Noel

SUOMESSA, ERITYISADOPTIO
Sukupuoli: uros
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2/2013

9.5.2014
Noel sai jäädä hoitokotiinsa loppuelämäkseen.

4.11.2013
Noel on elämäniloinen poika, joka rakastaa ihmisiä, leikkimistä ja ulkoilua.

Noel näkee hyvin vähän, mutta tutussa ympäristössä näköongelmia ei juuri huomaa.

27.11.2013
Katso sivun alareunasta uusi video Noelista:)! Noelin elämää voi seurata myös kotihoitajan ylläpitämästä blogista.

Noel ja veljensä Daniel tuotiin Suomeen kotihoitoon lokakuussa. Veljekset olivat asuneet kadulla, mistä ne pelastettiin turvaan tulevan talven ja vaarojen vuoksi. Lähes sokeita koiria ei voitu kuitenkaan pitää tarhalla, koska ne olisivat joutuneet jatkuvasti toisten koirien kiusaamisen kohteiksi.

Suomessa veljesten silmät tutkittiin ja molempien kohdalla todettiin, että silmissä on synnynnäinen kehityshäiriö: pojat näkevät hieman jotain, todennäköisesti lähinnä valojen ja varjojen vaihteluja. Silmät eivät kuitenkaan ole kipeät, ja veljekset ovat oppineet elämään niin hyvin heikon näkönsä kanssa, että kotioloissa näköongelmaa ei pahemmin edes huomaa.

Kotihoitaja kertoo Noelista:

"Noel tottui nopeasti kotikoiran elämään. Jo ensimmäisenä iltana se haisteli ja tutki koko alakerran läpikotaisin ja hahmotti ympärillä olevan tilan nopeasti. Alussa arkuutta kuitenkin ilmeni jonkin verran.

Ensitapaaminen oman tyttökoiramme Usman kanssa sujui lähes ongelmitta. Usma oli vähän tilanteessa hämillään, koska Noel käyttää tahtomattaan uhkaavia eleitä esim. "tuijottaa" ja kävelee toista kohti. Siksipä Noelista ei välttämättä ole sellaisen koiran kaveriksi, joka provosoituu näistä eleistä.

Nykyisin Usman ja Noelin leikit ovat välillä kovin vauhdikkaita, juostaan ja painitaan, ja leikin huumassa Noel satunnaisesti kadottaa suuntavaistonsa ja joutuu hidastamaan tahtia.

Ensimmäisenä viikkona Noel ei uskaltautunut edes ulos, mutta nyt jo se istuu ensimmäisenä eteisessä, kun lenkille tehdään lähtöä. Ulkona liikkuminen sujuu hämmästyttävän hyvin. Ohikulkijat hämmästyttävät jonkin verran ja autojen ääntä pelätään. Ja tietysti ohjausta Noel vaatii ulkoillessa, mutta tutuilla lenkkipoluilla tassuttelu sujuu jo todella hienosti.

Ruoka on asia, jonka takia poika vähän hermostuu. Kupista hotkitaan ja luutkin syödään tosi rivakkaan tahtiin, murinan ja haukun kera, koska Noel luulee että Usma tulee viemään sen eväät. Kuitenkaan agressiivisesti poika ei käyttäydy.

Uuden asian opettaminen vie aina jonkin verran aikaa ja siksipä tulevalla kodilla on hyvä olla varattuna aikaa ja kärsivällisyyttä. Esim. aluksi valjaiden pukeminen oli ihan hirveä asia Noelin mielestä, mutta nyt siitäkin on tullut jo positiivinen asia. Harjaaminen, tassujen pyyhkiminen ja erityisesti autoilu jännittävät Noelia, mutta eiköhän niihinkin poika pikkuhiljaa totu :).

Noel on elämäniloinen nuori mies, joka rakastaa ihmisiä, leikkimistä, nukkumista, ruokaa ja ulkoilua.

Noel on vielä hieman hoikassa kunnossa, joten painoa luultavasti on tulossa vielä lisää. Tällä hetkellä poika painaa n. 25 kg. Noelia vaivaa tällä hetkellä sikaripunkki, jota yritetään hoidoilla saada aisoihin."

Noel on sijaiskodissa Jyväskylässä.

Viipurinkoirat Noel ja Usma

Katso tarhalla kuvattu video Danielista (ulkona) ja Noelista (sisällä).

Viipurin koirat - Sokeat veljekset

Kotihoidossa olevien koirien kyselyihin vastaavat Noora ja Susanna. Täytä adoptiohakemus ja ota itse yhteyttä parin päivän päästä. Yhteystiedot ja soittoajat löytyvät yhteystiedot-sivuilta. Tutustuthan myös adoptio-ohjeisiin.