Dita

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm, 24 kg)
Syntymäaika: 3/2013

20.10.2014
Dita sai toisen mahdollisuuden omaan kotiin.

21.8.2014
Iloinen ja hyväkäytöksinen Dita etsii kotia tositarkoituksella! Koirakaveri ja rauhallinen ympäristö olisivat toivelistalla. Dita on hoidossa Sipoossa.

Dita on erittäin kiltti, iloinen ja hyvin käyttäytyvä tyttö. Se rakastaa toisten koirien kanssa leikkimistä, eikä sille koskaan tule riitaa muiden koirien kanssa. Dita on siis hyvin sosiaalinen ja tulee erinomaisesti toimeen myös kissojen kanssa: kissat saavat olla Ditan puolelta täysin rauhassa, vaikka kissat innostuisivat välillä leikkimään ja juoksemaan ympäri asuntoa.

Dita on kuitenkin myös hyvin herkkä ja monissa tilanteissa varovainen tyttö. Se ei siinä mielessä ole arka, että asia haittaisi arkielämää. Mutta sellainen koira Dita ei ole, joka nauttisi uusiin paikkoihin pääsemisestä ja vieraissa kodeissa kyläilemisestä. Jos tarjolla olisi ikkunashoppailua kaupungissa tai kyläreissu vieraaseen perheeseen, jää Dita mieluummin kotiin. Sen sijaan metsäretket uusiin maisemiin ovat kyllä Ditan mieleen.

Dita jännittää edelleen vieraita ihmisiä. Jos kadulla joku pysähtyy juttelemaan, ei Dita sellaisesta hermostu, vaan odottelee rauhassa vierellä. Mutta jos joku kiinnittää Ditaan huomiota tai tulee hoitopaikkaan kylään, haluaa Dita pois eikä itse hakeudu vieraan lähelle. Koskaan Dita ei ole osoittanut minkäänlaista aggressiivisuutta, joten sikäli nekään tilanteet eivät ole ongelma, kunhan Ditalle antaa mahdollisuuden pitää haluamansa etäisyys vieraaseen.

Hihnassa Dita kulkee hyvin, mitä nyt alkulenkistä sillä on energiaa sen verran, että se hetkittäin saattaa vetää. Toiset koirat Dita ohittaa nätisti, samoin pyörät, autot, lenkkeilijät, jne. Yksinolot sujuvat hyvin, hoitopaikassa Dita ei ole koskaan tuhonnut mitään saati jäänyt haukkumaan tai ulisemaan. Kaikkiaan Dita onkin erittäin hiljainen koira, mitä nyt pihan ohi kävelijöitä saattaa joskus muutaman kerran haukahtaa.

Koska Ditaa jännittävät monet uudet asiat, tulisi uuden kodin olla sellainen, jossa arki on suhteellisen rutinoitua eikä koiraa ole tarve ottaa mukaan joka paikkaan. Koirakaveri on Ditalle niin tärkeä asia, että siitä emme ainakaan tällä hetkellä tingi. Myös vanhempi koirakaveri käy Ditalle hyvin, Dita kyllä ymmärtää, jos toinen ei jaksa leikkiä. Asuinympäristön tulisi olla rauhallinen, esim. omakotitaloalue ja asuinmuotokin saisi olla omakoti- tai rivitalo. Dita ei hauku, mutta kerrostalon rappukäytävässä vastaan tulevat ihmiset ovat sille turhan stressaava asia.

Ditalla on siis muutamia selkeitä vaatimuksia, mutta jos ne ehdot täyttyvät, saa Ditasta erittäin mukavan, hyväkäytöksisen ja iloisen koirakaverin.

Ditan yhteyshenkilönä toimii Laura, laura.viipurinkoirat(a)gmail.com. Otathan itse yhteyttä yhteyshenkilöön adoptiohakemuksen täytettyäsi.

 

Viipurin koirat - Dita 13.8.2014

12.7.2014
Dita etsii uutta kotia mieluiten aikuisperheestä äkillisen elämänmuutoksen takia.

Ditan nykyinen koti kertoo:

"Dita on iloinen, fiksu ja hellyydenkipeä neiti. Rakastaa silityksiä, pusuja ja kainalossa olemista. Arastelee kovasti uusia ihmisiä (varsinkin lapsia) ja tilanteita, mutta nameilla ja rohkaisevilla kutsuilla ylittää itsensä jatkuvasti. Nauttii pitkistä lenkeistä metsässä ja rakastaa erilaisia leluja ja aktivointileluja. Oppii helposti temppuja, nyt osaa jo istu, tassu, maahan, odota, läpy, piip (koskettaa nenällä sormea), jätä, ei, tänne, mennään ja ulos. Dita on energinen, mutta osaa myös rauhoittua, ei ole missään nimessä yliaktiivinen. Dita leikkii hienosti kaikenkokoisten koirien kanssa ja ylipäätäänkin ymmärtää todella hyvin toisia koiria. Stressaa muutoksia, joten toiveissa olisikin vakaa ja pysyvä koti, jossa ei ole tiedossa suuria elämänmuutoksia. Täydellinen koti sijaitsisi rivi- tai omakotitalossa hieman rauhallisemmalla alueella. Haukkuu äärimmäisen harvoin. Dita antaa tehdä kaikki hoitotoimenpiteet ongelmitta. Tyttö on sympaattinen tapaus, joka ansaitsee parhaan mahdollisen kodin."

