Katso video Danielista sijaiskodissa.

Katso video Danielista (ulkona) ja Noelista (sisällä) tarhalla:

Viipurin koirat - Sokeat veljekset

Danielin kyselyihin vastaa Noora. Täytä adoptiohakemus ja ota itse yhteyttä parin päivän päästä. Nooran tavoittaa numerosta 040 8342427, soittoaika klo 15-16. Tutustuthan myös adoptio-ohjeisiin.