Nipsu

Sukupuoli: uros
Koko:
Syntymäaika: 7/2014

8.12.2014
Nipsu sai oman kodin.

13.10.2014
Pikku Nipsua ei voi syyttä ainakaan liian suloiseksi väittää. Nipsu on alkuun vähän varovainen poika, mutta huomattuaan, ettei tarhavieraissa ole mitään pelättävää, ilostuu se hetkessä.

Nipsu ja sen sisarukset Nelson, Nessi, Nanna, Nasu ja Nyyti pelastettiin syyskuussa varuskunnan alueelta. Ne elelivät siellä ilmeisesti villeinä vanhempiensa kanssa, joista ainakin isä on kuulemamme mukaan jack russel-tyyppinen koira. Osassa kuvista on myös pentujen emo. Ihmiset eivät kohdelleet koiria kovinkaan hyvin ja pennut saatiin turvaan Irinan tarhalle. Nyt sisarukset toivovat, että onni olisi myöden ja oma koti löytyisi ennen kylmän talven tuloa.

Tapasimme Nipsun ensimmäisen kerran syyskuun lopulla, kun pennut oli juuri vasta tuotu tarhalle. Silloin Nipsu oli kovin peloissaan kaikesta ympärillä tapahtuvasta eikä juuri uskaltautunut kopista viiksikarvan mittaa pidemmälle. Nyt, kolmisen viikkoa myöhemmin, on Nipsussa tapahtunut jo iso muutos ja poika iloitsee portilla muiden pentujen kanssa ihmisten näkemisestä.

Nipsu etsii ymmärtäväistä ihmistä, jolla riittää aikaa sen sopeuttamiseen moniin uusiin asioihin ja tilanteisiin. Pojalla tuskin on yhtään kokemusta kotikoirana olosta, joten monet asiat tulevat vaatimaan vielä harjoittelua. Senpä vuoksi uudelta omistajalta on hyvä löytyä aikaa ja pitkää pinnaa.

Nipsu etsii ihmistä, joka on valmis pitämään siitä huolta tuli elämässä vastaan mitä vain. Muutto, avioero tai perheenlisäys eivät ole syitä luopua Nipsusta vaan osa elämää kuten koirakin. Vaikka Nipsusta ei välttämättä mitään kovin isoa koiraa koskaan kasvaisikaan, tarvitsee se silti omistajan, joka jaksaa liikkua ja puuhata sen kanssa riittävästi. 

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.