 

12.4.2014
Dita löysi oman kodin Turusta!

5.3.2014
Ditasta on kasvanut kaunis ja aktiivinen tyttö, josta saa oivan lenkkikaverin säähän kuin säähän. Edelleen Dita on hyvin kiltti tyttö. Dita odottaa kotiehdokkaita Sipoossa.

Dita on arkielämässä hyvin ongelmaton ja kiva koira. Hihnassa kuljetaan kauniisti, yksioloissa ei ole ongelmaa, temppuja opetellaan herkkujen voimin ja koirakavereiden kanssa juostaan ja painitaan mieluusti pihalla. Kissoihin Dita suhtautuu edelleen hyvin ja kanatkin saavat olla rauhassa, kunhan pysyvät omassa aitauksessaan.

Lähtökohtaisesti Dita on varsin helppo koira, kunhan muutamiin sen arkuudesta kertoviin piirteisiin jaksaa suhtautua ymmärtäväisesti ja opettaa tyttöä pääsemään niistä yli. Esimerkiksi kotiin tulevia vieraita ihmisiä Dita väistää edelleen itse toiseen huoneeseen. Se tulee kyllä kurkkimaan sieltä, mutta ei mene silitettäväksi. Dita ei kuitenkaan koskaan hauku vieraita saati käyttäydy aggressiivisesti.

Kotihoitajan kanssa Dita on iloinen ja reipas nuori tyttö. Kaikki hoitotoimenpiteet saa tehdä helposti ja autossa matkustaminen sujuu hyvin. Aivan vilkkaaseen kaupunkielämään Dita ei vielä sovellu, mutta rauhalliseen lähiöön se sopeutuu kyllä. Kerrostalossa asumisesta Ditalla ei ole kokemuksia, mutta jos uusi omistaja on valmis näkemään vähän vaivaa sopeuttamiseen, ei sekään asumismuoto ole poissuljettu. Dita haukkuu erittäin harvoin, joten sen puolesta ei pitäisi olla ongelmia.

Dita on kiltti, suloinen ja rakastettava tyttö, joka kovasti odottaa sitä oikeaa omistajaa. Koirakaveri auttaisi Ditan sopeutumisessa, mutta jos uusi koti on rauhallisella alueella, ei se ole aivan ehdoton vaatimus.

29.12.2013
Dita on aurinkoinen ja suloinen tyttö, joka haluaisi jo kovasti omaan kotiin! Ditaa pääsee tapaamaan Sipooseen.

Dita reipastuu päivä päivältä. Toki vieläkin on asioita, jotka tyttöä jännittävät, mutta koko ajan ne asiat vähenevät. Vieraat ihmiset on se suurin pelottava asia edelleen, mutta esimerkiksi lenkkeillessä sitä ei enää juuri edes huomaa: reippaasti Dita ohittaa niin vieraat ihmiset kuin koiratkin. Mukavaa on myös se, että Ditalla ei tunnu olevan yhtään taipumusta remmirähinään. Vaikka vastaantuleva koira haukkuisi, tyytyy Dita katselemaan sitä rauhassa eikä edes harkitse sille takaisin haukkumista. Samoin Dita reagoi pihalla ollessaan: vaikka hoitopaikan muut koirat haukkuisivat aidan vierellä ohikulkijaa, ei Dita yhdy haukkukuoroon.

Kotihoitajan seurassa Dita on jo normaali, iloinen, nuori koira. Se tulee sohvalle kainaloon rapsuteltavaksi ja lenkkeilemään lähtee innoissaan. Hoitopaikan kissojen sekä toisten koirien kanssa Dita tulee edelleen toimeen erittäin hyvin. Se tuntuukin hallitsevan koirien elekielen erinomaisesti. Toinen koira kodissa on edelleen toivottavaa, sillä toisen koiran seura rentouttaa Ditaa jännittävissä tilanteissa. Dita etsii kotia aikuisperheestä, sillä lapsia se jännittää aikuisia enemmän.

14.11.2015
Ditasta kasvaa vielä reipas ja iloinen nuori tyttö! Arkuus karisee hyvää vauhtia ja Dita olisi jo valmis valloittamaan uuden kodin ja ihmiset.

