Muisku

SUOMESSA
Sukupuoli: uros
Koko: säkä 70cm, paino 30kg
Syntymäaika: 4/2014

17.9.2017
Muiskun (nyk. Neo) kuulumisia omasta kodista:

"Aikaa on kulunut jo paljon ja Neo on ehtinyt 3 vuoden teini-ikään. Kaamea historia toistaa itseään pojan mielessä aina kuullessaan kovia pamauksia. Nukkuminen, juokseminen ja luun jyrsiminen on ihan ykkösjuttuja! Neo on ollut täysin terve ja iloinen poika jolle perheenjäsenet on kaikki kaikessa. Koirakaverit on ihana asia, mutta vieraista ihmisistä ei tykkää yhtään... silti haistelemaan täytyy aina päästä. Vahtiviettiä löytyy, tykätään myös pyydystää ampiaisia ja kärpäsiä suulla. "

14.12.2015
Muiskun (nyk. Neo) kuulumisia omasta kodista:

"Neo on nyt ollut pysyvässä kodissaan Länsi-Vantaalla noin kuukauden päivät, ja hyvin on sujunut alkukankeuksien jälkeen. Poika on todella sopeutuvainen ja nopea oppimaan, vaikka eroahdistus on ilmennytkin tavaroiden rikkomisella ja levityksellä; sohvat ja muut huonekalut on sentään jätetty rauhaan! Tästä ollaankin yhteydessä kouluttajaan mahdollisimman pian, jottei täällä aleta pian remontoimispuuhiin.

Neolla on kaverina hermeliinikaninaaras Siri, joka ei paljoa Neosta piittaa, mutta kyllä kovasti aina toinen yrittää pienempää kaveria leikkiin saada. Osaa Neo yksinkin leikkiä: kananmunakennot, muovipullot ja pahvit on niin ihania leikkikaluja, kun niitä saa purra ja repiä. Röhkivälle kumipossulle on myös kiva jutella ja hoivata sitä.

Tarpeita on jo pidemmän aikaa tehty ulos, vaikkakin sinne ei osata vielä pyytää, mutta ymmärretään kuitenkin ulos-sanan merkitys, ja että sinne tarpeet tehdään. Lumen ensi kertaa tavattuaan Neo on ollut aivan rakastunut siihen ja alkaa kyllä virtaa löytymään tassuista entistä enemmän! Rekat on varmasti historiasta pelottava asia ja miehille pitää murista aina, jos omalle reviirille astuu."

18.11.2014
Muiskun (nyk. Neo) kuulumisia omasta kodista:

"Neo on nyt ollut mun luona 9 päivää, ja poika on sopeutunut todella nopeasti kaikkeen. Rekkoja ja busseja jäädään korkeitaan ihmettelemään (aiemmin kun ne oli kaikkein kauheimpia mörköjä), ja enää ei tarvitse edes kaulapanta–valjaat-yhdistelmää! Neo kävelee todella kauniisti hihnassa lukuunottamatta nyt muotiin tulleita villivarsaspurtteja :)

Lempileluksi on osottautunut ehkä jo kaameasta menneisyydestäkin tutut tyhjät suuret muovipullot, joita on kiva rytistellä ja ratistella :) Ruoista piimä ja sulatejuusto on herkkua. Kaverina Neolla on päälle vuotias hermeliikaninaaras Siri, joka onkin tottunut koiriin. Onneksi riistaviettiä ei pojalta löydy vaan vinkuu Sirin perään, ja leikkimisen halu on kova! Ehkä vielä jokin päivä niistä parhaat kaverukset tulee. Pojalla ei eroahdistus onneksi ääntä käyttämällä ole todettavissa, mutta kyllä tykkää levittää kaiken minkä tassuihinsa ja suuhunsa saa. Kenkiä ei onneksi ole purru, vaikka niitä on kuskaillut kovin eteisestä olkkariin. 

Neo haukahtaen kiittää lopullisesta ja lämpöisestä kodista!"

10.11.2014
Muisku löysi oman kodin.

27.10.2014
Muisku sai joululahjan etukäteen ja pääsi kylmältä tarhalta Suomeen kotihoitoon. Muisku odottaa kotiehdokkaita Keravalla.

