Skazka

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen (n. 45 cm)
Syntymäaika: 2012

22.10.2015
Skazkan kuulumisia omasta kodista:

"Pikkutyttö siirtyi uuteen omaan kotiin viime torstaina. Alku on mennyt tutustuessa ja maailmaa ihmetellessä, toisaalta Mari-kotihoitajan kanssa tapaamisia oli useita ennen minulle siirtymistä. Kuvissa Saska tutustuu niin kaverikoiraan kuin vanhempien kissaankin. Kaikki on sujunut mitä mainioimmin, kaikki ovat olleet neitiin kovin ihastuneita, ja valoisa tulevaisuus taitaakin olla taattu, kun alun jännityksistä selviämme ja luottamus ihmisiin taas saavutettu :) Oikein mainio tapaus!"

3.10.2014
Pikku-Partasuu pääsi muuttamaan omaan kotiin.

14.8.2014
Skazka odottaa mahdollisuuttaan kotihoidossa Turussa.

Partasuun kotihoitaja kertoo: "Sympaattinen Skazka on viikon verran ollut kotihoidossa ihmettelemässä kotikoiran eloa. Skazkalla on hoitopaikassaan koirakaveri, joka on ollut suuri tuki Skazkalle. Skazkalla on myös kissaseuraa ja neiti on vielä ainakin suhteellisen välinpitämättömästi suhtautunut kissoihin. Hiukan saattaa kissoille murista jos ruokaa tai jotain muuta vahdittavan arvoista on vieressä. Ihminen kuitenkin saa ottaa vaikka luun pois, eikä koirakaverinkaan kanssa ole rähinää tullut ruuasta tai muusta.

Hihnalenkeissä Skazkalla on vielä hieman petrattavaa. Kävelijät ja ohi menevät pyöräilijät eivät aiheuta suurta reaktiota. Liikkuvia ihmisiä Skazka seuraa mielenkiinnolla, mutta jos ihmiset pysähtyvät Skazkaa katsomaan alkaa neitiä hiukan ujostuttamaan. Välillä tulee sen verran jänniä tilanteita että Skazka alkaa epäilemään ja heittäytyy maahan. Pienellä rohkaisulla yleensä lähtee uudestaan kävelemään.

Sisätiloissa vieraat ihmiset hiukan jännittävät, mutta Skazka kyllä hakeutuu ihmisen seuraan, kun ihminen malttaa vain olla rauhallinen ja Skazka saa omaa tahtiaan tulla tekemään tuttavuutta. Muutenkin Skazka saattaa välillä olla sisätiloissa vielä levoton, mutta rauhoittuu kyllä. Skazka saattaa hiukan vikistä ihmisen perään, mutta kauppareissun ajan on ollut haukkumatta tai tekemättä tuhoja.

Skazkasta saa varmasti uskollisen ystävän, kun tytölle antaa aikaa kerätä luottamusta uutta perhettä kohtaan."

Skazkan kyselyihin vastaa Mona. Täytä adoptiohakemus ja ota itse yhteyttä parin päivän päästä. Monan tavoittaa osoitteesta moona.terese@gmail.com. Tutustuthan myös adoptio-ohjeisiin.

7.6.2014
Oi Skazkaa - se on niin kovin herkkä! Kukakohan haluaisi koirakaverikseen pienen pörröpään, joka on kokenut elämässään niin paljon pahaa?

Skazkan käytöksestä voi päätellä, että sille on joskus tehty pahaa. Vaikka se tykkää todella paljon vierailuistamme, se säpsyy kovin, jos me vieraat yritämme koskettaa. Kuonoa ja kasvoja saa kyllä kutitella, mutta jos pyrkii silittämään selästä, Skazka säpsähtää kauemmaksi ja heittäytyy maahan. Kun tilanne rauhoittuu ja tarhavieraiden enemmistö poistuu kaemmas, tulee Skazka kuitenkin hakemaan huomiota ja jopa massurapsutuksia.

Skazka etsii kotia, joka ei ole kovin vilkkaassa ympäristössä ja jossa on jo aikaisempaa koirakokemusta. Skazkalla kestää varmasti aikansa tottua uuteen perheeseen, mutta koska se on jo Olgan hyvä halikaveri, uskomme, että joku muukin voi sen luottamuksen voittaa.

Viipurin koirat - Skazka

27.1.2014
Skazka on aikaisemmin ujostellut tarhavieraita, mutta nyt alamme olla sille tuttuja, tai sitten se on muuten vain reipastunut.

Omaan ihmiseensä Skazka kyllä näyttäisi luottavan ihan täysin ja se köllötteleekin mielellään Olgan vierassä rapsutettavana.

Viipurin koirat - Skazka 25.1.2014

20.10.2013
Skazka on kiltti tyttö, jota vieraat ihmiset vielä vähän jännittävät. Mutta kun tytön luottamuksen voittaa, on saa siitä varmasti mukavan koiraystävän.

Kun tapasimme Skazkan tarhalla, epäröi tyttö luoksemme tulemista. Se tuli kyllä haistelemaan kättä, mutta silityksiä se ei oikein tohtinut ottaa vastaan. Siksi Skazka etsiikin sellaista omistajaa, joka jaksaa totuttaa tyttöä alkuajat sellaisiin uusiin asioihin ja tilanteisiin, mitkä Skazkaa vähän jännittävät. Skazka vaikuttaa vilkkaalta tytöltä, joten omistajan tulee olla valmis myös riittävän ohjelman järjestämiseen tytölle - muuten voi olla, että Skazka alkaa järjestää sitä itse.

22.9.2013
Voi miten persoonallinen katse! Skazka on hyvin kaunis ja ystävällinen tyttö, jossa lienee ripaus jotakin terrieriä.

Skazka tarkoittaa tarinaa. Skazkan menneisyys onkin ikävän vaiherikas: Se asui siskojensa kanssa huonossa kodissa, jossa emäntä ei katsonut tarpeelliseksi ruokkia niitä. Yksi Skazkan siskoista söi jotakin kadulta löytämäänsä ja kuoli myrkytykseen, jäljelle jääneet kaksi pääsivät Olgan tarhalle turvaan. Skazkan sisko ei kuitenkaan kestänyt nälkiintymistä ja se kuoli Olgan luona. Skazka sen sijaan jaksoi taistella ja nyt tämä kaunokainen on valmis etsimään oman kodin.

Olga kertoo Skazkan olevan ystävällinen tyttö, joka tulee hyvin toimeen niin kissojen kuin koirienkin kanssa. Skazka rakastaa huomiota ja silityksiä. Myös hihnassa käveleminen on Skazkalle tuttua puuhaa. 

Viipurin koirat - Skazka

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.