Saana

SUOMESSA, ERITYISADOPTIO
Sukupuoli: narttu
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 2/2014

27.11.2014
Saana ilahduttaa nyt omassa kodissaan.

6.10.2014
Saana on kiltti ja ystävällinen tyttö. Saanalla on pentuna tullut vamma, josta Saana kuntoutuu kuitenkin hyvää vauhtia. Saana on hoidossa Vantaalla.

Saanan elämän alkutaival oli hyvin karu. Saana syntyi vapaana eläneeseen koiralaumaan, joka joutui rankkurien jahtaamaksi. Väkivaltaisessa kiinniottotilanteessa kovakouraisten rankkurien käsissä Saanan selkäydin vaurioitui. Eräs viipurilainen nainen halusi kuitenkin pelastaa Saanan, maksoi rankkureille saadakseen pennun ja toimitti lähes liikuntakyvyttömän pennun Irinan tarhalle.

Saana varattiin Saksaan, mutta jostain syystä saksalaisilla tulikin mutkia matkaan eikä Saanaa vietykään sinne hoidettavaksi. Kun tämä selvisi meille, järjestimme pian Saanalle hoitopaikan Suomesta, jotta vamman laatu sekä Saanan tulevaisuus saataisiin selville. Nyt Saana onkin kuvattu Suomessa ja hoitoa jatketaan fysioterapialla.

Selän magneettikuvassa selvisi, että selkäytimessä on rajun kiinnioton seurauksena vaurioita, mutta ne eivät aiheuta kipua. Koska Saana on kuntoutunut jo erittäin hyvää vauhtia, piti eläinlääkäri Saanan toipumisennustetta hyvänä. On kuitenkin mahdollista, että toisen etujalan liikerataan jää joitain pysyviä puutoksia. Nyt Saanaa kuntoututetaan fysioterapian avulla ja seuraava kontrollikäynti lääkärissä tulee olemaan noin puolen vuoden kuluttua.

Tarhalla Saana oli arka tyttö, mutta kotihoidossa Saana on reipastunut todella hienosti! Enää Saana ei arastele sen enempää vieraita ihmisiä kuin koiriakaan. Asuminen kerrostalossa sujuu ongelmitta. Saana käy usein koirapuistossa leikkimässä toisten koirien kanssa ja juokseminenkin sujuu Saanalta jo mainiosti. Koska vasen etutassu kuitenkin hieman laahaa vielä maata, käytetään siinä ulkoillessa suojatossua.

Saana on tottunut kotihoidossa myös kissoihin. Yksinolot menevät hyvin ja koirakaverin kanssa Saana tulee hienosti toimeen. Karusta taustastaan huolimatta Saanasta on kuoriutunut erittäin hieno ja fiksu tyttö, ja Saana etsiikin kotia, jossa Saanaa osataan arvostaa sen pienestä puutteesta huolimatta. Saana tulee tarvitsemaan vielä myös kuntoutusta, joten uuden omistajan on sitouduttava aidosti myös siihen. Saana on hoidossa Vantaalla.

Viipurin koirat - Saana 28.6. & 16.9.2014

Saanan kyselyihin vastaa Maija. Täytä adoptiohakemus ja ota itse yhteyttä parin päivän päästä. Maijan tavoittaa osoitteesta maija.viipurinkoirat(at)gmail.com. Tutustuthan myös adoptio-ohjeisiin.