Muiskun kotihoitaja kertoo:
"Muisku on ollut pari päivää kotihoidossa ja reipastunut mukavasti alun arkailun jälkeen. Muisku syö hyvin ja ruoka toimiikin hyvänä houkuttimena uusiin asioihin tutustuttaessa. Muisku vaikuttaa luonteeltaan rauhalliselta ja sopeutuvalta. Muiskulla on nyt korkeutta noin 50 cm ja painoa on 17 kg. Muisku on tällä hetkellä aika hoikassa kunnossa, joten painoa tulee olemaan enemmän. Korkeuttakin ehkä tulee vielä, koska Muiskuhan on iältään vasta noin puoli vuotias poika. Ulkona ollaan käyty pikku lenkeillä ja Muiskua on ollut helppo taluttaa hihnassa. Muiskun kaverina on tyttökoira, josta Muisku on hakenut esimerkkiä ja turvaa. Muisku tulee toisen koiran kanssa hyvin toimeen. Hieman Muiskusta on jo pilkahdellut leikkisääkin puolta, pehmoeläimet tuntuvat ihmetyttävän ja kiinnostavan. Arka poika Muisku kuitenkin on ja tarvitsee luotettavan kodin. Jossa ymmärretään että Muiskulla on paljon uusia asioita edessä, joihin pitää saada tutustua rauhalliseen tahtiin. Silloin Muiskusta saa mukavan kaverin loppuelämäkseen."

Muiskun kyselyihin vastaa Noora. Täytä adoptiohakemus ja ota itse yhteyttä parin päivän päästä. Nooran tavoittaa numerosta 040 8342427, soittoaika ma-pe klo 15-16. Tutustuthan myös adoptio-ohjeisiin.

13.9.2014
Muisku on päättänyt ilahduttaa kaikkia tarhamatkalaisia ja rohkaistunut hienosti! Kaikki sen sisarukset ovat jo Suomessa, nyt olisi vihdoin Muiskun vuoro!

Muisku on kasvanut pikku pennun mitoistaan ja tällä hetkellä se onkin rakenteeltaan varsin hauskannäköinen solakka honkkeli. Poika tervehtii aidan läpi iloisena muiden pentujen mukana tarhavieraita. Syliin se ei vielä kiipeä, mutta tulee rohkeasti haistelemaan ja pusuttelemaan sormia. Poika ei näytä olevan moksiskaan ympärillä häärivistä vieraista ihmisistä vaan keskittyy pureskelemaan luutaan.

Vielä Muisku pärjää hyvin turkkinsa puolesta tarhalla, mutta talvi lähestyy ja iloinen Muiskunen toivoisi lyhytturkkisena poikana löytävänsä oman kodin ennen sitä.

Viipurin koirat - Muisku 13.9.2014

17.7.2014
Muisku on ystävällinen poika, joka on kiinnostunut ihmisistä, mutta sitä ujostuttaa vielä sen verran, että se tyytyy katselemaan vieraita vähän kauempaa.

Muisku ja sen viisi sisarusta, Mortti, Maura, Metku, Malla ja Mai, tuotiin Irinan tarhalle heinäkuun alussa. Pennut olivat eläneet kaatopaikalla yhdessä emonsa kanssa, mutta ilmeisesti niiden olemassaolo sielläkin oli häirinnyt jotakuta niin paljon, että emo ammuttiin. Muutama avulias ja eläinrakas ihminen oli kuullut kaatopaikalla ilman emoa elävistä pennuista, ja he kävivät hakemassa pennut parempaan turvaan.

Muisku on telmii ja painii sisarustensa kanssa iloisena ja innokkaana, mutta kun vieraat ihmiset astuvat aitaukseen sisälle, sukeltaa se sukkelasti pentukoppiin piiloon niin että mustasta hännänpäästä näkyy vain vilahdus. Kuitenkin, kun aitauksessa on viettänyt tarpeeksi aikaa, kasvaa Muiskunkin uteliaisuus sen verran, että se uskaltautuu jo tulla nuuhkimaan sormia ja lahkeita. Tarhalta pois pääseminen ja oma koti auttaisivat varmasti Muiskua reipastumaan, joten olisikin hienoa, että Muiskun ei tarvitsisi pitkää aikaa tarhalla joutua viettämään.

Muiskusta kasvaa ainakin keskikokoinen poika, ja onkin tärkeää aloittaa tapakasvatus hyvissä ajoin, jotta hyvät tavat tulee opittua jo nuorena. Uudessa kodissa Muisku tulee varmasti tarvitsemaan rohkaisua ja aikaa, että siitä kasvaa reipas ja hieno nuorimies.

Jos sinulla on aikaa ja kärsivällisyyttä opastaa ujoa Muiskua uuden elämän alkutaipaleella, ja olet valmis sitoutumaan siihen sen loppuelämäksi etkä luopumaan muutaman vastoinkäymisen jälkeen, voisi Muisku varmasti mielellään muuttaa luoksesi!

Viipurin koirat - Muisku 13.7.2014

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.