Viimeisten kahden viikon aikana Dita on ottanut huimia harppauksia reipastumisessa: ulkoilut sujuvat jo innokkaasti, pääosin häntä pystyssä kulkien ja kaikkia mielenkiintoisia hajuja nuuhkien. Hihnassa kävely sujuu jo erittäin mainiosti, mitä nyt välillä pitää muutamia gaselliloikkia ottaa, kun ulkona vaan on niin kivaa:).

Sisällä Dita tulee sohvalle viereen nukkumaan ja aamuisin saan herätyksen valkoiselta kuonolta, joka tulee tökkimään naamaa. Sen verran Dita kuitenkin vielä jännittää, että vain harvoin se tulee tarkoituksella hakemaan rapsutuksia. Mutta tämäkin asia edistyy koko ajan, joten varmasti muutaman viikon päästä se osaa nauttia jo rapsutuksistakin.

Hoitopaikan toisten koirien sekä kissojen kanssa Dita tulee edelleen toimeen loistavasti. Yksinolojen kanssa ei myöskään ole ollut ongelmia. Dita on varsin perso ruualle, joten sen siedättäminen ja kouluttaminen ruokaa palkkiona käyttäen on helppoa. Myös mm. kynsien leikkaaminen sujuu helposti namien avulla.

Ditasta kuoriutuu varmasti todella mukava koira jollekin, joka on valmis panostamaan viimeistenkin jännittämistä aiheuttavien asioiden voittamiseen. Dita muuttuu jatkuvasti myös aktiivisemmaksi tytöksi, joten paljosta ulkoilusta pitävää omistajaa Dita ei varmasti pistäisi pahakseen!

15.10.2013
Dita on edelleen kiltti ja rauhallinen, mutta hyvin ujo tyttö. Ditaa tulee tarvitsemaan vielä paljon aikaa ja kärsivällisyyttä reipastuakseen.

Dita asuu kahden vanhemman koiran ja kissan kanssa ja tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa. Ihmiset sekä moni muu asia ovat Ditasta kuitenkin vielä hurjan jännittäviä, joten tässä vaiheessa Dita etsii kotia vain rauhallisesta, koirakokemusta omaavasta aikuistaloudesta toisen koiran kaverina. Vilkas kaupunkielämä ei ole Ditaa varten, joten uuden kodin tulee sijaita rauhallisella alueella.

19.9.2013
Dita pääsi Suomeen kotihoitoon reipastumaan ja opettelemaan kotikoiran elämää. Ditaa pääsee tapaamaan Sipooseen.

4.8.2013
Dita on persoonallisen näköinen upeine maskarasilmineen. Koiratyttö on kuitenkin vielä kovin ujo.

Dita ei ole nähnyt paljoakaan maailmaa tai vieraita ihmisiä Olgan pihan vajassa sisarustensa kanssa asuessa. Elämä hylätyllä tontilla ennen tarhalle saapumista oli myös varsin rajattua. Niinpä Dita onkin kovin ihmeissään vajaan kömpivistä vieraista. Koskettaa se antaa, mutta jähmettyy vallan liikkumattomaksi hämmästyksestä. Dita tarvitseekin kodin, jossa ollaan valmiita panostamaan aran koiran lempeään sopeuttamiseen eikä oleteta, että se on heti valmis valloittamaan maailman. Vaivannäöstä Dita palkitsee elämänmittaisella ystävyydellä.

Viipurin koirat - Dita

6.6.2013
Aurinkoinen Dita riemuitsee kesästä ja iloisista leikeistä pentukavereiden kanssa. Ainoa haave tytöllä on silti päästä jo pian omaan kotiin!

Dita ja sen sisarukset löydettiin ilman emoa noin kaksikuisina. Olga yritti etsiä emoa pentujen löytymisen jälkeen, mutta mitään jälkiä siitä ei löytynyt. Todennäköisesti pentue oli siis jätetty oman onnensa nojaan. Kaikeksi onneksi pennut kuitenkin löydettiin ja tuotiin Olgan luo etsimään omia koteja.

Dita on kaunis ja iloinen pentu. Se touhottaa sisarustensa kanssa minkä ehtii, ja välillä lysähtää varjoon lepäämään paahtavasta auringon paisteesta.

Pentujen taustasta tai roduista ei tiedetä mitään, koska edes pentujen emoa ei ole nähty. Varmasti näistä kasvaa ainakin keskikokoisia koiria, joten pientä sylikoiraa etsivän kannattaa katsella muita koiria. Mutta reipasta lenkkikaveria ja koiran kokoista koiraa etsivälle voisi Dita olla oiva kaveri!

Dita suhtautuu vielä vähän ujosti vieraisiin ihmisiin, Olgan tarhalla käy varsin vähän muita ihmisiä, joten toivomme, että Dita pääsisi mahdollisimman pian Suomeen totuttelemaan arjessa vastaan tuleviin asioihin. Dita olisi valmis matkustamaan uuteen kotiin heinäkuun alussa.

Viipurin koirat - Dalia, Dasha, Dita, Din, Don

Viipurin koirat - Dita

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.