Rimpula

SUOMESSA
Sukupuoli: uros
Koko:
Syntymäaika: 3/2014

2.9.2014
Rimpulan kuulumisia omasta kodista:

"Rimpula on ollut perheessämme kohta neljä viikkoa ja kotiutunut oikein hyvin. Ennen meille muuttoa Rimpula oli saanut asua kotihoitajan luona Vantaalla pari viikkoa ja oli tullessaan jo pitkällä kotikoiran tapojen opettelussa ja kaupunkilaiseksi totuttelussa. Suuret kiitokset kotihoitajalle! 

Rimpula on ollut kotiuduttuaan niin rento kaveri, että tapojen opettelu on sujunut kivuttomasti. Ensinnäkin Rimpula sopii kerrostaloelämään loistavasti, sillä se ei häiriinny naapurien äänistä tai postinkantajan käynneistä, eikä hauku ovikellon soidessa. Toiseksi se näyttää noudattavan periaatetta, jonka mukaan kaikkea voi kokeilla kerran tai pari, mutta jos puuha osoittautuu kielletyksi, se jättää homman sikseen pienellä opastuksella. Se on esim. pissannut sisään kerran, koittanut ottaa juustoa pöydänkulmalta kerran, hakenut lastenhuoneesta lasten lelun kerran ja alkanut pureskella olkkarissa lojuvia lasten leluja vain pari kertaa. Myös rauhallisen ruuan odottamisen ja vasta luvan saatuaan syömään menemisen Rimpula oppi parissa päivässä, vaikka on ahne kuin mikä. Samoin vetämättä hihnassa kulkeminen alkoi sujua viikossa, vaikka käytössä on flexi ja koiran pitää tunnustella kuinka pitkälle kullakin hetkellä on lupa rullata. Kuljemme paljon metsässä ja sielläkin puiden välistä pujottelu taluttajan kanssa samalta puolen ja puun samalle puolelle kiertäminen alkaa sujua melko jouhevasti. Eikä puhettakaan, että Rimpula enää ryntäisi tervehtimään ja hyppimään naapureita ja pihan lapsia vasten villinä, vaan muutaman kerran jälkeen poika ymmärsi, että siltä odotetaan rauhallista käyttäytymistä tassut ja mieluiten lasten kanssa myös takamus maassa, ennen kuin pääsee moikkailemaan ja rapsutuksille.

Rimpulan riistavietti näyttää olevan melkoisen voimakas ja sen tiimoilla meillä varmaan tulee olemaan enemmän työsarkaa edessä. Poika on nyt noin puoli vuotias ja alkanut päästä hajujen maailmaan oikein kunnolla. Kun muu perhe etsii sieniä, Rimpula etsii hirviä. Kun ihmiset katselevat maisemia, koittaa Rimpula saada vainua. Ja kun taluttaja pysähtyy, kaivautuu Rimpula kainaloitaan myöten lähimpään myyrän- tai citykaninkoloon. Myös pienenpieni riista kiinnostaa: eräänä päivänä Rimpula inspiroitui kaivamaan pihalla lahosta kannosta esiin kymmeniä etanoita. No, etanat olivat aika hitaita jahdattaviksi, joten kiinnostus lopahti pian. Heinäsirkat sen sijaan jaksavat vielä innostaa kunnon myyrähyppyihin! Eli itsehillintää ja ihmisen kuuntelemista hiirten rapistessa polun varren heinikossa ja rusakon jälkien tuoksuessa kutsuvasti nurmikentällä joudumme varmasti harjoittelemaan vielä paljon, ennen kuin kaveri vanhenee ja seestyy!

Rimpulasta on neljässä viikossa tullut rakas perheenjäsen, jonka kanssa on mukavaa ja helppoa elää. Ihanaa, kun kotona saa haistella taas koiran tuoksua! Olimme varautuneet koulutuksessa paljon suurempaan työmäärään, joten energiaa riittäisi toisellekin koiralle, ja niinpä kaveri Rimpulalle onkin harkinnassa tulevaisuudessa."

18.8.2014
Rimpula valloitti itselleen oman perheen.

23.7.2014
Rimpula ilahduttaa nyt Vantaalla.

Rimpula on kotihoitajan mukaan kiltti poika, joka on nyt saanut totutella koiratarhan sijaan kerrostaloelämään kaupungissa. Rimpula onkin pärjännyt ensimmäiset päivät hyvin, eikä turhia stressaa. Jopa julkisilla matkustaminen onnistuu jo. Rimpula nauttii hellyydestä ja rapsutuksista, eikä arastele vieraita. Rimpulasta ihmisten kanssa on ihanaa. Sillä on kotihoidossa kaverina nyt toinen koira, mutta reipas jätkä tottuu varmasti myös olemaan ainokainen. Kotihoitaja kehuu Rimpula fiksuksi tyypiksi, joka oppii peruskäskyt kuten istumiset, maahan menot ja luoksetulot kovaa vauhtia. Rimpula ei ihan vielä ole sisäsiisti, mutta varmasti tajuaa tämänkin pian. Rimpula saattaa jäädä pienehköksi, tai ainakin kevytrakenteiseksi hurjasta ruokahalustaan huolimatta.

Rimpulan kyselyihin vastaa Maija. Täytä adoptiohakemus ja ota itse yhteyttä parin päivän päästä. Maijan tavoittaa osoitteesta maija.viipurinkoira(at)gmail.com. Tutustuthan myös adoptio-ohjeisiin.

8.6.2014
Pikku-Rimpula on sisarustensa tapaan iloinen ja kivan oloinen pentu, joka ottaa aluksi hetken tuumaustauon ennen kuin tulee luokse, mutta eiköhän sekin pian jo ole hamuamassa herkkuja ja rapsutuksia!

Sisarusparvi Ruusa, Rusina, Riemu ja Rimpula ilmestyivät kesän alussa tarhalle. Tarkempaa tietoa siitä, mistä pennut ovat tupsahtaneet, ei ole. Luultavasti joku on vain halunnut eroon ei.toivotuista pennuista, ja katsonut parhaaksi toimittaa ne tarhalle. Suloinen nelikko toivoo nyt onnensa kääntyvän ja oman, rakastavan kodin löytyvän Suomesta.

Rimpula juoksentelee iloisesti aitauksessa, mutta jännittyy niin kovin, kun se nostetaan syliin kuvattaksi. Poika on kuitenkin ihan rauhallinen vaikka sitä silminnähden jännittääkin kovasti. Kuumana kesäpäivänä Rimpula lepäilee varjossa, ja kun sitä lähestyy silitysaikaisessa, alkaa pieni häntä heilumaan niin vimmatusti, että hyvä ettei pikku pentu jo pian lähde lentoon. Rimpula puuhastelee ja leikkii muiden pentujen kanssa, ja vaikuttaa kaikin puolin ihanalta pennulta, jolle toivoisi pian oman kodin löytyvän. 

Rimpulan tulevan omistajan on hyvä pitää mielessä, että poika ei ole paljoa vielä maailmaa nähnyt, ja uutta opeteltavaa ja nähtävää riittää. Rimpula toivookin, että sen tulevalla ihmisellä riittää aikaa ja jaksamista sopeuttaa sitä uusiin tilanteisiin ja asioihin.

Rimpulasta tuskin kasvaa kovin isoa koiraa, ja se voi hyvin jäädä pienehköksi keskikokoiseksi.

Viipurin koirat - Rimpula 28.6.2014

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.